Viinilöydöt vappuun ja kevään juhlakauteen Alkon verkkokaupasta

Viiniraati maistoi kolme ihastuttavaa kuohuviiniä Alkon verkkokaupan valikoimasta – tutustu ja tilaa suosikkisi vappuun sekä kevään ja kesän juhliin.

Alkon_verkkokaupan_kuohuviinit

Nämä kolme viinitärppiä kevään juhlakauteen löydät parhaiten Alkon verkkokaupasta. Tilaa juomat näppärästi ilman toimitusmaksua ja nouda valitsemastasi Alkosta ilman ruuhkia. Teethän vapputilauksesi viimeistään 20.4. Lue lisää miten käytät Alkon verkkokauppaa

Codorníu Limited Edition Cava Brut Rosé

– Näyttävä uutuus-roseecava Espanjasta

"Onpa todella hedelmäinen roseekuohuviini! Tuoksussa tuoreina murskattuja marjoja – maku on täysin kuiva, jossa aistii punaista marjaa ja jännää vadelmasorbetin viileyttä."

"Erittäin hyvä ruokaviini vaikka läpi aterian! Kokeile eri tavoin valmistetun lohen kanssa esim. paahdetulle lohelle sekä paahtopaistille ja erilaisille leikkeleille. Tyylikäs pullo, joka on myös näyttävä lahja tai vieminen."

Cava ja Crémant valmistetaan samalla perinteisellä pullokäymismenetelmällä kuin samppanja. Se takaa mahdollisimman pitkään kestävät kuplat ja tuo makuun moniulotteisuutta.

Sainchargny Émérite Crémant de Bourgogne Brut

– Tyylikäs ranskalainen uutuus-Crémant

"Upea kuohuviini ja hyvin lähellä samppanjaa – jos et raaski panostaa aitoon samppanjaan, valitse laadukas Crémant. Crémant de Bourgogne (eli Ranskassa Bourgognen viinialueella valmistettu kuohuviini) on eniten samppanjaa muistuttava kuohuviini; samat rypäleet ja sama valmistus, vain eri viinialue." "Maku on hyvin hienostunut ja erittäin kuiva, jossa hienot kuplat, tyylikästä mineraalisuutta ja paahdettua pähkinää. Toimii erityisesti alkuruokien kuten kalan, äyriäisten ja kasvisten kanssa, ja tietenkin eleganttina maljajuomana."

Vinkki! Löydät Sainchargny Emérité Crémantin myös osasta Alkon myymälöistä – tarkista lähi-myymäläsi saatavuus Alkon sivuilta

Le Contesse Anna Dolce Spumante

– Ihastuttavan makea italialainen Spumante

"Tämä italialainen spumante dolce edustaa Pohjois-Italian Veneton viinialueen makeiden kuohuviinien osaamista. Ihanan parfyyminen tuoksu, jossa aistii tuoreiden viinirypäleiden mehevyyttä ja kukkaisuutta."

"Ehdoton tippaleivän tai muiden jälkiruokien kuten pavlovan ja täytekakkujen kuohuviini. Nauti myös tuoreiden mansikoiden kanssa kesällä! Muista viilentää erittäin kylmäksi ennen tarjoilua."

Haluatko jatkossakin sesongin viinisuositukset ja ruokavinkit? Tilaa Viinimaan uutiskirje sähköpostiisi >>

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Joonas Vainio ja Iida Seppälä sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.