Fiasco-nimellä tunnetun pullomallin arvellaan saaneen alkunsa jo 1300-luvun Italiassa. Viinitalo Ruffino oli ensimmäinen viinintuottaja, joka alkoi käyttämään tätä pullotyyppiä viiniensä valmistuksessa.
Pullea lasinen 'fiasco'-pullo kehitettiin keskiajalla korvaamaan alunperin nahkaisia vesileilejä. Aikojen saatossa pullon ympärille punottiin olkiköynnös, joka esti pulloa rikkoutumasta kuljetuksissa ja samalla suojasi viiniä haitalliselta auringonvalolta. Olkeen oli myös helppo punoa kantonauha ja näin saatiin useita pulloja punottua yhteen ja helpotettua kantamista.
Ruffino oli ensimmäinen viinintuottaja, jonka viinejä aloitettiin toimittaa Italian ulkopuolelle. Tällöin oljesta pullon ympärille tehty niinipunos suojasi lasipulloa kuljetusten aikana.
Historiallinen pullomalli teki vuosien jälkeen paluun tyylikkään retromodernissa ulkoasussa. Pullon ympärille kääritty suoja on kierrätyspaperista valmistettua ja pullon ympärille pyöritettyä narua.
Ruffino Chianti Superiore on tyylikäs viinituliainen illanistujaisiin ja se sopii erinomaisesti italiaisen ruoan kuten pizzan, tomaattipohjaisen pastakastikkeen ja antipastin seuraan.
Keskitäyteläinen viini on hedelmäinen, josta aistii tummaa kirsikkaa, luumun aromeja ja mausteisuutta.
Järjestä ystäville pizzailtamat, jossa pizza valmistetaan yhdessä - essut päälle vieraille, chiantia lasiin ja pizzataikina alulle! Aito italialainen pizza vaatii kaverikseen italialaisen viinin: Ruffino Chianti Superiore sopii raikkautensa, hedelmäisyytensä ja hyvän hapokkuutensa ansiosta erinomaisesti monentyylisille pizzoille.
Italialainen Ruffinon viinitalo on ollut johtava Chiantin valmistaja jo lähes 150 vuotta. Alkoon talon Chianti-viini lanseerattiin marraskuussa 1984 ja se on ollut siitä lähtien kuluttajien suosikkeja. Ikoninen Chianti uudistuu nyt entistä laadukkaammaksi.
Lue lisääRuffino Cares on kestävän kehityksen ohjelma ja aloite, jonka tavoitteena on pienentää ympäristökuormitusta vähentämällä hiilidioksidipäästöjä, kuluttamalla vähemmän vettä ja käyttämällä ainoastaan luonnonlannoitteita.
Lue lisääLue ruokatoimittaja Mari Moilasen 4+4 vinkkiä maailman parhaimman pizzan taikinasta ja täytteistä!
Lue lisääToscana on monen suomalaisen viininystävän suosikkikohde. Maakunnan tunnetuimman viinialueen Chiantin läpi kiermurtelee tutustumisen arvoinen viinitie Strada del Vino.
Lue lisää