Katso punaviinikauden aloituksen suosikit

Syysiltoina lasiin kannattaa kaataa mukavan pehmeää punaviiniä ja nautiskella kotisohvalla vaikkapa äänikirjaa kuunnellen. Tutustu neljään viinisuositukseen eri koko- ja hintaluokissa sekä kullekin viinille valittuun kirjavinkkiin.

viinpullo

Uutuus: Drostdy-Hof Roots Shiraz Merlot Fairtrade 3 litraa

Pehmeän hedelmäinen Reilun kaupan uutuuspunaviini tulee Etelä-Afrikasta. Sen keskitäyteläinen maku on mukavan pehmeä ja helposti nautiskeltavissa sellaisenaan tai kana- ja possuruokien kanssa.

Reilun kaupan merkkiä saavat käyttää vastuulliset, sertifioidut maataloustuottajat, joiden tiloilla esimerkiksi työolot ovat inhimilliset ja palkat lakien mukaisia. Vastuullisuus koskee myös ympäristövaikutuksia.

Tilaa Roots-uutuus Alkon verkkokaupasta ilman toimitusmaksua omaan lähi-Alkoosi.

roots viini
Pehmeän hedelmäisestä Roots-uutuuspunaviinistä maksetaan Reilun kaupan lisää sen viljelijäyhteisölle yhteisön sosiaaliseen tai taloudelliseen kehittämiseen.

Storytelin kirjasuositus Roots-viinille

Richard Powers: Ikipuut

Aikamme arvostetuimpiin amerikkalaiskirjailijoihin kuuluvan Powersin Pulitzer-palkittu Ikipuut on suurromaani puista ja ihmisistä.

Tämä helpostinautittava kirja-viini-kaksikko kunnioittaa ympäristöä ja perinteitä, muistuttaa ikiaikaisista juuristamme sekä antaa täyteläisen säväyksen, joka saattaa muuttaa tapaasi katsoa maailmaa.

Inception Deep Layered Red

Vähätanniinisen ja pehmeän keskitäyteläisen punaviinin maussa on runsaasti punaisia marjoja. Jäännössokerinsa ansiosta se on helposti nautiskeltava illanviettoviini ja sopii erityisen hyvin mausteisille texmex-ruoille tai wokille.

Inception on suositustemme helpoimmin lähestyttävä punaviini, joka sopii moneen makuun – myös viinialoittelijoille.

Storytelin kirjasuositus Inception-viinille

Alex Michaelides: Neidot

Tämä psykologinen jännitysromaani on yhtä mystinen, jännittävä ja koukuttavan herkullinen kuin Inception -punaviinikin. Varaa nautiskeluun runsaasti aikaa, sillä tätä tarinaa et malta lopettaa kesken.

Näppäristä hanapakkauksista riittää useammat lasilliset ja viini säilyy avaamisen jälkeen hyvänä jääkaapissa kuukauden verran.

Finca Las Moras Black Label Malbec

Jos pidät voimakkaammista punaviineistä, tämä mehevän täyteläinen ja tuhti argentiinalainen Malbec-rypäleestä valmistettu viini on testaamisen arvoinen. 

Mustaherukkaisessa ja kypsän hedelmäisessä maussa löytyy syvyyttä nautiskella sellaisenaan tai runsaiden liharuokien kuten pippuripihvin tai kypsien kovien juustojen kuten Goudan kanssa.

Viinilehti on antanut Las Moras Malbec -viinille 4 tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen. Ja hinta-laatusuhteeltaan arvion Edullinen ostos.

Storytelin kirjasuositus Las Moras Malbec -viinille

Gard Sveen: Raskaat varjot

Moninkertaisesti palkitun dekkarisarjan avausosassa Norjan vastarintaliikkeen veteraanin murhan ja toisen maailmansodan ajalta peräisin olevien luurankojen välistä yhteyttä ryhtyy selvittämään rikostutkija Tommy Bergmann.

Monikerroksinen, voimakas ja historian tapahtumiin pohjautuva tarina vaatii seurakseen täyteläisen, tummasävytteisen ja laadukkaan punaviinin.

Ogier Artesis Rouge

Tämä ranskalainen Côtes du Rhône -punaviiniklassikko on makumaailmaltaan runsas, mutta ei poikkeuksellisen räikeä ja siksi sekä monipuolinen nautiskeluviini mutta myös liha- ja kasvisruokien kaveri. Viini on kirkastettu vegaanisesti. Keskitäyteläisen punaviinin ryhdikäs, mutta sopivan hillitty tanniinirakenne on mukavan marjaisa.

Kun kaipaat pientä pulloa arki-iltaan, on kierrekorkillinen Artesis 37,5 cl juuri sopivan kokoinen kahden hengen annos. Kolmen litran hanaviinin ja normipullon löydät parhaiten Alkon verkkokaupasta sekä valikoiduista myymälöistä. Tarkista saatavuus Alkon sivuilta.

Storytelin kirjasuositus Ogier-viinille

Natasha Lester: Ranskalainen valokuvaaja

Ranskalainen valokuvaaja on saanut inspiraationsa kuvajournalisti Lee Millerin elämästä. Se on dramaattinen tarina rohkeudesta, perheestä, anteeksiannosta sekä urheista naisista. Nämä ravistuttavat, modernit mutta samalla perinteikkäät tarina & viini sopivat laatua ja elämyksiä arvostaville nautiskelijoille.

Kirjavinkit antoi Storytelin henkilökunta viinin mausta ja tarinasta inspiroituneina.