TOP 3 punaviinit nautiskeluun

Millainen on paras punaviini seurusteluun? Sellaisenaan nautiskeltavaksi sopii parhaiten punaviini, joka ei ole liian tanniininen vaan sopivan mehevä. Katso kolme punaviinisuositustamme seurusteluun eri hintaluokissa!

Täydelliset toisilleen: punaviini ja talviloma

Nautiskeluviinivinkit on listattu pehmeimmästä tuhdeimpaan. Suositusviinimme seurusteluun ovat saatavilla useimmista Alkon myymälöistä. Alkon sivulle klikkaamalla voit tarkistaa viinin saatavuuden omasta lähi-Alkostasi.

Trapiche Extravaganza Red Blend

Tämä pehmeän mehevä ja sopivan hienoisesti jäännössokeria sisältävä punaviini tuo elämään hieman 'extravaganzaa' eli loistokkuutta ja fantasiaa.

Hedelmäinen ja keskitäyteläisen mehukas punaviini sopii paitsi nautiskeluun myös vaalealle lihalle ja hieman tulisten kana- ja liharuokien kanssa.

Viinilehden arvio:

Kolme tähteä = Laadukas ja hyvin tehty Hinta-laatusuhde = Laatu vastaa hintaa

Finca Las Moras Black Label Malbec

Jos pidät voimakkaammista punaviineistä, tämä tuhti argentiinalainen Malbec-rypäleestä valmistettu viini on testaamisen arvoinen. Siinä on paljon pehmeitä tanniineja ja mokkaisuutta sekä runsaasti hedelmäisyyttä. Mustaherukkaisessa, mehevässä ja kypsän hedelmäisessä maussa löytyy syvyyttä. 

Jos kaipaat nautiskelun oheen pientä purtavaa, kokeile kovia juustoja tai vaikkapa poropiirakka, jossa on paljon juustoa.

Viinilehden arvio:

Neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen Hinta-laatusuhde = Edullinen ostos

Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon

Kansainvälisesti palkittu rotevan täyteläinen ja kypsän kirsikkainen punaviini tulee Chilestä Maipon laaksosta. Se on maultaan yllättävän pehmeä Cabernet Sauvignon, jossa tanniinit eivät ole liian kireät. Täyteläinen ja runsas maku on erittäin hyvin tasapainossa.

Viinilehden arvio:

Neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen Hinta-laatusuhde = Edullinen ostos