5 x brunssiohje ylelliseen kotibrunssiin

Hyvä brunssi on erinomainen tapa yhdistää aamiainen ja lounas yhdeksi ateriaksi. Katso viisi reseptiä herkulliselle ja värikkäälle brunssille.

logo

4

logo

0 h 40 min

Paras brunssi pitää sisällään helppoja, mutta herkullisia suolaisia ruokia ja jotain makeaa. Kokoa brunssisalaatti lasipurkkeihin ja paistettu muna portobellosienen sisään. Viimeistele brunssi mansikkatriflellä ja marinoiduilla mansikoilla herkullista smoothieta ja hedelmiä unohtamatta.

Salaatti purkissa (4 purkkia)

AINEKSET

  • 2 annosta kvinoaa

  • 3 isoa porkkanaa

  • punakaalia

  • valkokaalia

  • 20 kirsikkatomaattia

  • 2 dl mustikoita

  • 1/2 dl oliiviöljyä

  • 1/2 dl vettä

  • 1/2 dl omenaviinietikkaa

  • 1 tl yrttisuolaa

  • pippuria

  • hienonnettua tuoretta yrttiä

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.

    2. Kuori ja raasta porkkanat. Suikaloi punakaali ja valkokaali hienoksi.

    3. Jaa kvinoa 4 lasipurkkiin. Lisää raastetut porkkanat, punakaali ja valkokaali purkkeihin kerroksittain. Leikkaa tomaatit pienemmiksi paloiksi ja ripottele salaatin päälle kirsikkatomaatit ja tuoreet mustikat.

    4. Sekoita yhteen öljy, vesi ja omenaviinietikka. Sekoita mukaan yrttisuola, pippuri ja tuoreet yrtit.

    5. Kaada seos salaatin päälle.

Portobellomunat (4 kpl)

AINEKSET

  • 4 isoa portobellosientä

  • 4 munaa

  • 2 dl raastettua parmesaanijuustoa

  • tuoretta persiljaa

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Poista portobellosienten jalat niin että irrotetun jalan kohdalle jää aukko, aseta sienet uuninkestävälle vuoalle aukkopuoli ylöspäin.

    2. Raasta juusto ja laita aukkojen pohjalle. Säästä vähän juustoa munan päälle ripoteltavaksi.

    3. Riko yksi muna jokaiseen sieneen. Ripottele hienonnettu persilja, suola ja raastettu juusto päälle.

    4. Gratinoi uunissa 175°C:ssa noin 10 minuuttia.

Melonikulho jugurtilla (4 kpl)

AINEKSET

  • 2 pientä melonia, esim. cantaloupe

  • .4 dl kreikkalaista jugurttia

  • hunajaa

  • valinnaisia marjoja

  • mysliä

VALMISTUSOHJEET

    1. Halkaise melonit puoliksi ja poista siemenet. Koverra hieman melonilihaa, jotta saat tilaa jugurtille.

    2. Täytä jokainen meloninpuolikas jugurtilla.

    3. Valuta päälle hieman hunajaa.

    4. Koristele tuoreilla marjoilla ja myslillä.

Mansikkatrifle (4 annosta)

AINEKSET

  • n. 500 g valmista sokerikakkupohjaa (esim Pirkka)

  • 5 dl mansikoita

  • 1 lime

  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

  • 3 dl kermaa

  • 1/2 tl vaniljajauhetta

VALMISTUSOHJEET

    1. Paloittele sokerikakku pienemmiksi paloiksi.

    2. Säästä pari kokonaista mansikkaa koristeluun. Paloittele ja sekoita loput mansikat limen mehun ja hunajan kanssa. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaniljajauheen kanssa.

    3. Laita kerroksittain sokerikakkua, marinoituja mansikoita ja kermavaahtoa neljään lasipurkkiin tai lasiin.

    4. Toista, kunnes purkit ovat täynnä. Lopeta kermavaahtokerrokseen ja koristele muutamalla tuoreella marjalla.

Smoothie mustikoista ja mustaherukoista (4 lasia)

AINEKSET

  • 2 banaania

  • 3 dl mustikoita

  • 1 dl mustaherukoita

  • n. 4 dl kauramaitoa (tai tavallista maitoa)

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita banaani, mustikat ja mustaherukat tasaiseksi soseeksi blenderissä tai sauvasekoittimella.

    2. Lisää maitoa niin että saat sopivan paksun smoothien.

    3. Kaada kauniisiin laseihin.