Grand Vin Helsinki 14. - 15.10.2022

Grand Vin Helsinki 2022 -tapahtuma on kaksipäiväinen huippuviinien tapahtuma Vanhalla Ylioppilastalolla. Tule tutustumaan arvostettujen viinitalojen tarjontaan.

laseja

Kaksipäiväisessä Grand Vin Helsinki -tapahtumassa pääset tutustumaan ja maistelemaan laadukkaita viinejä ympäri maailman. Paikalla on paljon viinintuottajia ja viinintekijöitä, jotka myös kertovat tarkemmin viineistään omilla ständeillään ja Master Class -luonnoillaan.

Mukana on mm. vuonna 1951 Australian Coonawarraan perustettu Wynns-viinitalo, joka valmisti maan ensimmäisen kaupallisen Cabernet Sauvignon -viinin ja on toiminut siitä lähtien viinialueen johtavana suunnannäyttäjänä.

Pääset tutustumaan Wynnsin viineihin myös Master Class -tastingissa perjantaina 14.10. klo 16:30. Tasting on läpileikkaus Australian Coonawarra alueen nk. ”Terra Rossa” eli punaisen maaperän viineistä. Master Class -luennolla pääset oppimaan lisää Australian uniikin Coonawarra -alueen viineistä ja tiestysti maistamaan alueelle tyypillisiä Cabernet Sauvignon ja Syrah -viinejä, joista osa ei ole muutoin Suomessa saatavilla. Lue lisää ja ilmoittaudu luennolle >> Tutustu myös ikoniseen Penfoldsiin - yhteen Australian tunnetuimmista ja arvostetuimmista laatuviinien tuottajista, joka valittiin toissa vuonna maailman ihaillummaksi viinibrändiksi.

Penfoldsilta on maistettavana seitsemän erilaista viiniä, joista kolme huippupunaviiniä on rajallisen saatavuuden ‘Rare & Fine’ -viinejä, jotka avataan tapahtumassa tiettyyn ajankohtaan: Penfolds St Henri Shiraz 2006, Penfolds Bin 707 Cabernet Sauvignon 2019 ja Penfolds Bin 802.A. Superblend Cabernet Shiraz 2018.

Antiche Terre Venete on Sancassanin perheen tarina, yritys tekee viiniä pääosin omilta tarhoiltaan kerätyistä rypäleistä Valpantenan laaksossa, Valpolicellan viinialueella Pohjois-Italiassa. Viininviljely on aloitettu 1900-luvun alussa ja vuodesta 2008 perheyhtiö on pullottanut viinejä omalla tuotemerkillään. Antiche Terre Venete Amarone Baorna 2017 valittiin Viinilehden Vuoden Punaviiniksi 2021. Yrityksen omat tarhat ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä ja uusi vuonna 2015 rakennettu tuotantolaitos toimii 100% aurinkoenergialla.

Kalifornialainen Kukkula Winery on Kevin Jussilan johtama ja omistama viinitalo Paso Roblesin läheltä vain noin 30 kilometrin päästä Tyynestämerestä. Talon suomenkielinen nimi liittyy omistaja ja viinintekijä Kevin Jussilan suomalaisiin sukujuuriin ja tulee alueen mäkisen maaston inspiroimana. Jussilan isä oli kotoisin Suomesta, ja muutti 1950-luvun alussa Amerikkaan paremman elämän toivossa.

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit. Viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea.

Avoinna:

Perjantaina 14. lokakuuta klo 15.00-21.30 Lauantaina 15. lokakuuta klo 14.00-21.00

Vanha Ylioppilastalo Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki

Tapahtuman järjestää Ceesta. Lue lisää tapahtumasta ja sisäänpääsystä järjestäjän sivuilla >>