Haussa alle 11 € hyvä valkoviini? Nappaa viiniraadin valkoviinilöydöt kesään!

Kun olet hakemassa hyvää valkoviiniä, säästä hinnassa mutta älä laadussa. Tutustu viiniraadin kolmeen suosikkiin ja löydä itsellesi sopivin kesäviini.

top3_valkoviinit_alle_12_euroa

Pasqua Chardonnay

Maista Italian kesä lasissa! Raikas ja kuiva Chardonnay-viini tulee Etelä-Italian Apuliasta.

"Tosi raikkaat hapot ja aromeissa löytää kypsää sitruunaa ja omenaa, hieman mausteisuutta ja hentoa yrttisyyttä. Maku on pirteän raikas ja kuiva. Ihan kuin Italiassa olisi!"

"Oikein mukava kesän arkiviini erilaisille salaateille kuten kevyet kanasalaatit, tomaatti-mozzarellasalaatti tai katkarapusalaatit. Hyvä yleisviini myös kesän buffetpöytiin."

Devil's Rock Riesling

Puolikuiva ja ihastuttavan herkullinen Riesling Saksasta on vuodesta toiseen Alkon myydyin Riesling-viini.

"Maku on täynnä hedelmäisen herkullisia aromeja kuten persikkaa, omenaa, hunajamelonia, kypsää sitrusta sekä hentoa mineraalisuutta ja kukkaisuutta – kaikkia Rieslingin herkullisia aromeja."

"Moderni puolikuiva Riesling, joka on erittäin helppo nauttia sellaisenaan tai aasialaisen ruoan, sushin, savukalan tai kanasalaatin kanssa. Kokeile jopa barbeque possun tai kanan kanssa."

Sancrispino Catarratto Inzolia Organic

Mukavan aromaattinen ja kuiva luomuvalkoviini Sisiliasta löytyy kätevistä ja ympäristöystävällisistä tetrapakkauksista.

"Runsaan hedelmäinen ja kuiva jopa hieman kukkainen maku. Aromeissa löytyy persikkaa, sitruksisuutta ja trooppista hedelmää sekä jälkimaussa hunajaisuutta. Catarratto-rypäle tuo viiniin aromaattisuutta ja kuivaa makua pehmentää runsas hedelmäisyys."

Catarratto ja Inzolia ovat Sisilian alkuperäisrypälelajikkeita

"Hyvä pakkauskoko arkikäyttöönkin – kana- ja kasvispastoille sekä tomaattisille vihannespastoille ja pastasalaateille. Ehdoton viinipakkaus piknikille, mökkilaiturille ja veneeseen."

Näppärän kokoisesta ja kevyesta puolen litran tetrasta saat lasilliset neljälle hengelle. 25 cl:n pikkutetrasta riittää lasilliset kahdelle.

Psst! Löydät Sancrispino-viinit Alkoista niin rosee-, valko- ja punaviininä. Viinit on kirkastettu vegaanisesti.

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Iida Palin ja Markus Hannula sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.