Aurinkoinen butternut-kurpitsapizza
Piristä pizzaa myski- eli butternut-kurpitsalla ja avokadolla ja valuta oliiviöljyssä. Nautitaan Two Oceans -viinin kanssa.
Katso resepti »Voit valella pizzaleivän oliiviöljyllä myös jo ennen paistamista ja ripotella pinnalle yrttejä, chiliviipaleita tai siemeniä.
1,5 dl vettä
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, n. 40 asteiseksi.
Lisää veden joukkoon suola ja jauhot, hiiva sekä sokeri. Sekoita taikinaksi.
Lisää öljy ja muovaa taikina palloksi. Taikina on sopivan paksuista kun se irtoaa sekä käsistä että sekoituskulhosta. Nostata taikinaa hetki liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
Jaa taikina neljään osaan ja muovaa jauhotetuin käsin ohuiksi pohjiksi. Nostata 10 min ennen paistamista.
Paista 250 asteessa 8 min, valele oliiviöljyllä paiston jälkeen.
200 g salaattia
100 g ilmakuivattua kinkkua
400 g grillattua broilerinfilettä
Kastikkeeksi pestoa, tapenadea ja chilimajoneesia.
Laita paistetun pizzapohjan päälle salaattia, kinkkua ja broilerin fileviipaleita. Mausta kastikkeilla, rullaa ja tarjoile.
Piristä pizzaa myski- eli butternut-kurpitsalla ja avokadolla ja valuta oliiviöljyssä. Nautitaan Two Oceans -viinin kanssa.
Katso resepti »Pizzakemuissa kukin valitsee oman pizzan ja lasin täytteensä. Pizza sopii myös kesän rentoihin grillijuhliin, sillä se on helppo valmistaa kuumassa grillissä pizzakiven päällä.
Katso resepti »Testaa Jukka Salmisen Parempaa pizzaa kotona -ruokakirjan simppeliä pizzaohjetta, joka on saanut inspiraation voi-salviapastasta. "Minusta pizza on parhaimmillaan yksinkertaisilla makuyhdistelmillä tehtynä." Nauti Prosecco-kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »Herkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!
Katso resepti »