Hedelmäinen sinihomejuustosalaatti ja pippurijogurtti
Codorníun puolikuivan luomucavan makea omenaisuus ja mausteisuus sointuvat suolaisen makean annoksen makuihin erinomaisesti. Katso keittiömestari Arto Rastaan Viini-lehdelle suunnittelema resepti.
Mausteliemi
AINEKSET
1 1/2 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 dl väkiviinaetikkaa
VALMISTUSOHJEET
Kiehauta mausteliemen vesi, sokeri ja etikka.
Salaattipohja
AINEKSET
1/4 punakaali
1 dl tuoreita taateleita
2 päärynää
2 endiiviä
200 g sinihomejuustoa
VALMISTUSOHJEET
Suikaloi punakaali hyvin ohueksi ja kaada liemi kaalisuikaleiden päälle. Anna pehmentyä 20 minuuttia, mieluiten pari tuntia.
Poista taateleista kivet ja leikkaa paloiksi. Kuori ja paloittele päärynät.
Asettele endiivin lehdet yksitellen uunipellille. Täytä ne valutetulla punakaalilla, taateleilla ja päärynällä. Ripottele pintaan sinihomejuusto.
Grillaa nopeasti uunin grillivastuksen alla 220 asteessa, kunnes juusto on hieman ruskettunut.
Pippurijogurtti
AINEKSET
1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Koristeluun: tuoreita yrttejä tai krasseja
VALMISTUSOHJEET
Sekoita pippurijogurtin ainekset keskenään.
Tarjoile täytetyt endiivit pippurijogurtin ja tuoreiden yrttien kanssa.
Vihreä panzanella-salaatti
Tämä Viola Virtamon panzanella eli leipäsalaatti sisältää pinaattia, mangoldia ja kesäkurpitsaa. Vihreiden vihannesten aromit ja sitruunainen yrttivinaigrette toimivat täydellisesti Nederburg Sauvignon Blanc -valkoviinin raikkaan hapokkuuden kanssa.
Katso resepti »Lohi-papaijasalaatti
Huippukokki Tomi Björckin viimeisin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä mausteinen salaatti on saanut inspiraationsa Thaimaasta.
Katso resepti »Vegaaninen laab-salaatti
Makumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista.
Katso resepti »