Katso kaksi kokeilemisen arvoista luomuviiniä

Luonnonmukaisesti valmistetut viinit tunnistat Luomu-merkistä Alkon hyllyllä. Mutta mitä ovat sulfiitittomat viinit? Tutustu viinisuosituksiimme.

john wine punaviini

Luonnonmukainen viininviljely ja siitä kertova luomusertifiointi tarkoittaa mm. sitä ettei viinitarhalla käytetä synteettisiä kemikaaleja ja että maaperän käsittely ylläpitää sen luonnollista elämää. Luonnolliset torjunta-aineet ovat kuitenkin sallittuja.

Luomuviinien valmistuksessa sallitaan pienempi määrä sulfiitteja eli rikkiyhdisteitä, joita käytetään viinien säilöntäaineena. Joihinkin luomuviineihin niitä ei ole lisätty lainkaan. Kaikissa viineissä sulfiitteja kuitenkin esiintyy luonnostaan.

John Wine - punaviini, johon ei ole lisätty sulfiitteja

Biodynaamisesti viljellyistä rypäleistä valmistettuun mehevän keskitäyteläiseen luomuviiniin ei ole lisätty sulfiitteja eli se sisältää ainoastaan luonnonsulfiitteja.

Etelä-Ranskasta tuleva punaviini on keskitäyteläinen ja lempeätanniininen. Se on erinomainen erilaisille liharuoille, tapaksille ja antipastille.

Löydät John Winen valikoiduista Alkon myymälöistä. Tarkista lähi-Alkosi saatavuus tai osta Alkon verkkokaupasta. 

Cazes-viinitalo on biodynaamisen viininviljelyn uranuurtajia. Lue lisää biodynaamisesta viininviljelystä.

Matua Marlborough Organic Sauvignon Blanc - uusiseelantilainen luomuvalkoviini

Tämä klassinen Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc tuo veden kielelle. Sen maku on täynnä trooppista hedelmää, aromaattista vihreää ananasta ja mustaherukkaa.

Luomurypäleet tulevat Wairaun laaksosta, joka on yksi arvostetun Marlborough’n viinialueen parhaista ala-alueista. Matua voitti Viinilehden Vuoden 2021 luomuvalkoviinikilpailussa hopeaa.

Vinkki! Laita Matua Sauvignon Blanc jäähtymään jääkaappiin tai jäiden joukkoon. Kun etiketissä oleva Chill-merkki muuttuu siniseksi, on viini sopivan viileää nautittajaksi. Tarjoile joko aperitiivina tai salaattien, vaalean kalan ja pikkusuolaisten kanssa.

Ennen kuin lähdet ostoksille Alkoon

Kaikkia viinejä ei ole välttämättä saatavilla jokaisesta Alkon myymälästä. Muista tarkistaa viinin saatavuus lähi-Alkosta tai osta se helposti Alkon verkkokaupasta. Voit myös toivoa lempiviinejä lähimyymäläsi valikoimaan alkotoive.fi -palvelussa.