5 x herkulliset hanaviinit

Eri kokoiset ja muotoiset hanaviinit ovat rento valinta kesänviettoon. Poimi suosituksemme valko-, puna- sekä roseeviineistä sekä tutustu Helsingin Sanomien hanaviinitestin voittajaan. Lue myös miten hanaviinin saa auki helpoiten.
laroche hanaviini

Hanapakkauksen etu mökkiläiselle on kätevän kuljettamisen lisäksi avatun pakkauksen käyttöikä. Hanapakkauksessa pussi ja hana on valmistettu niin, ettei tyhjiöpakattuun pussiin pääse ilmaa pilaamaan viiniä. Näin avattu viinipakkaus säilyy viileässä hyvänä jopa neljä viikkoa, kun avattu pullo vain muutaman päivän.

Nappaa rennot viinivinkit ruokasuosituksineen

Laroche Chardonnay L 3 litraa

Nauti raikkaan hedelmäinen ranskalainen valkoviini savustetun tai graavatun kalaruoan kanssa tai kesäisenä aperitiivina. Lue vinkit kalan savustukseen.

Tyylikäs ja monikäyttöinen ruokaviini tulee eteläisestä ranskasta arvostetulta Larochen viinitilalta.

Two Oceans Pinot Grigio 1,5 litraa

Herkuttele hedelmäisellä valkoviinillä kana- ja kasvisruokien kanssa. Kuiva ja runsas maku on aavistuksen päärynäinen.

Vinkki! Hyödynnä viini monipuolisesti ja valmista siitä raikkaan trendikäs drinkki illanviettoon tai terassilla nautiskeltavaksi. Katso ohje.

Lindeman's Bin 50 Shiraz 3 litraa

Helsingin Sanomien hanaviinitestin 17.6.2020 voittaja

"Täyteläinen, keskipitkä ja tasapainoinen viini. Hyvä, laadukas ja tasapainoinen" Tutustu HS:n arvosteluun tarkemmin.

Täyteläisen mehevä australialainen Shiraz-punaviini toimii grillattujen karitsan- tai porsaankyljysten kanssa barbeque-kastikkeen kera.

Keskitanniininen ja mausteinen suosikkiviini sopii moneen makuun. Katso grillivartaiden ohje. 

Vinkki! Löydät Lindemans Shiraz -viinin Alkoista myös 75 cl:n pullossa.

Raimat Abadía Cabernet Sauvignon Tempranillo 3 litraa

Tyylikkään täyteläinen espanjalainen punaviini sopii grillatun entrecoten ja lampaankyljysten kanssa. Löydät sen nyt Alkoista luomuna ja uudistuneessa ulkoasussa.

Tanniininen ja sopivan hapokas maku on mukavan mausteinen. 

Chill Out Shiraz Rosé California 3 litraa

Puolikuiva roseeviini sopii hyvin mausteisille ruoille, grillatun kanan ja tuhdimpien salaattien kanssa sekä sellaisenaan nautittuna. Löydät Chill Out Rosén nyt kesäisessä Special Edition -ulkoasussa.

Raikas ja marjaisa maku on aromikkaan hedelmäinen. Katso paahdetun maissikanan resepti

Vinkki! Kaikissa Chill Out -hanapakkauksissa on kätevä repäisynauha, jolla kartonkilaatikon saa helposti auki, kun viini on loppunut ja muovisen viinipussin ulos lajittelua varten.

Tiesitkö miten hanaviinin saa auki helpoiten?

Hanaviinipakkaus kannattaa –  yllättäen –  avata ylösalaisin. Eli kun pakkaus käännetään ylösalaisin ja hanan kohdalta poistetaan pahvisuoja, valuu sisällä oleva hana lähes itsestään ulos, eikä sitä tarvitse kaivaa sormilla.

Jos yrittää avata pakkausta oikeinpäin, hanan päällä on kolme litraa eli käytännössä kolme kiloa painoa. Kun käännät pakkauksen ympäri, tämä paino poistuu ja hana tulee helposti ulos.

Auringon silta

Suositusta Two Oceans Pinot Grigio -valkoviinipussista valmistat herkullisen matala-alkoholisen drinkin. Valmista ja tarjoile trendikkäästi hillopurkista.