Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
Sekoita kulhossa chevre-vuohenjuusto ja ranskankerma tasaiseksi. Mausta reilulla ripauksella mustapippuria.
Avaa filotaikina paketti ja levitä taikinalevyt auki. Peitä taikina keittiöpyyhkeellä, kun työstät piirakkaa, jotta taikina ei pääse kuivumaan. Voitele piirakkavuoka (ø 24 cm) öljyllä ja nosta ensimmäinen filotaikinalevy päälle. Taittele taikinan reunat sisäänpäin, mutta jätä reunoille kuitenkin reilusti taikinaa. Voitele taikina reilusti öljyllä. Nosta päälle uusi taikinalevy ja toista. Jatka niin kauan, kunnes olet käyttänyt n. 250 g filotaikinaa. Voitele vielä lopuksi reunat uudelleen öljyllä, jotta niistä tulee mahdollisimman rapeat ja lehtevät. (Jos reunojen yli roikkuu liikaa taikinaa, voit leikata sitä hieman pois saksilla.)
Kaada chevre-täyte piirakkavuokaan ja levitä tasaiseksi. Lusikoi päälle myös karamellisoidut sipulit. Paista piirakkaa uunissa n. 10–15 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin kullanruskeat ja keskusta hieman jähmettynyt. Viimeistele piirakka tuoreella timjamilla.
Piirakan voi valmistaa jo etukäteen edellisenä päivänä, sillä se vain paranee makujen tekeytyessä!
Nauti viilennetyn Canti Rosé Proseccon kanssa.