Vegan
Aveleda Alvarinho

Aveleda Alvarinho


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Kana ja KalkkunaLabel: Rasvainen kalaLabel: Aperitiivi

12,98 €

Löydä Alkosta

Upea, raikkaan tasapainoinen ja aromaattinen yhden rypälelajikkeen valkoviini Portugalista, Vinho Verden alueelta. 4/5 tähteä ja LÖYTÖ Viinilehdeltä.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Raikkaan aromaattinen tuoksu, jossa mm. persikkaa ja greippiä.

Maku

Tyylikkään hapokas, tasapainoinen ja aromaattinen viini, jonka maussa greippiä, appelsiinin kuorta sekä hentoa kukkaisuutta

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Erinomainen aperitiivi. Mainio kumppani myös esimerkiksi kanaruoille tai rasvaiselle kalalle kuten lohelle.

Valmistus

Yöllinen sadonkorjuu pitää rypäleet viileänä ja ylläpitää aromikkuutta. Rypäleet puristetaan kevyesti, jotta kuoren karvaat ainesosat eivät siirry mehuun. Alkoholikäyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa terästankeissa. Käymisen jälkeen viini pidetään kosketuksessa sakan kanssa, jotta viiniin saadaan lisää rakennetta ja aromikkuutta.

Tarina

Aveleda on enemmän kuin tunnettu brändi - se on perhe ja perinne, joka alkoi vuonna 1870. Viisi sukupolvea ja yli 150 vuotta myöhemmin se pysyy uskollisena arvoilleen tuottaa korkealaatuisia viinejä. Aveleda sijaitsee Vinho Verden sydämessä ja on nykyään 35 % markkinaosuudella Portugalin suurin Vinho Verden vientiyhtiö.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

931022

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Aveleda

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Portugal - Rios do Minho - Vinho Verde

Sokeripitoisuus

3 g/litra

Rypäleet

Alvarinho

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1025197"Hinta ja laatu eivät välttämättä korreloineet suoraan keskenään, sillä erinomaisia viinejä löytyi myös edullisten viinien joukosta. Esimerkiksi Aveledan Alvarinho 2021 Portugalin Vinho Verdestä sai alle kolmentoista euron hintalapustaan huolimatta täydet pisteet (5/5). Viinin väri on sitruunankeltainen. Kehittyvässä tuoksussa on persikan lisäksi hattaraa, maustepippuria ja puuvillaa. Runsaus ja raikkaus ovat harmoniassa. Hinta-laatusuhteeltaan tämä tyylikäs viini on todellinen löytö. Hyvä yleisviini kesäiseen kalapöytään, jossa on esimerkiksi lämminsavulohta ja uusia perunoita."

- Essi Avellan, Glorian Ruoka & Viini 6/2023


4 tähteä. Harmoninen, laadultaan erinomainen. LÖYTÖ.

Vuosikerta 2022. Puhdaspiirteinen, kypsän hedelmäinen tuoksu. Siinä on makeaa omenaa, keltaluumua, vaaleaa persikkaa sekä valkoisia kedon kukkia. Keskitäyteläinen, kuiva maku seuraa tuoksun kypsän hedelmäistä aromimaailmaa. Viinissä on myös sitrushedelmiä kuten greippiä sekä hentoa mineraalisuutta. Maku jäntevöityy loppua kohden eloisan hapokkuuden ja mineraalisuuden ansoista. Kokonaisuus onkin ilmava ja tasapainoinen. Viini jättää greippisen ja mineraalisen jälkivaikutelman joka viipyy suussa pitkään. Monikäyttöinen viini kala- ja äyriäisruoille.

- Viinilehti