Viinilöydöt Alkon verkkokaupasta

Viiniraati maisteli viisi kiinnostavaa punaviiniä Alkon verkkokaupan valikoimasta – mukana alkutalven uutuuksia. Tutustu ja tilaa omaksi tai lahjaksi loppuvuoden juhlakauteen.

alkon_tilausvalikoiman_punaviinejä

Nämä viisi viinitärppiä loppuvuoden juhlakauteen löydät parhaiten Alkon verkkokaupasta. Tilaa juomat näppärästi ilman toimitusmaksua ja nouda valitsemastasi Alkosta ilman ruuhkia. Teethän joulutilauksesi viimeistään 15.12. Lue lisää miten käytät Alkon verkkokauppaa

Bava Libera Barbera d’Asti

"Viininharrastajallekin kiinnostava lahjaviini tai vieminen. Elegantti, klassinen Pohjois-Italian Piemonten punaviini, joka myös näyttää tyylikkäältä."

"Upea rakenne, todella hyvä happorakenne, ryhdikäs, mutta kuitenkin elegantti punaviini. Tuoksussa mausteisuutta, tummaa ja kypsää kirsikkaa – makea kirsikkaisuus toistuu maussa. Sopii todella hyvin pienriistalle ja leikkelelautaselle sekä kypsän aromaattisille juustoille. Moniulotteinen viini, joka muuttaa makuaan lasissa, kun sen antaa levätä lasissa."

Terre Cevico Merlot Biologico

"Kiinnostava Apassimento-tyylinen luomuviini Italiasta Emilia Romagnan viinialueelta, joka on tunnettu pirskahtelevista Lambrusco-viineistään."

"Runsas ja muhevan hedelmäinen tuoksu, jossa tummaa kypsää ja kuivattua marjaa sekä vaniljaisuutta, maku on kuitenkin raikas. Keskitäyteläisessä maussa Merlot-rypäleen tuomaa tummaa marjaa ja luumuisuutta. Alkoholia 14 %."

"Ihastuttava viini savuporopiiraalle, voimakkaille juustoille jopa sinihomejuustolle sekä pitkään kypsytetyille pataruoille kuten hirvipadalle."

Apassimento-menetelmä tarkoittaa, että osa viiniin käytetyistä rypäleistä on kuivattu, jolloin rypäleiden aromit tiivistyvät ja sokeripitoisuus lisääntyy. Lopputuloksena saadaan tumman hedelmäisiä ja kevyen rusinaisia viinejä, joissa on usein korkeampi alkoholipitoisuus.

Inycon Appassimento

"Herkullinen luomupunaviini-uutuus Sisiliasta, joka on valmistettu Appassimento menetelmällä."

"Tyypillistä Appassimento-tyylisten viinien kevyen rusinaista ja makeahkoa maailmaa tuoksussa, mutta raikkaalla yrttisyydellä. Pehmeän keskitäyteläinen maku. Tyyliltään vähän kevyempi Appassimento, jolloin toimii paremmin ruoan kanssa. Kaunis ja siro 2 litran hanaviini vaikka joulupöytään, toimii jopa sinappihunnutetun joulukinkun kanssa."

"Nero d’Avola ja hieman harvinaisempi Perricone ovat alkuperäisiä sisilialaisia rypälelajikkeita. Luomuviini on valmistettu kestävän kehityksen periaatteilla."

Spier Seaward Pinotage

"Mukavan ärhäkkä, hyvin tehty Pinotage. Maineikas perheomisteinen Spierin viinitalo on yksi Etelä-Afrikan palkituimmista"

"Tyypillinen eteläafrikkalaisten punaviinien tuoksu eli paahteisuutta ja savuisuutta. Mukavan ärhäkkä, keskitäyteläinen maku, jossa aistii kirsikkaa ja mesimarjaa. Viinissä heijastuu Spierin raikas ja moderni tyyli Pinotage-lajikkeessa. Täsmäosuma pannulla paistetuille jouluisille raakamakkaroille. Alkoholia 14,5 %"

I.L.O. Susumaniello Rosso

I.L.O. nimi tulee latinan kielen sanoista Illuminare (valaista, tuoda esille), Legatum perintö), Originalis (alkuperäinen)

"Susumaniello on Etelä-Italian Apulian viinialueen aito alkuperäinen rypälelajike, joka oli jo häviämässä, kunnes viljelmät pelastettiin. Tämän rypälelajikkeen viinejä löytyy Alkosta vain muutama."

"Runsas, mehukas ja lempeä viini, jossa on pehmeät tanniinit ja runsaan alkoholisuuden (15 %) tuoma lämpö. Aromeissa löytyy paljon luumuisuutta ja mesimarjaa, raikas jälkimaku. Sopii aattoillan seurusteluun ja takkatulen ääreen sekä pataruoille ja voimakkaille kypsytetyille juustoille."

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Markus Hannula ja Marjut Tiainen sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.