Apiloiden sesonki alkaa kesäkuussa ja kestää syyskuuhun saakka. Ne sopivat loistavasti salaatteihin. Tässä Kukkia Lautasella -kirjan ohjeessa apilat saavat joukkoonsa lehtikaalia, erilaisia yrttejä sekä comté-juustoa.
Aloita vinaigretistä. Raasta sitrushedelmistä kuoret ja purista mehut pieneen kulhoon.
Sekoita joukkoon loput ainekset niin että hunaja liukenee kastikkeeseen tasaisesti.
Revi lehtikaali pieneksi ja laita kulhoon. Lisää oliiviöljy ja hieman sormisuolaa ja puristele – näin kaalista tulee pehmeämpi ja maukkaampi.
Leikkaa yrtit sekä kevätsipuli pieneksi ja sekoita apiloiden kanssa kaalin joukkoon.
Lisää vinaigrette ja höylää päälle comté-juustoa.
Ina Niinikedon Kukkia lautasella -kirja (Cozy Publishing) tarjoaa tietoa ja inspiraatiota syötävistä kukista - mitä ja miten eri kukkia voi käyttää ruoanlaitossa. Reseptit aamupalasta päivälliseen, jälkiruokia unohtamatta, ovat yksinkertaisia ja sopivat hyvin kotikokille. Ina Niiniketo on Ruotsissa asuva suomalaiskokki, joka panostaa vahvojen makujen lisäksi sesongissa olevien, parhaiden raaka-aineiden valintaan.
Kesäkurpitsankukkien sesonki on loppukesästä. Maultaan mietoja kukkia voi käyttää ruoanlaitossa yllättävän monipuolisesti, kuten nämä alkupalana tai sormiruokana toimivat friteeratut versiot osoittavat.
Katso reseptiLaventeli muistuttaa paljon rosmariinia ja sopii samaan tapaan maustamiseen. Kokeile Kukkia Lautasella -kirjan herkullista ohjetta ja ranskalaista viinisuositusta.
Katso reseptiRaikas roseeprosecco ja täyteläinen vuohenjuustopiiras - match made in heaven.
Katso reseptiRanskalaisen Gassier Provence -luomuroseeviinin kanssa nautitaan hienostunutta vuohenjuusto-parsasalaatti, joka hurmaa jokaisella elementillään. Katso ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ohje!
Katso resepti