Tommi Tuomisen grillimenu Los Intocables

Keittiömestari Tommi Tuominen suunnitteli kesän grillimenun tuhdille argentiinalaiselle Los Intocables Black Malbec -punaviinille. Tutustu ohjeeseen!
grilliruokaa
Nauta Nauta Nauta
4 HLÖ
45-60 MIN
Lihat:
600 g naudan pihvilihaa (entrecote tai marmorifilee)
Hyvälaatuista suolaa esim Maldon & mustapippuria
Raakamakkaroita
Grillattu vihannessalaatti:
Broccolinia
Vihreää parsaa
Punaista suippopaprikaa
Kevätsipulia
Hyvälaatuista suolaa esim. Maldon
Sitruunan mehua
Oliiviöljyä
Grillatut avocadot:
2 kpl avocadoja
Mausteista silmusalaattia
Suolaa
Sitruunan mehua
Neitsytoliiviöljyä
Jugurtti-sitruunakastike:
2 dl turkkilaista jugurttia
1 dl majoneesia
Sitruuna
Suolaa
Soijamajoneesi:
2 dl majoneesia
5 rkl soijaa
2 rkl sokeria
1 valkosipulin kynsi
Suolaa
Pihvi & raakamakkarat:
1 Osta hyvälaatuista huolella raakakypsytettyä pihvilihaa. (voit myös raakakypsyttää lihaa itse vakuumiin pakattuna jääkaapin kylmimmässä osassa niin kauan kun pakkauksen päiväykset antavat myöden).
2 Leikkaa liha pihveiksi ja grillaa ensin kuumalla lämmöllä 2 minuuttia per puoli ja kypsennä sitten loppuun grillin matalalämpöisemmässä osassa 2-4 minuuttia. Mausta hyvälaatuisella suolalla ja mustapippurilla.
3 Grillaa raakamakkaroita koosta riippuen noin 5 minuuttia molemmilta puolilta kunnes ovat kypsiä.
Grillattu vihannessalaatti:
1 Grillaa kovassa lämmössä paprikat pinnalta mustiksi, jäähdytä ja rapsuta hiiltynyt kuori pois. Grillaa muut vihannekset miedommassa lämmössä mukavan paahteisiksi.
2 Paloittele vihannekset lämpimänä kulhoon ja mausta suolalla, sitruunan mehulla ja hyvälaatuisella oliiviöljyllä.
Grillatut avocadot:
1 Leikkaa avocadot puoliksi, poista kivi ja mausta.
2 Grillaa miedolla lämmöllä kunnes avocadon puolikkaat ovat mukavan paahteisia eli noin 3-5 minuuttia. Täytä kiven kolo silmusalaatilla ja mausta reilulla oliiviöljyllä, sitruunan mehulla ja suolalla.
Kastikkeet:
1 Tee sitruuna-jogurttikastike: Sekoita majoneesi ja jugurtti. Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori ja mausta suolalla maun mukaan.
2 Tee soijamajoneesi: Hienonna valkosipulin kynsi mahdollisimman pieneksi. Sekoita soija, sokeri ja valkosipulin kynsi. Sekoita majoneesi ja valkosipulisoija, mausta tarvittaessa suolalla.
Tommi Tuominen
Ohje: Tommi Tuominen

Tommi Tuominen on helsinkiläinen keittömestari ja ravintoloitsija, joka omistaa Michelin-tähdellä palkitun ravintola Demon, ja on omistajana myös Groteskissa ja Finnjävelissä. Tommi tunnetaan monista tv-ohjelmista kuten Kokkisota, Food Club ja Finnjävel – ravintola helvetistä.

Pihvi & raakamakkarat:
1 Osta hyvälaatuista huolella raakakypsytettyä pihvilihaa. (voit myös raakakypsyttää lihaa itse vakuumiin pakattuna jääkaapin kylmimmässä osassa niin kauan kun pakkauksen päiväykset antavat myöden).
2 Leikkaa liha pihveiksi ja grillaa ensin kuumalla lämmöllä 2 minuuttia per puoli ja kypsennä sitten loppuun grillin matalalämpöisemmässä osassa 2-4 minuuttia. Mausta hyvälaatuisella suolalla ja mustapippurilla.
3 Grillaa raakamakkaroita koosta riippuen noin 5 minuuttia molemmilta puolilta kunnes ovat kypsiä.
Grillattu vihannessalaatti:
1 Grillaa kovassa lämmössä paprikat pinnalta mustiksi, jäähdytä ja rapsuta hiiltynyt kuori pois. Grillaa muut vihannekset miedommassa lämmössä mukavan paahteisiksi.
2 Paloittele vihannekset lämpimänä kulhoon ja mausta suolalla, sitruunan mehulla ja hyvälaatuisella oliiviöljyllä.
Grillatut avocadot:
1 Leikkaa avocadot puoliksi, poista kivi ja mausta.
2 Grillaa miedolla lämmöllä kunnes avocadon puolikkaat ovat mukavan paahteisia eli noin 3-5 minuuttia. Täytä kiven kolo silmusalaatilla ja mausta reilulla oliiviöljyllä, sitruunan mehulla ja suolalla.
Kastikkeet:
1 Tee sitruuna-jogurttikastike: Sekoita majoneesi ja jugurtti. Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori ja mausta suolalla maun mukaan.
2 Tee soijamajoneesi: Hienonna valkosipulin kynsi mahdollisimman pieneksi. Sekoita soija, sokeri ja valkosipulin kynsi. Sekoita majoneesi ja valkosipulisoija, mausta tarvittaessa suolalla.
Tommi Tuominen
Ohje: Tommi Tuominen

Tommi Tuominen on helsinkiläinen keittömestari ja ravintoloitsija, joka omistaa Michelin-tähdellä palkitun ravintola Demon, ja on omistajana myös Groteskissa ja Finnjävelissä. Tommi tunnetaan monista tv-ohjelmista kuten Kokkisota, Food Club ja Finnjävel – ravintola helvetistä.

Lihat:
600 g naudan pihvilihaa (entrecote tai marmorifilee)
Hyvälaatuista suolaa esim Maldon & mustapippuria
Raakamakkaroita
Grillattu vihannessalaatti:
Broccolinia
Vihreää parsaa
Punaista suippopaprikaa
Kevätsipulia
Hyvälaatuista suolaa esim. Maldon
Sitruunan mehua
Oliiviöljyä
Grillatut avocadot:
2 kpl avocadoja
Mausteista silmusalaattia
Suolaa
Sitruunan mehua
Neitsytoliiviöljyä
Jugurtti-sitruunakastike:
2 dl turkkilaista jugurttia
1 dl majoneesia
Sitruuna
Suolaa
Soijamajoneesi:
2 dl majoneesia
5 rkl soijaa
2 rkl sokeria
1 valkosipulin kynsi
Suolaa