Apilasalaatti

Apiloiden sesonki alkaa kesäkuussa ja kestää syyskuuhun saakka. Ne sopivat loistavasti salaatteihin. Tässä Kukkia Lautasella -kirjan ohjeessa apilat saavat joukkoonsa lehtikaalia, erilaisia yrttejä sekä comté-juustoa.

apilasalaatti

4 HLÖ

1 h 0 min

Kukkia Lautasella

Ohje ja kuva: Kukkia Lautasella

Ina Niinikedon Kukkia lautasella -kirja (Cozy Publishing) tarjoaa tietoa ja inspiraatiota syötävistä kukista - mitä ja miten eri kukkia voi käyttää ruoanlaitossa. Reseptit aamupalasta päivälliseen, jälkiruokia unohtamatta, ovat yksinkertaisia ja sopivat hyvin kotikokille. Ina Niiniketo on Ruotsissa asuva suomalaiskokki, joka panostaa vahvojen makujen lisäksi sesongissa olevien, parhaiden raaka-aineiden valintaan.

Tutustu ja osta Kukkia Lautasella -kirja>

ZucchininkukkaFriteeratut kesäkurpitsankukat ja jalapeno-ranchdippi

Kesäkurpitsankukkien sesonki on loppukesästä. Maultaan mietoja kukkia voi käyttää ruoanlaitossa yllättävän monipuolisesti, kuten nämä alkupalana tai sormiruokana toimivat friteeratut versiot osoittavat.

Katso resepti
Paahdettu laventelikanaPaahdettu laventelikana

Laventeli muistuttaa paljon rosmariinia ja sopii samaan tapaan maustamiseen. Kokeile Kukkia Lautasella -kirjan herkullista ohjetta ja ranskalaista viinisuositusta.

Katso resepti
Rapean täyteläinen vuohenjuustofilopiiras karamellisoitua sipulia ViolaMinervaRapean täyteläinen vuohenjuustofilopiiras & karamellisoitua sipulia

Raikas roseeprosecco ja täyteläinen vuohenjuustopiiras - match made in heaven.

Katso resepti
Parsa-vuohenjuustosalaatti Anni PaakkunainenVuohenjuusto-parsasalaatti

Ranskalaisen Gassier Provence -luomuroseeviinin kanssa nautitaan hienostunutta vuohenjuusto-parsasalaatti, joka hurmaa jokaisella elementillään. Katso ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ohje!

Katso resepti