Miksi kannattaa valita hanaviini mökille? Ja millainen?

Laatu, monipuolisuus ja ympäristöystävällisyys kohtaavat Two Oceans -hanaviineissä. Tutustu vinkkeihin!

two oceans

Hanapakkauksissa on yhtä laadukkaita viinejä kuin pulloissa – ainoa ero on hanaviinin käyttäjä- ja ympäristöystävällisempi pakkausmuoto. Selkeä etu mökkiläiselle on kätevän kuljettamisen lisäksi avatun pakkauksen käyttöikä.

Avattu viinipakkaus säilyy viileässä hyvänä jopa neljä viikkoa, kun avattu pullo vain muutaman päivän. Tämän ansiosta siitä voi nautiskella lasillisen kerrallaan aterialla tai käyttää ruoanvalmistuksessa koko kuukauden kesäloman ajan.

Viinistä voi valmistaa myös raikkaan drinkin alkujuomaksi tai saunan jälkeen nautittavaksi. Katso herkulliset Two Oceans -viinidrinkkiohjeet – niin valko- kuin punaviinistä valmistettuna.

viinidrinkki
Kauniin herkullinen Koralli-drinkki: 12 cl Two Oceans -valkoviiniä, 12 cl veriappelsiinitäysmehua, jäitä, veriappelsiinilimonadia (esim. SanPellegrino Aranciata Rossa)

Hedelmäiset ja raikkaat Two Oceans -hanaviinit Etelä-Afrikasta on suunniteltu sopimaan moneen makuun.

Niitä ei ole kypsytetty tammessa, jolloin viinin maku säilyttää nimenomaan raikkautensa. Viinit kannattaa nauttia joko sellaisenaan tai rentojen kesäruokien kanssa. Katso alempaa herkullisia ruokaohjeita.

Hanaviini on ympäristöystävällinen viinivalinta

Kartonkiset viinilaatikot ja kevyet pussipakkaukset ovat viineissä ympäristöystävällisin valinta, sillä ne jättävät pienimmän hiilijalanjäljen.

Pahvisella hanapakkauksella on pienimmät ilmastovaikutukset suhteessa juomalitraan eli 70 g CO2e/l. Perinteisillä lasipulloilla hiilijalanjälki on peräti 675 g CO2e/l.

Pakkauksen pahviosan voi kierrättää pahvinkeräyspisteessä tai polttaa mökkisaunaa lämmittäessä.

Tiesitkö miten hanaviinin saa auki helpoiten?

Hanaviinipakkaus kannattaa –  yllättäen –  avata ylösalaisin. Eli kun pakkaus käännetään ylösalaisin ja siitä poistetaan pahvisuoja, valuu sisällä oleva hana lähes itsestään ulos, eikä sitä tarvitse kaivaa sormilla.

Jos yrittää avata pakkausta oikeinpäin, hanan päällä on kolme litraa eli käytännössä kolme kiloa painoa. Kun käännät pakkauksen ympäri, tämä paino poistuu ja hana tulee helposti ulos.