Hedelmäinen sinihomejuustosalaatti ja pippurijogurtti

Codorníun puolikuivan luomucavan makea omenaisuus ja mausteisuus sointuvat suolaisen makean annoksen makuihin erinomaisesti. Katso keittiömestari Arto Rastaan Viini-lehdelle suunnittelema resepti.

Hedelmainen sinihomejuustosalaatti ja luomucava
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

Mausteliemi

AINEKSET

  • 1 1/2 dl vettä

  • 1 dl sokeria

  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kiehauta mausteliemen vesi, sokeri ja etikka.

Salaattipohja

AINEKSET

  • 1/4 punakaali

  • 1 dl tuoreita taateleita

  • 2 päärynää

  • 2 endiiviä

  • 200 g sinihomejuustoa

VALMISTUSOHJEET

    1. Suikaloi punakaali hyvin ohueksi ja kaada liemi kaalisuikaleiden päälle. Anna pehmentyä 20 minuuttia, mieluiten pari tuntia.

    2. Poista taateleista kivet ja leikkaa paloiksi. Kuori ja paloittele päärynät.

    3. Asettele endiivin lehdet yksitellen uunipellille. Täytä ne valutetulla punakaalilla, taateleilla ja päärynällä. Ripottele pintaan sinihomejuusto.

    4. Grillaa nopeasti uunin grillivastuksen alla 220 asteessa, kunnes juusto on hieman ruskettunut.

Pippurijogurtti

AINEKSET

  • 1 dl maustamatonta jogurttia

  • 1 tl mustapippuria myllystä

  • ripaus suolaa

  • Koristeluun: tuoreita yrttejä tai krasseja

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita pippurijogurtin ainekset keskenään.

    2. Tarjoile täytetyt endiivit pippurijogurtin ja tuoreiden yrttien kanssa.

viinilehti