Matua Sauvignon Blancille hopeaa Viinilehden Vuoden hanaviinikisassa

Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc -pioneerin laatuviini Matua Sauvignon Blanc saavutti hopeaa Viinilehden Vuoden hanaviinit 2021 -kilpailussa. Viini sopii mainiosti esimerkiksi savustetun tai graavatun kalaruoan kanssa nautittavaksi.

Matua sauvignon blanc

Viinilehden asiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat ja arvioivat hanaviinit sokkona ja voittajat valittiin ennen viinien paljastamista.

Hanapakkausviinien tärkeimmät arviointikriteerit olivat tekninen laatu ja puhtaus sekä tasapaino viinin eri elementtien välillä. Koska hanaviinejä nautitaan usein seurustelun yhteydessä, ruokajuomina isoille seurueille ja vaihtelevien ruokien kanssa esimerkiksi noutopöytäviineinä, korostui valintakriteereissä myös viinin monikäyttöisyys.

Viinilehti Wine Awards hopeaa: Matua Marlborough Sauvignon Blanc 1,5 litraa

Viinilehden arvio:

Vihertäväsävytteinen ja vehreä tuoksu on voimakkaan aromaattinen, muistuttaen herukkapensaan lehtiä, karviaisia sekä eukalyptusta. Keskitäyteläinen, kuiva maku seuraa aromeiltaan rehevää tuoksua. Viinissä on reilusti hedelmäisyyttä, joka tekee suutuntumasta täyteläisen.

Lempeät hedelmähapot nostavat veden kielelle ja tuovat kokonaisuuteen eloisuutta. Puhdaspiirteinen jälkivaikutelma on runsas, pitkä ja mehevä.

Neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainenHinta-laatusuhde = Edullinen ostos

Ruokasuositus:

Savustetut ja muut mausteiset kalaruoat.

Vinkki! Löydät Matua Marlborough Sauvignon Blanc myös tavallisessa 75 cl:n pullossa tyylikkäänä luomuviininä. Se sopii erityisesti vaaleille kalaruoille kuten graavisiialle tai kasvis- ja kanaruoille.

Mistä Matua-viinit tulevat?

Matua on ensimmäinen viinitalo Uudessa Seelannissa, joka aloitti maailmalla suosituiksi tulleiden Sauvignon Blanc -valkoviinien valmistuksen. Viinintekijät Bill ja hänen veljensä Ross Spence istuttivat maan ensimmäisen kaupallisen Sauvignon Blanc viinitarhan vuonna 1969, mutta tie ei ollut helppo. Rypälelajike ei ollut maassa lainkaan tuttu, mutta pikkuhiljaa ihmiset omaksuivat tämän raikkaan viinin omakseen. Lue Bill Spencen haastattelu, miksi uusiseelantilaiset sauvignon blancit ovat niin suosittuja.

Tänä päivänä lähes 80 % Uuden Seelannin valkoviinien tuotannosta on Sauvignon Blancia. Tunnetuin tuotantoalue on maan eteläsaaren pohjoisosassa sijaitseva Marlborough.