Matua Sauvignon Blancille hopeaa Viinilehden Vuoden luomuviinikilpailussa

Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc -pioneerin laatuviini Matua Sauvignon Blanc Organic saavutti hopeaa Viinilehden Vuoden luomuvalkoviini 2021 -kilpailussa. Tutustu voitokkaaseen viiniin!

Matua Sauvignon Blanc Organic

Viinilehti Wine Awards hopeaa: Matua Marlborough Sauvignon Blanc Organic

Viinilehden arvio

"Voimakkaan aromaattinen, pirteän rehevä tuoksu muistuttaa herukkapensaan lehtiä, karviaismarjoja sekä puutarhayrttejä. Siinä on myös vihreitä omenoita muistuttavia piirteitä.

Melko runsas, kuiva maku seuraa aromeiltaan puhdaspiirteistä ja vihertäväsävytteistä tuoksua. Viinissä on reilusti sitrusmaisia hedelmähappoja, jotka nostavat välittömästi veden kielelle. Kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän ja intensiivisen, eksoottisia hedelmiä muistuttavan, kuulaan ja hienon jälkivaikutelman."

Ruokasuositus: Voimakkaasti maustetut kalaruoat, kuten savustetut kalat.

Viisi tähteä = Tyylikäs huippuviiniHinta-laatusuhde = Löytö

Kärkikolmikon ainoa Löytö-viini

Viinilehti on arvioinut Matuan Löydöksi, joka on paras mahdollinen arvio hinta-laatusuhteesta. Se on ainoa luomuvalkoviinien kärkikolmikon Löytö-viini.

Etiketin lumihiutale-merkki muuttuu siniseksi, kun Matua-viini on sopivan viileä nautittavaksi.

Viinilehden Wine Awards -kilpailu käytiin reilun 200 luomuviinin kesken, jotka viinimaahantuojat ilmoittivat kilpailuun. Luomuviinien hinta Alkossa sai olla korkeintaan noin 30 euroa. Viinit maistettiin sokkona. Useiden esikarsintatastingien jälkeen finaaliin ylsi lähes 40 viiniä. Voittaja ja kärkikolmikko pyritään valitsemaan mahdollisimman objektiivisesti. Voittajaviineissä pitää korostua viinien autenttisuus ja jäljitettävyys suhteellisesti enemmän kuin tekninen laatu ja tasapainoisuus. Kärkikolmikkoon haluttiin nostaa kolme tyyliltään toisistaan erottuvaa viiniä.

Mistä Matua-viinit tulevat?

Matua on ensimmäinen viinitalo Uudessa Seelannissa, joka aloitti maailmalla suosituiksi tulleiden Sauvignon Blanc -valkoviinien valmistuksen. Viinintekijät Bill ja hänen veljensä Ross Spence istuttivat maan ensimmäisen kaupallisen Sauvignon Blanc viinitarhan vuonna 1969, mutta tie ei ollut helppo. Rypälelajike ei ollut maassa lainkaan tuttu, mutta pikkuhiljaa ihmiset omaksuivat tämän raikkaan viinin omakseen. Lue Bill Spencen haastattelu, miksi uusiseelantilaiset sauvignon blancit ovat niin suosittuja.

Tänä päivänä lähes 80 % Uuden Seelannin valkoviinien tuotannosta on Sauvignon Blancia. Tunnetuin tuotantoalue on maan eteläsaaren pohjoisosassa sijaitseva arvostettu Marlborough.