Joulun alkupalapöytä à la Micke Björklund

Joulun kolme alkuruokaa valmistetaan punajuurista, taimenesta ja possusta. Tutustu huippukokki Michael Björklundin suunnittelemaan joulun alkupalamenuun sekä hedelmäiseen viinisuositukseen.

Joulun alkupalapöytä
Joulun alkupalapöytä
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Paahdetut punajuuret vuohenjuustolla:

AINEKSET

  • 3-4 punajuurta

  • 200 g vuohenjuustoa

  • karkeaa suolaa

  • voita/öljyä

  • suolaa ja pippuria

  • noin 10 saksanpähkinää

  • hunajaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja leikkaa punajuuret pienemmiksi paloiksi. Aseta punajuuret uunivuokaan ja lisää pinnalle öljy tai voi makusi mukaan sekä suolaa ja pippuria.

    2. Paahda punajuuret 200 asteessa niin kauan että ne ovat napakan pehmeitä. Poista vuoka uunista ja leikkaa chevrejuusto ohuiksi viipaloiksi. Peitä punajuuret chevrejuustolla ja murskatulla saksanpähkinällä. Kaada hunajaa päälle.

    3. Paahda uunissa 225 asteessa kunnes juusto on saanut väriä.

Glögillä kiillotettu porsaankylki:

AINEKSET

  • 400 g keitettyä porsaankylkeä

  • 1 tl sinapinsiemeniä

  • 1 iso valkosipulinkynsi

  • 0.5 dl hunajaa

  • 1 tl dijon-sinappia

  • 2 dl glögiä esim. Blossa

  • persiljaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa porsaanliha kuutioiksi. Aseta kuutiot uunivuokaan ja paista uunissa 200 asteessa kunnes liha on saanut kauniin värin. Sillä välin kun liha on uunissa voit tehdä glazen.

    2. Laita sinapinsiemenet, raastettu valkosipuli, hunaja, dijon-sinappi ja glögi kattilaan ja anna kiehua niin kauan että seoksesta tulee paksumpaa.

    3. Ota liha uunista ja kaada pois rasva. Kaada glaze lihan päälle ja tarjoile persiljan kanssa.

Sinappitaimentartar:

AINEKSET

  • 200-300 g taimenen fileetä (voit käyttää myös lohta)

  • 2 rkl smetanaa

  • 1 dl hienonnettua tilliä

  • 1 tl dijon-sinappia

  • 2 tl sokeria

  • 3 maustemittaa suolaa

  • puolikkaasta sitruunasta puristettu mehu

  • pippuria

  • tummaa leipää esim saaristolaisleipää

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa taimen tai lohifilee pieniksi paloiksi.

    2. Laita palat kulhoon. Lisää smetana, hienonnettu tilli, dijon-sinappi, sokeri, suola, sitruunamehu ja pippuri ja sekoita.

    3. Leikkaa leipä kuutioiksi ja tarjoile tartar leivänpalojen päällä. Koristele tillillä.

Michael Björklund

Resepti: Michael Björklund

Ahvenanmaalainen keittiömestari, kirjailija ja tv-persoona muistetaan erityisesti rakastetusta Strömsö-tv-sarjasta. Micke pyörittää vaimonsa Jennyn kanssa idyllistä Smakbyn ravintolaa ja tislaamoa Ahvenanmaalla Kastelholman linnan kupeessa. Hän on myös avannut BBQ Royale -ravintolan Helsingin Stockmann-tavaratalon yhteyteen. Seuraa Mickeä Facebookissa ja Instagramissa @michaelbjorklundchef sekä Youtubessa: Michael Björklund Chef

Lue lisää Smakbyn-ravintolasta>

Katso myös Micken pääruoan jouluisen riistapadan ohje.

Jouluinen riistapata

Jouluinen riistapata


Joulukinkun sijaan moni nauttii joulupöydässä juhlavasta riistaruoasta. Tutustu huippukokki Michael Björklundin suunnittelemaan jouluiseen riistapataan sekä tyylikkään täyteläiseen luomuviinisuositukseen.

Katso resepti »