Raikas roseeprosecco ja täyteläinen vuohenjuustopiiras - match made in heaven.
Italia | Pirteä & Hedelmäinen
14,48 €
Valmista ensin karamellisoidut sipulit. Kuori sipulit ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Lorauta paistinpannulle hieman öljyä ja lisää sipulit paistumaan.
Anna paistua n. 5 minuuttia kovalla lämmöllä, välillä sekoitellen, jotta sipulit eivät pääse palamaan. Lisää sitten pannulle 2,5 dl vettä ja anna poreilla miedolla lämmöllä 10–15 minuttiia kunnes vesi on haihtunut ja sipulit ovat pehmeitä.
Lisää sitten pannulle balsamico ja sokeri ja paista kunnes sipulit ovat karamellisoituneet.
Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
Sekoita kulhossa chevre-vuohenjuusto ja ranskankerma tasaiseksi. Mausta reilulla ripauksella mustapippuria.
Avaa filotaikina paketti ja levitä taikinalevyt auki. Peitä taikina keittiöpyyhkeellä, kun työstät piirakkaa, jotta taikina ei pääse kuivumaan. Voitele piirakkavuoka (ø 24 cm) öljyllä ja nosta ensimmäinen filotaikinalevy päälle. Taittele taikinan reunat sisäänpäin, mutta jätä reunoille kuitenkin reilusti taikinaa. Voitele taikina reilusti öljyllä. Nosta päälle uusi taikinalevy ja toista. Jatka niin kauan, kunnes olet käyttänyt n. 250 g filotaikinaa. Voitele vielä lopuksi reunat uudelleen öljyllä, jotta niistä tulee mahdollisimman rapeat ja lehtevät. (Jos reunojen yli roikkuu liikaa taikinaa, voit leikata sitä hieman pois saksilla.)
Kaada chevre-täyte piirakkavuokaan ja levitä tasaiseksi. Lusikoi päälle myös karamellisoidut sipulit. Paista piirakkaa uunissa n. 10–15 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin kullanruskeat ja keskusta hieman jähmettynyt. Viimeistele piirakka tuoreella timjamilla.
Piirakan voi valmistaa jo etukäteen edellisenä päivänä, sillä se vain paranee makujen tekeytyessä!
Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean kirjan viimeisimpänä Nordic Winter Cookbook. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva
Ruokavaikuttaja Mari Moilasen pohjaton piirakka on monipuolinen tarjottava, jota Laroche Chardonnay L -valkoviinin napakka hedelmäisyys tukee.
Katso reseptiPaikallista ruokaa täydentää tietenkin paikallinen viini – nauti espanjalaisittain!
Katso reseptiMukavan kirpsakka ja vegaaninen herukkapannacottapiiras nautitaan makean kuohuviinin kanssa.
Katso reseptiRaikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua. Tutustu Viola Virtamon Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.
Katso resepti