Miksi kannattaa valita hanaviini mökille? Ja millainen?

Laatu, monipuolisuus ja ympäristöystävällisyys kohtaavat Two Oceans -hanaviineissä. Tutustu vinkkeihin!
two oceans

Hanapakkauksissa on yhtä laadukkaita viinejä kuin pulloissa – ainoa ero on hanaviinin käyttäjä- ja ympäristöystävällisempi pakkausmuoto. Selkeä etu mökkiläiselle on kätevän kuljettamisen lisäksi avatun pakkauksen käyttöikä.

Tämän kesän uutuusvalkoviini Two Oceans Chenin Blanc Fairtrade on erityisen hyvä hanaviinivalinta, sillä se on valmistettu Reilun kaupan pelisääntöjen mukaisesti. Reilu kauppa on kehittyvissä maissa viljeltävien tuotteiden sertifiointijärjestelmä, jossa olennaista on, että viljelijät saavat työstään elämiseen riittävän korvauksen.

Runsaan hedelmäinen ja kuiva viini on tehty Etelä-Afrikan nimikkorypäleestä Chenin Blancista. Monipuolinen viini sopii sellaisenaan seurusteluun ja mökki- ja piknikviiniksi, mutta myös kala- ja kanaruokien sekä salaattien seuraan. Viinin kirkastuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

Avattu viinipakkaus säilyy viileässä hyvänä jopa neljä viikkoa, kun avattu pullo vain muutaman päivän. Tämän ansiosta siitä voi nautiskella lasillisen kerrallaan aterialla tai käyttää ruoanvalmistuksessa koko kuukauden kesäloman ajan.

Viinistä voi valmistaa myös raikkaan drinkin alkujuomaksi tai saunan jälkeen nautittavaksi. Katso herkulliset Two Oceans -viinidrinkkiohjeet – niin valko- kuin punaviinistä valmistettuna.

viinidrinkki

Kauniin herkullinen Koralli-drinkki: 12 cl Two Oceans -valkoviiniä, 12 cl veriappelsiinitäysmehua, jäitä, veriappelsiinilimonadia (esim. SanPellegrino Aranciata Rossa)

Hedelmäiset ja raikkaat Two Oceans -hanaviinit Etelä-Afrikasta on suunniteltu sopimaan moneen makuun.

Niitä ei ole kypsytetty tammessa, jolloin viinin maku säilyttää nimenomaan raikkautensa. Viinit kannattaa nauttia joko sellaisenaan tai rentojen kesäruokien kanssa. Katso alempaa herkullisia ruokaohjeita.

Hanaviini on ympäristöystävällinen viinivalinta

Kartonkiset viinilaatikot ja kevyet pussipakkaukset ovat viineissä ympäristöystävällisin valinta, sillä ne jättävät pienimmän hiilijalanjäljen.

Pahvisella hanapakkauksella on pienimmät ilmastovaikutukset suhteessa juomalitraan eli 70 g CO2e/l. Perinteisillä lasipulloilla hiilijalanjälki on peräti 675 g CO2e/l.

Pakkauksen pahviosan voi kierrättää pahvinkeräyspisteessä tai polttaa mökkisaunaa lämmittäessä.

Tiesitkö miten hanaviinin saa auki helpoiten?

Hanaviinipakkaus kannattaa –  yllättäen –  avata ylösalaisin. Eli kun pakkaus käännetään ylösalaisin ja siitä poistetaan pahvisuoja, valuu sisällä oleva hana lähes itsestään ulos, eikä sitä tarvitse kaivaa sormilla.

Jos yrittää avata pakkausta oikeinpäin, hanan päällä on kolme litraa eli käytännössä kolme kiloa painoa. Kun käännät pakkauksen ympäri, tämä paino poistuu ja hana tulee helposti ulos.

Braai-leivät Etelä-Afrikasta

Braai-leipä kuuluu eteläafrikkalaisiin grillijuhliin. Jokaisella grillimestarilla on oma ohjeensa. Täytetty leipä tulee grillata joko loppuhiilloksilla tai miedolla lämmöllä kaasugrillissä.

Dukkah-kana korianterikastikkeella

Grillattu kana maistuu niin valko- kuin punaviinin kanssa. Dukkah-mauste on pohjoisafrikkalainen mausteseos, jota voi käyttää mihin ruoanlaittoon vaan.

Lohta Cape Malay -tapaan ja avokado-mangosalsa

Grillattu tai paahdettu lohi saa viereensä mausteisen salsan. Eksoottista makumaailmaa tukee aromaattinen valkoviini.

Koralli

Valmista todella helposti kauniin värinen ja raikas drinkki Two Oceans -valkoviinistä ja veriappelsiinimehusta.

Poiju

Trendikkäästä ja matala-alkoholisesta Two Oceans -drinkistä saat helposti myös matala-alkoholisemman drinkkikannun tai boolin lisäämällä joukkoon Spriteä.