3 x herkulliset hanaviinit

Eri kokoiset ja muotoiset hanaviinit ovat rento valinta kesänviettoon. Poimi suosituksemme valko-, puna- sekä roseeviineistä sekä tutustu Helsingin Sanomien hanaviinitestin voittajaan. Lue myös miten hanaviinin saa auki helpoiten.

laroche hanaviini

Hanapakkauksen etu mökkiläiselle on kätevän kuljettamisen lisäksi avatun pakkauksen käyttöikä. Hanapakkauksessa pussi ja hana on valmistettu niin, ettei tyhjiöpakattuun pussiin pääse ilmaa pilaamaan viiniä. Näin avattu viinipakkaus säilyy viileässä hyvänä jopa neljä viikkoa, kun avattu pullo vain muutaman päivän.

Nappaa rennot viinivinkit ruokasuosituksineen

Laroche Chardonnay L 3 litraa

Nauti raikkaan hedelmäinen ranskalainen valkoviini savustetun tai graavatun kalaruoan kanssa tai kesäisenä aperitiivina.

Tyylikäs ja monikäyttöinen ruokaviini tulee eteläisestä ranskasta arvostetulta Larochen viinitilalta.

Lindeman's Bin 50 Shiraz 3 litraa

Helsingin Sanomien hanaviinitestin 17.6.2020 voittaja

"Täyteläinen, keskipitkä ja tasapainoinen viini. Hyvä, laadukas ja tasapainoinen" Tutustu HS:n arvosteluun tarkemmin.

Täyteläisen mehevä australialainen Shiraz-punaviini toimii grillattujen karitsan- tai porsaankyljysten kanssa barbeque-kastikkeen kera.

Keskitanniininen ja mausteinen suosikkiviini sopii moneen makuun. Katso grillivartaiden ohje. 

Vinkki! Löydät Lindemans Shiraz -viinin Alkoista myös 75 cl:n pullossa.

Chill Out Shiraz Rosé 3 litraa

Puolikuiva roseeviini sopii hyvin mausteisille ruoille, grillatun kanan ja tuhdimpien salaattien kanssa sekä sellaisenaan nautittuna.

Raikas ja marjaisa maku on aromikkaan hedelmäinen.

Tiesitkö miten hanaviinin saa auki helpoiten?

Hanaviinipakkaus kannattaa –  yllättäen –  avata ylösalaisin. Eli kun pakkaus käännetään ylösalaisin ja hanan kohdalta poistetaan pahvisuoja, valuu sisällä oleva hana lähes itsestään ulos, eikä sitä tarvitse kaivaa sormilla.

Jos yrittää avata pakkausta oikeinpäin, hanan päällä on kolme litraa eli käytännössä kolme kiloa painoa. Kun käännät pakkauksen ympäri, tämä paino poistuu ja hana tulee helposti ulos.