Voit valella pizzaleivän oliiviöljyllä myös jo ennen paistamista ja ripotella pinnalle yrttejä, chiliviipaleita tai siemeniä.
Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, n. 40 asteiseksi.
Lisää veden joukkoon suola ja jauhot, hiiva sekä sokeri. Sekoita taikinaksi.
Lisää öljy ja muovaa taikina palloksi. Taikina on sopivan paksuista kun se irtoaa sekä käsistä että sekoituskulhosta. Nostata taikinaa hetki liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
Jaa taikina neljään osaan ja muovaa jauhotetuin käsin ohuiksi pohjiksi. Nostata 10 min ennen paistamista.
Paista 250 asteessa 8 min, valele oliiviöljyllä paiston jälkeen.
Laita paistetun pizzapohjan päälle salaattia, kinkkua ja broilerin fileviipaleita. Mausta kastikkeilla, rullaa ja tarjoile.
Piristä pizzaa myski- eli butternut-kurpitsalla ja avokadolla ja valuta oliiviöljyssä. Nautitaan Two Oceans -viinin kanssa.
Katso reseptiPizzakemuissa kukin valitsee oman pizzan ja lasin täytteensä. Pizza sopii myös kesän rentoihin grillijuhliin, sillä se on helppo valmistaa kuumassa grillissä pizzakiven päällä.
Katso reseptiTestaa Jukka Salmisen Parempaa pizzaa kotona -ruokakirjan simppeliä pizzaohjetta, joka on saanut inspiraation voi-salviapastasta. "Minusta pizza on parhaimmillaan yksinkertaisilla makuyhdistelmillä tehtynä." Nauti Prosecco-kuohuviinin kanssa.
Katso reseptiHerkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!
Katso resepti