Suolaiset joulutortut

Nämä näyttävät ja ruokaisat joulutortut valmistat helposti! Torttujen makumaailma on suunniteltu sointumaan raikkaan ja kepeän marjaisan ranskalaisen Gassier-luomuroseeviinin kanssa.

Suolaiset joulutortut ja gassier roseeviini
Suolaiset joulutortut ja gassier roseeviini
logo

8+ HLÖ

logo

1 h 0 min

Vinkki! Tämä torttumalli on nimeltään ‘jouluruusu’ ja netistä voit etsiä tarkat ohjeet sen valmistamiseen.

AINESOSAT

AINEKSET

  • 1 pkt (500 g) valmiita lehtitaikinalevyjä

  • 100 g ilmakuivattua kinkkua

  • 1 pkt maustamatonta tuorejuustoa

  • 1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna

  • 1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

  • 2 rkl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

  • ¼ tl mustapippuria

  • 1 rkl seesaminsiemeniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Tee veitsellä L-kirjaimen muotoiset viillot ristikkäisiin kulmiin noin 1/2 sentin päähän reunasta. Taita leikatut suikaleet ristiin niin, että taikinasta muodostuu timantin muotoinen kuvio.

    2. Pistele keskusta haarukalla ja voitele reunat. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna torttujen jäähtyä ennen täyttämistä.

    3. Kuutioi kinkku kulhoon ja lisää tuorejuusto sekä muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja annostele täytettä lusikalla torttujen keskelle.

Koristeluun

AINEKSET

  • rosmariininoksia, ilmakuivattua kinkkua, varrellisia punaherukoita ja vadelmia

VALMISTUSOHJEET

    1. Koristele kinkkuviipaleilla, rosmariinitupsuilla ja marjoilla.

Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja

Resepti ja kuva: Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja

Mari Moilanen on ruoka- ja viinialan monitoimija, reseptinikkari ja ruokakirjailija. Marin kuvamaailmaan ja reseptiikkaan voi tutustua muun muassa Jotain maukasta -blogissa ja joka viikko Ruokatorstai-sivulla Iltalehdessä.  

Tutustu Jotain maukasta -blogiin>