Häränhäntää keväisten vihannesten kera Pekka Terävän tapaan

Juuri sopivan hapokas Rhônen punaviini toimii hienostuneen murean häränhännän kanssa.

Häränhäntää + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 400 g häränhäntää

  • 600-700 g juureksia (esim. porkkana, selleri ja sipuli)

  • 1 kevätkaali

  • 2 kpl tomaattia

  • 1/2 kurkku

  • Kevätsipulin vartta tai ruohosipulia

  • Persiljaa

  • Timjamia

  • Kirveliä

  • Kylmäpuristettua rypsiöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä häränhäntiä juuresliemessä (porkkana, selleri, sipuli) niin kauan että liha on irrotettavissa hännän ympäriltä. Mausta lihapalat suolalla ja rypsiöljyllä. Liemen voit myöhemmin hyödyntää vaikka keittopohjana.

    2. Leikkaa kevätkaali ensin puoliksi ja sitten kukin puolikas n. 5 osioon. Paista osiot pannulla ja mausta suolalla.

    3. Ryöppää yrtit kiehuvassa vedessä ja valuta. Tarvitset n. 2 dl yrttejä 1 dl öljyä kohden. Pistä yrtit jäihin hetkeksi. Purista ylimääräinen vesi pois ja laita tehosekoittimeen. Lisää rypsiöljy ja aja tehosekoittimessa sekaisin. Mausta suolalla ka tarkista maku.

    4. Pilko tomaatit ja puolikas kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua kevätsipulin vihreää vartta pieniksi renkaiksi.

    5. Kokoa annos.

Keittiömestari Pekka Terävä

Resepti

Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.