Viinilehden Vuoden 2025 kuohuviinikilpailun palkittuja

Onnea tämän vuoden kuohuviini- ja samppanjakilpailun mitalistit! Valitsimme lasiin molempien kilpailujen pronssimitalistit.

vuoden 2025 kuohuvat mitaleilla

Viinilehti julkaisee vuosittain kolme parasta samppanjaa ja kuohuviiniä. Tänä vuonna esikarsintatastingien perusteella loppukilpailun sokkomaistoon valikoitui 29 samppanjaa ja 49 kuohuviiniä. Saammeko esitellä molempien kilpailujen pronssimitalistit vuonna 1860 perustetun samppanjatalo Ayalan non-vintage samppanja sekä Ranskan Burgundin viinialueelta tuleva tyylikäs Crémant-kuohuviini.

Vuoden samppanja 2025 pronssimitalisti: Champagne Ayala Brut Majeur

Viinilehden tuomariston arvio:

Avoin, kypsän hedelmäinen ja vivahteikas tuoksu, jossa on keltaista omenaa, kypsää sitruunaa, kukkaisuutta ja paahteista briossisuutta. Kuivassa leveän hedelmäisessä ja hieman kehittyneessä maussa on lisäksi persikkaa, makeaa mausteisuutta ja yrttisyyttä. Pehmeät kuplat ja kypsän omenainen hapokkuus ryhdittävät leveää hedelmäisyyttä. Jälkimaku on kypsän omenainen ja mantelinen.

Ayalan samppanjatalo tunnetaan elegantista, puhdaspiirteisestä tyylistään sekä erityisesti Chardonnay-tietotaidostaan. Kaikissa Ayalan samppanjoissa päärypäleena on aina Chardonnay.

Viisi tähteä = tyylikäs huippuviini Luonteikas viini

Ruokasuositus: Paistettu tai grillattu punalihainen kala. Täyteläiset äyriäisruoat.

Vuoden kuohuviini 2025 pronssimitalisti: Sainchargny Émérite Crémant de Bourgogne Brut

Viinilehden tuomariston arvio:

Kypsän hedelmäinen ja avoin tuoksu, josta löytyy omenaa, persikkaa, hunajamelonia ja vienoa paahteista mausteisuutta. Kuivassa kypsän hedelmäisessä ja varsin leveässä maussa on lisäksi pähkinäisyyttä, briossisuutta ja sitruksisuutta. Eloisa hapokkuus ja tyylikkään pehmeät kuplat ryhdittävät suutuntumaa. Hennon kermainen ja suuta supistava jälkivaikutelma nostaa reilusti veden kielelle.

Neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen Luonteikas viini

Ruokasuositus: Täyteläiset punalihaiset kalaruoat ja selkeämakuinen vaalea liha.

Viinilehden Vuoden samppanjan ja Vuoden kuohuviinin valintaa varten tuomaristo (Juha Berglund, Pia Nisén, Antti Rinta-Huumo) arvioi sokkona vakio- ja tilausvalikoiman viinejä, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Pullohinnan yläraja oli samppanjoissa 80 euroa ja kuohuviineissä 30 euroa. Esikarsintatastingien perusteella tuomaristo valitsi loppukilpailun sokkomaistoon 29 samppanjaa ja 49 kuohuviiniä.

Ayala samppanjatalo

Ayala


Ayala on yksi pitkäikäisimmistä samppanjataloista. Vuonna 1860 perustettu samppanjatalo sijaitsee keskellä loistavia viinitarhoja. Raikkaista ja elenganteista samppanjoista tunnetulla talolla on loistava historia ja edessään yhtä loistava tulevaisuus.

Tutustu brändiin »