TOP 3 punaviinit nautiskeluun

Millainen on paras punaviini seurusteluun? Sellaisenaan nautiskeltavaksi sopii parhaiten punaviini, joka ei ole liian tanniininen vaan sopivan mehevä. Katso kolme punaviinisuositustamme!

ILO_Susumaniello_Rosso_pöydällä_ja_viinilasi

Voit tarkistaa viinin saatavuuden omasta lähi-Alkostasi Alkon sivulle klikkaamalla tai tilata sen näppärästi ilman toimituskuluja Alkon verkkokaupasta noudettavaksi toivomastasi Alkon myymälästä.

I.L.O. Susumaniello Rosso

I.L.O. nimi tulee latinan kielen sanoista Illuminare (valaista, tuoda esille), Legatum perintö), Originalis (alkuperäinen)

Runsas, täyteläisen mehukas ja lempeä viini, jossa on pehmeät tanniinit ja runsaan alkoholisuuden (15 %) tuoma lämpö. Aromeissa löytyy paljon luumuisuutta ja mesimarjaa, hieman savuisuutta, raikas jälkimaku. Sopii moneen makuun mukavan pehmeytensä ansiosta. Nauti sellaisenaan tai yhdistä rennoille ja runsaille liharuoille kuten lammaspadalle tai voimakkaille kypsytetyille juustoille.

Susumaniello on Etelä-Italian Apulian viinialueen aito alkuperäinen rypälelajike, joka oli jo häviämässä, kunnes viljelmät pelastettiin. Tämän rypälelajikkeen viinejä löytyy Alkosta vain muutama.

Passi Reali Organico Appassimento

Runsaan tuoksuinen, täyteläinen ja monipuolinen Appassimento-menetelmällä valmistettu luomupunaviini.

Montepulciano-rypäleestä valmistetun Passi Realin jälkimaussa aistii tummaa hedelmää ja miellyttävää mausteisuutta. Kypsän herukkainen, hilloinen ja aavistuksen yrttinen punaviini sopii rentoon seurusteluun sekä monipuoliseen ruokailuun, kun pöydässä on enemmän kuin yhtä laatua.

Appassimento viittaa menetelmään, jossa viinin valmistuksessa käytetyt rypäleet ovat ainakin osittain kuivuneita. Lue lisää Appassimento-viinityylistä >>

Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon

Kansainvälisesti palkittu rotevan täyteläinen ja kypsän kirsikkainen punaviini tulee Chilestä Maipon laaksosta. Se on hyvä esimerkki, miten Chilessä tehdään todella laadukkaita viinejä.

Maultaan yllättävän pehmeä Cabernet Sauvignon, jossa tanniinit eivät ole liian kireät. Täyteläinen ja runsas maku on erittäin hyvin tasapainossa.

Niille nautiskelijoille, jotka haluavat viininsä todella tuhtina! Myös erinomainen ruokaviini erityisesti roseeksi jätettyjen liharuokien, kuten entrecôten tai jopa raa'an tartarin kanssa. Viini toimii hyvin myös kovien juustojen kanssa.

Viinilehden arvio:

Neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen Hinta-laatusuhde = Edullinen ostos