Matua Sauvignon Blanc voitti hopeaa Viinilehden Vuoden luomuviinikilpailussa

Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc -pioneerin Matua-viinitalon tyylikäs Sauvignon Blanc nappasi hopeaa Viinilehden Vuoden luomuvalkoviini 2025 -kilpailussa. Tutustu voitokkaaseen viiniin!

Matua Sauvignon Blanc Hopeaa Viinilehden luomuvalkoviini 2025

Viinilehti Vuoden luomuvalkoviini hopeaa: Matua Marlborough Sauvignon Blanc Organic

Viinilehden arvio

"Intensiivinen ja tiivis tuoksu on avoimen aromaattinen ja vihertäväsävytteinen. Siitä voi erottaa herukkapensaiden lehtiä, samoin minttua, leikattua ruohoa ja karviaisia muistuttavia aromeja. Myös maku on runsaan aromaattinen ja seuraa tiukasti herukkaista tuoksua. Viini on tyyliltään varsin runsas ja ryhdikäs. Sitrusmainen hedelmähapokkuus nostaa välittömästi veden kielelle ja tekee viinistä eloisan. Kokonaisuus jättää nielua lämmittävän, lähes savuisen, omenaisen ja persikkaisen, puhdaspiirteisen tyylipuhtaan jälkivaikutelman."

Ruokasuositus: Aromaattiset, varsinkin savustetut kala- ja äyriäisateriat.

Viisi tähteä = Tyylikäs huippuviini

Hinta-laatusuhde = Löytö

Matuan etiketin lumihiutale-merkki muuttuu siniseksi, kun viini on sopivan viileä nautittavaksi.

Mistä Matua-viinit tulevat?

Matua on ensimmäinen viinitalo Uudessa Seelannissa, joka aloitti maailmalla suosituiksi tulleiden Sauvignon Blanc -valkoviinien valmistuksen. Viinintekijät Bill ja hänen veljensä Ross Spence istuttivat maan ensimmäisen kaupallisen Sauvignon Blanc viinitarhan vuonna 1969, mutta tie ei ollut helppo. Rypälelajike ei ollut maassa lainkaan tuttu, mutta pikkuhiljaa ihmiset omaksuivat tämän raikkaan viinin omakseen. Lue Bill Spencen haastattelu, miksi uusiseelantilaiset sauvignon blancit ovat niin suosittuja.

Tänä päivänä lähes 80 % Uuden Seelannin valkoviinien tuotannosta on Sauvignon Blancia. Tunnetuin tuotantoalue on maan eteläsaaren pohjoisosassa sijaitseva arvostettu Marlborough.

Viinilehden Vuoden luomuviinien valintaa varten kolmen hengen tuomaristo maistoi sokkona Alkon vakio- ja tilausvalikoiman viinejä, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kipailuun. Pullohinnan yläraja oli 30 euroa. Tuomaristo maistoi viinit sokkona useassa esikarsintatastingissa, joiden perusteella se valitsi loppukilpailun sokkomaistoihin 9 punaviiniä ja 15 valkoviiniä.