Suomalaiset rakastavat Rieslingiä – juontaja Anne Kukkohovi kertoo suosikkinsa kesään

Saksalaislähtöinen Riesling -rypäle on suomalaisten suosikki valkoviineissä. Myös Anne Kukkohovi vannoo Rieslingin nimeen erilaisten ruokien makuparina sekä seurustelujuomana. Katso vinkit!

saksalaisia riesling valkoviinejä

Vuonna 2021 yli 20 prosenttia kaikista myydyistä valkoviineistä Alkossa oli Rieslingiä, ja sen suosio on edelleen kasvussa.

Riesling on varma valinta ruokapöytään

Riesling on turvallinen valinta ruokapöytään, vaikka ei omaisikaan laajaa viinitietoutta, sillä se sopii hyvin yhteen monen ruokalajin kanssa. Makuprofiililtaan Rieslingit ovat runsaita olematta kuitenkaan liian voimakkaita. Maku on pikemminkin raikas ja hedelmäisen mineraalinen.

Anne Kukkohovi ja saksalaisia riesling valkoviinejä

Koko Suomi leipoo -ohjelman juontaja, ja tunnettu yrittäjä Anne Kukkohovi pitää seurusteluun sopivista viineistä ja rakastaa erityisesti Rieslingiä, sillä ne ovat makuprofiililtaan juuri sopivan raikkaita ja monikäyttöisiä. ”Riesling sopii niin seurustelujuomaksi kuin ruokajuomaksikin läpi koko aterian.”

Suomalaisten suosikki Devil’s Rock Riesling sopii myös makeille herkuille

Kukkohoville hedelmäisen tuoksuinen Devil’s Rock Riesling on ennestään tuttu viini. Maultaan se tuo mieleen kypsän keltaisen omenan, persikan ja hunajamelonin. Puolikuiva Devil’s Rock sopii erityisen hyvin nautittavaksi sellaisenaan ja tämä saksalaisviini onkin Alkon vuoden 2021 myydyin Riesling -tuotemerkki.

”Devil’s Rock Riesling sopii melkein minkä tahansa ruuan kanssa tai sitten ihan vain seurustelujuomaksi.” Kukkohovi suosittelee. ”Rakastan esimerkiksi pieniä, äkkimakeita jälkiruokia kuten aivan tuoreita, höyhenenkevyitä macarons-leivoksia. Niihin monesti yhdistetään kuohuviini tai samppanja, mutta koska macaronsit ovat niin kepeitä, sopii niiden kanssa hyvin myös Riesling.”

Riesling on monipuolinen viini aasialaisista mauista kesäisiin pitopöytiin

Puolikuiva saksalainen luomuviini Green Soul Organic Riesling tasapainottaa mukavasti aasialaisten ja itämaisten ruokien mausteisuutta. Se sopii hyvin myös esimerkiksi kesähäiden noutopöytiin ja kanaruokien kaveriksi.

Kukkohovi kertoo nauttivansa Green Soul Rieslingiä gyozan kanssa. Gyozat ovat japanilaisia nyyttejä ja muistuttavat vähän italialaisia ravioleja ja tortellineja, mutta tarjoavat perinteistä japanilaista makua mm. riisiviinaetikan ansiosta.

”Tutustuin gyozaan Japanissa asuessani. Gyozat ovat samankaltaisia kuin kiinalaiset dumblinit, mutta mielestäni vielä parempia. Niissä on vähän raskaampi, mausteisempi makuprofiili ja tämän takia sopivan viinin löytäminen on välillä hankalaa. Green Soul Riesling sopii kuitenkin hyvin gyozan ja vaikkapa sushin kanssa ja mikä parasta, Green Soul Riesling on luomua.”

Riesling on kesäisen kala-aterian kaveri

Reilun hedelmäisessä Green Leaf Organic Rieslingissä maistuu vihreä omena, persikka ja sitrushedelmät. Tämä saksalaisluomuviini on kuivaa ja sopii erityisen hyvin mm. kalan, pastan ja pitsan sekä salaatin oheen.

”Rakastan erityisesti lohta, mutta myös kuhaa ja muita kalaruokia. Kalaruokien kanssa sopii hyvin miedomman makuiset, raikkaat viinit kuten Green Leaf Organic Riesling, joka käy yhteen lähes kaikkien kevyemmän makuisten kalaruokien kanssa.” Kukkohovi kertoo.