Wine Awards -merkki koristaa Viini-lehden Vuoden viinivalintoja. Se on paitsi tunnustus lajinsa parhaalle viinille myös tapahtuma, jossa juhlitaan vuoden aikana tehtyjä viinivalintoja. Viini-lehti on valinnut Vuoden valko- ja punaviinin vuodesta 2003 lähtien.
Trimbach yleisön suosikki Viini-lehden Wine Awards 2018 -kisassa
Trimbach Riesling Reserve nousi kolmen Wine Awards 2018 -valkoviinifinalistin joukosta yleisön suosikiksi. Tutustu Ranskan Alsacesta tulevaan viiniin tarkemmin.
Kaikki Viini-lehden Wine Awards 2018 finalistiviinit ovat ansainneet täydet viisi tähteä Viini-lehden asiantuntijoiden Antti Rinta-Huumon ja Juha Berglundin sokkomaisteluissa. Yleisö sai äänestää oman suosikkinsa kolmen finalistin joukosta. Kiitos kaikille Trimbach Riesling Reserveä äänestäneille!
Viini-lehden arvio:
Avoin ja tyylikäs tuoksu muistuttaa aromeiltaan kypsää punaista omenaa, persikkaa ja sitruksia. Siinä on lisäksi vivahteita mineraalisuudesta ja petrolisuudesta. Melko runsas maku on kuiva, mutta hedelmäinen.
Tuoksun aromien lisäksi viinissä on persikan kiveä, kukkaista parfyymiä, makeita mausteita ja häivähdys hunajaa. Viiniä ryhdittävät reilun sitruksisen hapokkuuden lisäksi tuoksunkin lupaamat mineraaliset vivahteet. Monipuolinen kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, veden kielelle nostattavan, mehiläisvahaa ja sitruksia muistuttavan jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Täyteläiset, mutta selkeämakuiset kala- ja äyriäisruoat.
Uppopaistettua lohta, lehtikaalisipsejä ja ruohosipuli-perunamuusi
Lohen rapsakkuus toimii viilennetyn Pinot Noir -punaviinin tai raikkaan hapokkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »3+1 suosittua Riesling-viiniä eri ruoille & tilanteisiin
Pirteähappoiset Riesling-valkoviinit ovat suosittuja ruoka- ja seurusteluviinejä. Puolikuivat Rieslingit kuten Kungfu Girl Riesling toimivat erityisesti sushin ja mausteisemman ruoan kanssa. Katso Riesling-tärpit!
Lue lisää »