Palkitun Leyda-viinitalon raikas Riesling

Lue Viini-lehden antama arvio chileläiselle Leyda Reserva Rieslingille. Tutustu myös muihin palkitun tuottajan laatuviineihin ja valitse oma suosikkisi.

Leyda Reserva Riesling

Leyda Reserva Riesling

Viini tulee Leydan laaksosta El Granito -nimiseltä tarhalta, joka sijaitsee vain neljän kilometrin päässä Tyynestä valtamerestä.

Merellisen viileä ja kostea ilmasto sekä punaisesta savesta, lietekivestä ja graniitista muodostunut maaperä antavat viinin aromiin vivahteikkuutta ja rakennetta. Hedelmäisyys, hapokkuus ja pehmeä rakenne ovat upeassa tasapainossa.

Viinilehden asiantuntijoiden arvio:

'Hyvin puhdaspiirteinen, vihreään omenaan, persikkaan, tuoreeseen aprikoosiinkin aromeiltaan viittaava heleän kesäinen tuoksu. Tuoksun aromit tarkasti toistava maku on kuiva mutta hedelmäinen.

Viinissä on lisäksi persikan kiveä, mineraalisuutta ja raikasta sitruksisuutta. Kokonaisuus on eloisan hapokkuuden ansiosta miellyttävästi tasapainossa ja viini jättää kevyesti suuta supistavan, mutta veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.'

Hinta-laatu: Enemmän kuin hintansa arvoinen. 4 tähteä

Ruokasuositus: Aasialaiset ruoat, kala- ja äyriäisruoat, vaalea liha, salaatit

Löydät uutuusviinin parhaiten Alkon verkkokaupasta, josta voit tilata sen näppärästi omaan lähimyymälääsi ilman toimitusmaksua 4-5 päivän toimitusajalla.

Leyda Single Vineyard Las Brisas Pinot Noir

Viinilehden Vuoden punaviiniksi vuonna 2018 valitsema elegantti ja eloisa, keskitäyteläinen Las Brisas (suomeksi 'merituulet') on kevyestä marjaisuudesta huolimatta maultaan myös tiivis ja syvä. 

Viinilehden asiantuntijoiden arvio:

'Kypsän marjainen, lähes hillomainen tiivis tuoksu on punasävytteinen muistuttaen kirsikoita, mansikoita ja vadelmia. Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viini on maultaankin tiivis ja intensiivinen.

Siinä on notkea ja suunmyötäinen suutuntuma. Kokonaisuus on nuorekas, mutta silti monivivahteinen ja lempeiden hedelmähappojen ansiosta myös eloisa. Jälkivaikutelma on pitkä ja tyylikäs.'

Hinta-laatu: Enemmän kuin hintansa arvoinen. 5 tähteä.

Ruokasuositus: Riistalinnut, sienet, pitkään haudutetut vaaleat pataruoat, rasvainen kala

Leyda Single Vineyard Garuma Sauvignon Blanc

Kultamitalilla Vuoden Viinit 2020 -kilpailussa palkittu valkoviini on Leydan laakson ominaispiirteitä erinomaisesti edustava, raikas ja mineraalinen Sauvignon Blanc.

Viinin rypäleet on poimittu kahdelta eri palstalta, joista käytetään nimeä Garuma. Garuma eli aavikkolokki on Tyynen valtameren rannikoilla viihtyvä lintu.

Viinilehden asiantuntijoiden arvio:

'Avoimen aromikas, karviaista, raparperia ja herukkapensasta aromeiltaan muistuttava, rehevä tuoksu. Keskitäyteläinen maku on kuiva, mutta hedelmäinen.

Viinissä on tuoksun aromien lisäksi tuntuvaa yrttisyyttä, sitruksisuutta ja mineraalisuuttakin. Aromaattisen rehevä suutuntuma ryhdittyy terhakkaan hapokkuuden ansiosta. Kokonaisuus jättääkin pitkään maistuvan, veden kielelle nostattavan, herukkaisen jälkivaikutelman.'

Hinta-laatu: Enemmän kuin hintansa arvoinen. 4 tähteä

Ruokasuositus: Aromikkaat kala- ja äyriäisruoat savustettuna tai graavattuna, salaatit, blinit.