Pizzaleipärulla

Voit valella pizzaleivän oliiviöljyllä myös jo ennen paistamista ja ripotella pinnalle yrttejä, chiliviipaleita tai siemeniä.

Pizzaleipärulla + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

POHJA

AINEKSET

  • 1,5 dl vettä

  • 2,5 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl kuivahiivaa

  • 1 tl sokeria

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, n. 40 asteiseksi.

    2. Lisää veden joukkoon suola ja jauhot, hiiva sekä sokeri. Sekoita taikinaksi.

    3. Lisää öljy ja muovaa taikina palloksi. Taikina on sopivan paksuista kun se irtoaa sekä käsistä että sekoituskulhosta. Nostata taikinaa hetki liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

    4. Jaa taikina neljään osaan ja muovaa jauhotetuin käsin ohuiksi pohjiksi. Nostata 10 min ennen paistamista.

    5. Paista 250 asteessa 8 min, valele oliiviöljyllä paiston jälkeen.

TÄYTE

AINEKSET

  • 200 g salaattia

  • 100 g ilmakuivattua kinkkua

  • 400 g grillattua broilerinfilettä

  • Kastikkeeksi pestoa, tapenadea ja chilimajoneesia.

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita paistetun pizzapohjan päälle salaattia, kinkkua ja broilerin fileviipaleita. Mausta kastikkeilla, rullaa ja tarjoile.

pizza

Slicemongerin Porcini-pizza


Herkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!

Katso resepti »