Edullinen valkoviini TOP 3 – nappaa valkoviinilöydöt

Viiniraati arvioi edullisia valkoviinejä. Säästä, mutta älä laadussa ja kurkkaa kolme suosikkiamme!

kesän_edulliset_valkoviinit

Hyvä edullinen valkoviini haussa? Nämä useimmista Alkon myymälöistä löytyvät valkoviinit ovat hinnaltaan alle 10 € suhteutettuna normaaliin 75 cl:n pullokokoon. Voit tarkistaa viinin saatavuuden lähi-Alkostasi klikkaamalla tuotteen kohdalta Alkon sivulle.

Ympäristöystävällinen & edullinen valkoviini: Chill Out Chardonnay

Suomen suosituin australialainen valkoviini on pullotettu kierrätysmuovista valmistettuun rPET-pulloon, jonka hiilijalanjälki on 90 % pienempi lasiseen viinipulloon verrattuna. Lisäksi se on kevyt, rikkoutumaton ja täysin kierrätettävä panttipullo.

"Kuivassa maussa paljon trooppista hedelmäisyyttä – kypsää ananasta, persikkaa ja hunajamelonia, todella hyvä lipittelyviini terassille tai vaikkapa juhannusiltaan. Muovinen pullo jäähtyy nopeammin ja vie jääkaapissa vähemmän tilaa kuin lasinen. Ideaali piknikille!"

"Varma valinta lämminsavustetun lohen ja uusien perunoiden kaveriksi. Sopii hedelmäisyytensä ansiosta monipuolisesti myös erilaisille kasvis- ja kanaruoille ja runsaammille salaateille."

Edullinen & kevyt valkoviini: Casal Garcia Vinho Verde

Aavistuksen pirskahteleva, puolikuiva ja raikkaan omenainen portugalilainen klassikko on monipuolinen valkoviini rentoihin kesäjuhliin ja ruokapöytään.

"Pirteän hedelmäinen fiilis! Oikea hedelmäkimara, jonka aromimaailma vie ajatukset aurinkorantaan. Pieni pirskahtelevuus tekee mausta raikkaan ja lähes kuivan."

Vinkki! Casal Garcia on erinomainen kesän vaaleassa sangriassa – kannuun paljon jäitä ja hedelmälohkoja, puolet valkoviiniä ja puolet sitruunalimua sekä loraus brandya tai persikkalikööriä

"Pieni määrä jäännössokeria ja normaalia matalampi alkoholipitoisuus (9,5 %) sopii täydellisenä parina mausteisten makujen kanssa kuten chilimarinoidut katkaravut tai chili-lime-ceviche. Lisäksi viini toimii moniottelijan tavoin ruokapöydässä erilaisten kala- ja kasvisruokien kaverina. Tai kokeile hedelmäisen kanasalaatin kanssa"

Makeampi & edullinen valkoviini: Bird's Tree White

Edullinen makeampi valkoviini, joka toimii hyvin myös aloittelevalle viininjuojalle.

"Lempeän makea, todellinen karkkiviini! Makeudestaan huolimatta viini ei ole pliisu, sillä siinä on jonkin verran happoja. Hyvin kukkaisa ja hunajainen maku, helppo nautiskella – toimii jopa makean mausteiselle jälkkärille vaikkapa hedelmäsalaatille, jossa chiliä ja korianteria. Tai paahda viinin viereen sweet & spicy kasviksia tai juureksia uunissa – mukaan sriracha-kastiketta tai chilirouhetta ja hunajaa."

Mitä makeampaa viini on, sen kylmempänä se kannattaa tarjoilla – näin makeus korostuu sopivasti muttei liikaa

Vinkki! Bird's Tree -viinisarjasta löydät vaihtoehdon myös roseeviinin ja punaviinin ystävälle.

Nappaa myös vinkkimme edullisista punaviineistä >>

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Laura Kuusela ja Markus Hannula sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.