Nämä näyttävät ja ruokaisat joulutortut valmistat helposti! Torttujen makumaailma on suunniteltu sointumaan raikkaan ja kepeän marjaisan ranskalaisen Gassier-luomuroseeviinin kanssa.
Vinkki! Tämä torttumalli on nimeltään ‘jouluruusu’ ja netistä voit etsiä tarkat ohjeet sen valmistamiseen.
Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Tee veitsellä L-kirjaimen muotoiset viillot ristikkäisiin kulmiin noin 1/2 sentin päähän reunasta. Taita leikatut suikaleet ristiin niin, että taikinasta muodostuu timantin muotoinen kuvio.
Pistele keskusta haarukalla ja voitele reunat. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna torttujen jäähtyä ennen täyttämistä.
Kuutioi kinkku kulhoon ja lisää tuorejuusto sekä muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja annostele täytettä lusikalla torttujen keskelle.
Koristele kinkkuviipaleilla, rosmariinitupsuilla ja marjoilla.
Mari Moilanen on ruoka- ja viinialan monitoimija, reseptinikkari ja ruokakirjailija. Marin kuvamaailmaan ja reseptiikkaan voi tutustua muun muassa Jotain maukasta -blogissa ja joka viikko Ruokatorstai-sivulla Iltalehdessä.
Roseeviinin monipuolisuus toimii erittäin hyvin joulupöydän ruokien kanssa. Tutustu tyylikkäisiin viinisuosituksiin kinkulle, kalkkunalle ja muille joulun ruoille.
Lue lisääJoulun kolme alkuruokaa valmistetaan punajuurista, taimenesta ja possusta. Tutustu huippukokki Michael Björklundin suunnittelemaan joulun alkupalamenuun sekä hedelmäiseen viinisuositukseen.
Katso reseptiMitä viiniä kinkulle tai muulle joulun pääruoalle kuten riistapadalle? Katso vinkit!
Lue lisääMillaista punaviiniä kannattaa valita joulupöytään? Tutustu kolmeen herkulliseen viinisuositukseen.
Lue lisää