Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa Italiassa toscanalaisen pizzaiolo eli pizzamestari Giovanni Santarpian opissa.
1. Pizzataikinan nyrkkisääntö = 1 kg pizzajauhoja + ½ litraa vettä. Mutta huomioi, että jauhoissa on eroa ja jauhoista riippuen taikinaan menee hieman vajaa kilo pizzajauhoja.
2. Parhaimman tuloksen saa pizzajauhoilla, jotka sisältävät vähintään 12 prosenttia proteiinia. Tämän voit tarkistaa jauhopaketinkyljestä. Käytä pizzapohjaan aina 0 tai 00 -tyypin jauhoja.
3. Jos taikina on pizzapohjaa leipoessa liian elastista ja vaikea levittää, anna taikinan levätä 5 minuutin ajan ja kokeile uudestaan.
4. Maun kannalta tärkeämpää on pizzataikinan huolellinen vaivaaminen ja huolellinen nostattaminen kuin itse paistotapa.
Tästä taikinasta tulee friteerattuja minipizzoja. Katso linkki ohjeeseen alempaa!
1. Paras tomaattitäyte syntyy valuttamalla kokonaisia, kuorittuja tomaatteja ja murskaamalla ne tasakokoiseksi tomaattimurskaksi.
2. Parhaan maun saat pizzaan käyttämällä juustona buffalomozzarellaa. Leikatut tai revityt mozzarellapalat kannattaa valuttaa leikkaamisen jälkeen siivilässä parin tunnin ajan ennen pizzan päälle lisäämistä.
3. Valitse pizzatäytteeksi kolme, maksimissaan neljä täytettä.
4. Muista, että ananas ei kuulu pizzaan..!