Hyvä edullinen punaviini – nappaa alle 10 € punaviinilöydöt

Viiniraati arvioi alle 10 euron punaviinejä. Kun olet hakemassa hyvää punaviiniä, säästä hinnassa mutta älä laadussa ja kurkkaa kolme suosikkiamme ja löydä itsellesi hyvä edullinen punaviini!

edullisia_punaviinejä

Edullinen hyvä & ympäristöystävällinen uutuus – Chill Out Shiraz Cabernet Sauvignon

"Lempeä ja kutsuva tuoksu, jossa pientä mustikkaisuutta. Keskitäyteläisestä mausta löytyy kypsää marjaisuutta, kirsikkaa ja mustaherukkaa. Yllättävän ryhdikäs uusi tuttavuus, johon ei pety"

"Ympäristöystävälliseen ja näppärään tetraan pakattu Chill Out -viiniperheen uutuus on monikäyttöinen viini erilaisille liharuoille, pizzalle, tuoremakkaroille ja nyhtöpossulle vaikkapa bbq-kastikkeella. Sopii testin viineistä parhaiten myös sellaisenaan nautittavaksi"

Mitä kevyempi viinipakkaus kuten kartonkipakkaus tai muovipullo, sitä pienempi ympäristövaikutus.

Edullinen & monipuolinen klassikkoviini – Tarapacá Biodiversity Edition Red Blend

"Klassinen Cabernet Sauvignon ja Merlot -rypäleiden sekoitus. Tämä Tarapacá-viinitalon edullinen viinisuosikki on ollut Alkon valikoimassa vuosikymmeniä, mutta etiketti on muutettu kuvaamaan viinitilalla eläviä kasveja ja eläimiä, jotka saavat vapaasti temmeltää tarhojen suojassa"

"Maussa löytyy mustaherukkaa, mokkaa ja marjaisuutta. Keskitäyteläinen maku on mukavan kepeä ja helposti lähestyttävä, sopii vähempitanniinisten viinien ystäville. Ei jäännössokeria, mikä on harvinaisempaa tässä edullisessa hintaluokassa"

Biodiversity tarkoittaa eläin- ja kasvilajien monimuotoisuuden tukemista, mihin Tarapacá-viinitalo panostaa viinitarhoillaan osana vastuullisuustoimenpiteitään

"Tarapacá sopii seurusteluun, mutta kestää myös ruokaa. Kokeile erilaisia possuruokia, kana- tai härkistortilloja tai kanaa punaviinikastikkeessa tai yrttisessä tomaattikastikkeessa. Sienipasta ja kevyet juustot toimivat myös hyvin"

Täyteläinen & edullinen punaviini – Expedition Carmenere Syrah Cabernet

"Paljon tavaraa alle kympillä – runsaat tanniiniit, tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa, mausteisuutta ja paahteisuutta. Carmenere-rypäle tuo pientä yrttisyyttä ja vehreyttä makuun. Tanniinit ovat hienot ja runsaat, mutta todella lempeät. Pieni jäännössokeri pehmentää makua. Täyteläisin testiviineistä"

"Expedition sopii täyteläisyytensä ansiosta tummille liharuoille ja jopa pihville – sopii myös runsaiden lihapastojen ja -patojen kanssa. Muista tämä edullinen punaviini pääsiäislampaan seuraan ja grillilihoille kesällä"

Viinilehti: 3 tähteä & edullinen ostos

Nappaa myös vinkkimme edullisista valkoviineistä >>

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Markus Hannula ja Markus Sillanpää sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.