Katso punaviinikauden aloituksen suosikit

Syysiltoina lasiin kannattaa kaataa mukavan pehmeää punaviiniä ja nautiskella kotisohvalla vaikkapa äänikirjaa kuunnellen. Tutustu viinisuosituksiin eri koko- ja hintaluokissa sekä kullekin viinille valittuun kirjavinkkiin.

viinpullo

Inception Deep Layered Red

Vähätanniinisen ja pehmeän keskitäyteläisen punaviinin maussa on runsaasti punaisia marjoja. Jäännössokerinsa ansiosta se on helposti nautiskeltava illanviettoviini ja sopii erityisen hyvin mausteisille texmex-ruoille tai wokille.

Inception on suositustemme helpoimmin lähestyttävä punaviini, joka sopii moneen makuun – myös viinialoittelijoille.

Storytelin kirjasuositus Inception-viinille

Alex Michaelides: Neidot

Tämä psykologinen jännitysromaani on yhtä mystinen, jännittävä ja koukuttavan herkullinen kuin Inception -punaviinikin. Varaa nautiskeluun runsaasti aikaa, sillä tätä tarinaa et malta lopettaa kesken.

Näppäristä hanapakkauksista riittää useammat lasilliset ja viini säilyy avaamisen jälkeen hyvänä jääkaapissa kuukauden verran.

Finca Las Moras Black Label Malbec

Jos pidät voimakkaammista punaviineistä, tämä mehevän täyteläinen ja tuhti argentiinalainen Malbec-rypäleestä valmistettu viini on testaamisen arvoinen. 

Mustaherukkaisessa ja kypsän hedelmäisessä maussa löytyy syvyyttä nautiskella sellaisenaan tai runsaiden liharuokien kuten pippuripihvin tai kypsien kovien juustojen kuten Goudan kanssa.

Viinilehti on antanut Las Moras Malbec -viinille 4 tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen. Ja hinta-laatusuhteeltaan arvion Edullinen ostos.

Storytelin kirjasuositus Las Moras Malbec -viinille

Gard Sveen: Raskaat varjot

Moninkertaisesti palkitun dekkarisarjan avausosassa Norjan vastarintaliikkeen veteraanin murhan ja toisen maailmansodan ajalta peräisin olevien luurankojen välistä yhteyttä ryhtyy selvittämään rikostutkija Tommy Bergmann.

Monikerroksinen, voimakas ja historian tapahtumiin pohjautuva tarina vaatii seurakseen täyteläisen, tummasävytteisen ja laadukkaan punaviinin.

Ogier Artesis Rouge

Tämä ranskalainen Côtes du Rhône -punaviiniklassikko on makumaailmaltaan runsas, mutta ei poikkeuksellisen räikeä ja siksi sekä monipuolinen nautiskeluviini mutta myös liha- ja kasvisruokien kaveri. Viini on kirkastettu vegaanisesti. Keskitäyteläisen punaviinin ryhdikäs, mutta sopivan hillitty tanniinirakenne on mukavan marjaisa.

Kun kaipaat pientä pulloa arki-iltaan, on kierrekorkillinen Artesis 37,5 cl juuri sopivan kokoinen kahden hengen annos. Kolmen litran hanaviinin ja normipullon löydät parhaiten Alkon verkkokaupasta sekä valikoiduista myymälöistä. Tarkista saatavuus Alkon sivuilta.

Storytelin kirjasuositus Ogier-viinille

Natasha Lester: Ranskalainen valokuvaaja

Ranskalainen valokuvaaja on saanut inspiraationsa kuvajournalisti Lee Millerin elämästä. Se on dramaattinen tarina rohkeudesta, perheestä, anteeksiannosta sekä urheista naisista. Nämä ravistuttavat, modernit mutta samalla perinteikkäät tarina & viini sopivat laatua ja elämyksiä arvostaville nautiskelijoille.

Kirjavinkit antoi Storytelin henkilökunta viinin mausta ja tarinasta inspiroituneina.