Kevään suosikkirypäleet – nappaa viinivinkit
Viiniraati maisteli erityylisistä rypälelajikkeista valmistettuja valko- ja punaviinejä. Tutustu millaista viiniä kannattaa valita lasiin tänä keväänä!
Lue lisää »Saksalaislähtöinen Riesling -rypäle on suomalaisten suosikki valkoviineissä. Myös Anne Kukkohovi vannoo Rieslingin nimeen erilaisten ruokien makuparina sekä seurustelujuomana. Katso vinkit!
Vuonna 2021 yli 20 prosenttia kaikista myydyistä valkoviineistä Alkossa oli Rieslingiä, ja sen suosio on edelleen kasvussa.
Riesling on turvallinen valinta ruokapöytään, vaikka ei omaisikaan laajaa viinitietoutta, sillä se sopii hyvin yhteen monen ruokalajin kanssa. Makuprofiililtaan Rieslingit ovat runsaita olematta kuitenkaan liian voimakkaita. Maku on pikemminkin raikas ja hedelmäisen mineraalinen.
Koko Suomi leipoo -ohjelman juontaja, ja tunnettu yrittäjä Anne Kukkohovi pitää seurusteluun sopivista viineistä ja rakastaa erityisesti Rieslingiä, sillä ne ovat makuprofiililtaan juuri sopivan raikkaita ja monikäyttöisiä. ”Riesling sopii niin seurustelujuomaksi kuin ruokajuomaksikin läpi koko aterian.”
Kukkohoville hedelmäisen tuoksuinen Devil’s Rock Riesling on ennestään tuttu viini. Maultaan se tuo mieleen kypsän keltaisen omenan, persikan ja hunajamelonin. Puolikuiva Devil’s Rock sopii erityisen hyvin nautittavaksi sellaisenaan ja tämä saksalaisviini onkin Alkon vuoden 2021 myydyin Riesling -tuotemerkki.
”Devil’s Rock Riesling sopii melkein minkä tahansa ruuan kanssa tai sitten ihan vain seurustelujuomaksi.” Kukkohovi suosittelee. ”Rakastan esimerkiksi pieniä, äkkimakeita jälkiruokia kuten aivan tuoreita, höyhenenkevyitä macarons-leivoksia. Niihin monesti yhdistetään kuohuviini tai samppanja, mutta koska macaronsit ovat niin kepeitä, sopii niiden kanssa hyvin myös Riesling.”
Puolikuiva saksalainen luomuviini Green Soul Organic Riesling tasapainottaa mukavasti aasialaisten ja itämaisten ruokien mausteisuutta. Se sopii hyvin myös esimerkiksi kesähäiden noutopöytiin ja kanaruokien kaveriksi.
Kukkohovi kertoo nauttivansa Green Soul Rieslingiä gyozan kanssa. Gyozat ovat japanilaisia nyyttejä ja muistuttavat vähän italialaisia ravioleja ja tortellineja, mutta tarjoavat perinteistä japanilaista makua mm. riisiviinaetikan ansiosta.
”Tutustuin gyozaan Japanissa asuessani. Gyozat ovat samankaltaisia kuin kiinalaiset dumblinit, mutta mielestäni vielä parempia. Niissä on vähän raskaampi, mausteisempi makuprofiili ja tämän takia sopivan viinin löytäminen on välillä hankalaa. Green Soul Riesling sopii kuitenkin hyvin gyozan ja vaikkapa sushin kanssa ja mikä parasta, Green Soul Riesling on luomua.”
Reilun hedelmäisessä Green Leaf Organic Rieslingissä maistuu vihreä omena, persikka ja sitrushedelmät. Tämä saksalaisluomuviini on kuivaa ja sopii erityisen hyvin mm. kalan, pastan ja pitsan sekä salaatin oheen.
”Rakastan erityisesti lohta, mutta myös kuhaa ja muita kalaruokia. Kalaruokien kanssa sopii hyvin miedomman makuiset, raikkaat viinit kuten Green Leaf Organic Riesling, joka käy yhteen lähes kaikkien kevyemmän makuisten kalaruokien kanssa.” Kukkohovi kertoo.
Viiniraati maisteli erityylisistä rypälelajikkeista valmistettuja valko- ja punaviinejä. Tutustu millaista viiniä kannattaa valita lasiin tänä keväänä!
Lue lisää »Miten kylmänä kuohu- ja valkoviini kannattaa tarjota? Tutustu vinkkeihin, miten saat viinipullon nopeasti kylmäksi. Lue myös lopussa, miten avattu pullo on parasta säilyttää.
Lue lisää »Onko sinun valkoviinisuosikkisi raikas Riesling? Anoran viiniasiantuntija Markus Hannula avaa Riesling-rypälelajikkeen suosiota ja antaa vinkit hyvästä Rieslingistä.
Lue lisää »Viinin säilyttäminen ei ole vaikeaa, mutta tietyt perusasiat on hyvä ottaa huomioon. Näillä vinkeillä säilytät viinisi oikein sekä avaamattomana että avaamisen jälkeen.
Lue lisää »