Kuohuvat löydöt juhlakauteen Alkon verkkokaupasta

Pikkujoulukausi alkaa pian! Viiniraati maistoi kolme ihastuttavaa kuohuviiniä Alkon verkkokaupan valikoimasta – tutustu ja tilaa suosikkisi loppuvuoden juhlakauteen.

Kuohuviinit_alkon_verkkokaupasta

Nämä kolme viinitärppiä loppuvuoden juhlakauden viettoon löydät parhaiten Alkon verkkokaupasta ja osan valituista Alkon myymälöistä. Tilaa juomat näppärästi ilman toimitusmaksua ja nouda valitsemastasi Alkosta ilman ruuhkia. Lue lisää miten käytät Alkon verkkokauppaa

Fleur de Vignoble Crémant

Ranskalaiset Crémant-kuohuviinit tekevät nousuaan perinteisellä kuohuviinimenetelmällä valmistetut ”pikku-samppanjat” ovat laatu- ja kukkarotietoisen valinta.

"Raikkaan kuivassa makumaailmassa aistii ihastuttavaa paahteisuutta, kuivattua hedelmää, omenaa ja aprikoosia, vähän sitruunaa ja vihreää omenaa. Mukana raikkaita elementtejä, mutta myös leveämpää hedelmää."

"Bordeaux'n viinialueen uutuus-kuohuviini, joka on valmistettu alueen tyypillisistä rypäleistä – Merlot antaa viinille voiman ja Semillon raikkauden sekä kukkaisuuden."

"Eleganttia laatua edulliseen hintaan! Moneen suuhun sopva ja varma valinta."

Codorníu Ars Collecta Brut Organic

Näyttävä ja runsas uutuus-Cava yhdeltä Espanjan tunnetuimmalta kuohuviinin valmistajalta – tehty luonnonmukaisesti.

"Todella tyylikäs pullo, joka sopii hyvin myös lahjaksi ja juhlakauden viemiseksi – tämä on ilo ojentaa illan isännälle tai emännälle! Ryhdikäs, erittäin kuiva ja runsas maku on täynnä kuivattujen rypäleiden aromeja, johon pieni tammitynnyrikypsytys tuo voimaa ja hieman vaniljaisuutta."

"Melko tuhti ja täyteläinen kuohuviiniksi, joten sopii hyvin myös ruoan kanssa kuten runsaat merenelävät, tapakset ja savustetut kalat esimerkiksi lohi. Sopii jopa joulupöytään ja kestää etikkaisetkin kalaruoat."

19 Crimes Sparkling White

Huomiota herättävä etiketti on varma puheenaihe pikkujouluihin!

"Kuohuviini täynnä Australian lämpöä, trooppista hedelmäisyyttä ja mukavaa aromaattisuutta. Kuivahko ja helposti lähestyttävä rouheampien pikkujoulujen ja illanistujaisten kuohuviini. Raikkaassa jälkimaussa aistii keltaista luumua."

Kansainvälisesti palkittu 19 Crimes -viinikonsepti perustuu tositarinaan nyky-Australian historiasta ja maahan 1700-1800 -luvuilla karkotetuista rikollisista kaikkiaan 19 eri rikoksen perusteella. Kuohuviinipullon etiketissä oleva James Keiley tuomittiin ja lähetettiin Länsi-Australiaan "elinkautiseen" vankeuteen, mutta Englannin kuningas myönsi hänelle armahduksen vuonna 1905. Jamesin rikoksena oli maanpetos, kun hän ei ilmoittanut kapinasta viranomaisille.

Viinilehti on antanut viinille 4 tähteä – harmoninen ja laadultaan erinomainen

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Tiina Heinonen ja Markus Hannula sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.