TOP 3 punaviinit syksyn nautiskeluun

Katso punaviinivinkit syksyn tunnelmallisiin iltoihin ja löydä oma suosikkisi!

punaviinikausi

Viiniraati maisteli syksyyn sopivia punaviinejä. Löydä alta suosikit kepeämmästä täyteläisimpään ja anna viileiden syysiltojen saapua:

Leyda Las Brisas Pinot Noir

Syksy on mukava aloittaa hieman kevyemmällä, mutta elegantin laadukkaalla Pinot Noir -viinillä Chilen viileältä Leydan viinialueelta.

"Elegantti, huikea viini, jossa kypsän marjainen ja tiivis maku. Tanniinit ovat matalat, hento yrttisyys ja hyvä hapokkuus maussa. Las Brisas tarkoittaa merituulta ja viini tuleekin viileältä viinialueelta Chilen rannikolta"

"Leyda-viinin kanssa toimivat kevyemmät liharuoat sekä savu- tai loimulohi – tai nautiskele sellaisenaan pienen juustopalan kanssa. Muista viilentää pullo jääkaapissa tunnin verran ennen nauttimista"

Inycon Appassimento Rosso Organic 1,5 litraa

Herkullinen luomupunaviini-uutuus Sisiliasta, joka on valmistettu Appassimento menetelmällä.

"Tyypillistä Appassimento-tyylisten viinien kevyen rusinaista ja makeahkoa maailmaa tuoksussa, mutta raikkaalla yrttisyydellä. Luomuviini on valmistettu kestävän kehityksen periaatteilla."

"Pehmeän täyteläinen maku. Tyyliltään vähän kevyempi Appassimento, jolloin toimii paremmin ruoan kanssa – kuten tuhdimmat kanaruoat, lihapadat ja -pastat – mutta sopii hyvin myös nautiskeluun sellaisenaan"

"Näyttävästä ja ekologisesta 1,5 litran kevytmuovipullosta riittää lasilliset jopa 12 hengelle."

Don David Malbec Reserve

Täyteläinen Malbec-punaviini viinimaailman huipulta, 1700 metrin korkeudelta, Argentiinan Saltan viinialueelta.

"Tuoksussa nahkaisuutta, tammisuutta ja paahteisuutta. Ja lisänä tummaa kypsää marjaa, tummaa kirsikkaa ja mustaherukkaa, oih! Tasapainoinen, elegantti ja täyteläinen viini, mutta silti raikkaan kepeä ja yllättääkin raikkaudellaan Malbec-rypäleestä valmistetuksi viiniksi."

"Nappivalinta tummille liharuoille, patalihoille ja voimakkaammille juustoille"

Neljä tähteä ja LÖYTÖ - Viinilehti 2023

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Laura Kuusela ja Markus Hannula sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.