Kevään suosikkirypäleet – nappaa viinivinkit

Viiniraati maisteli erityylisistä rypälelajikkeista valmistettuja valko- ja punaviinejä. Tutustu millaista viiniä kannattaa valita lasiin tänä keväänä!

viinipulloja pöydällä

Settesoli Pinot Grigio Organic

Italian trendaava Pinot Grigio -rypäle on usein kevyt, rapean hapokas ja täynnä herkullista sitrushedelmää.

"Tämä raikas luomuviini on runsaan hedelmäinen, josta löytää vihreää omenaa, hunajamelonia, karviaista ja hieman kukkaisuutta ja jopa ruohoa. Tuoksua täydentää lempeä mausteisuus."

"Maku on kuiva ja raikas, mutta kuitenkin lempeä. Jälkimaussa on kivaa pientä yrttisyyttä."

"Nautiskele terassilla sellaisenaan tai yhdistä kevyempiin kalaruokiin ja salaatteihin."

Devil’s Rock Riesling

Supersuosikki aromaattinen Riesling-rypäle jatkaa suosiotaan ja sopii moneen makuun.

"Alkon myydyin Riesling-viini saksalainen Devil's Rock on täynnä hedelmäisen herkullisia aromeja kuten persikkaa, omenaa, hunajamelonia, kypsää sitrusta sekä hentoa mineraalisuutta ja kukkaisuutta – kaikkia Rieslingin herkullisia aromeja."

"Moderni puolikuiva Riesling, joka on erittäin helppo nauttia sellaisenaan tai aasialaisen ruoan, sushin, savukalan tai kanasalaatin kanssa. Kokeile jopa barbeque possun tai kanan kanssa."

Matua Marlborough Pinot Noir

Useimpien sommelierien arvostaman elegantin Pinot Noir -rypäleen vahvuus on monipuolisuus, sillä se tulee hyvin toimeen erilaisten ruokalajien kanssa, myös kevyempien ruokien.

"Uuden-Seelannin arvostetulta Marlborough'n viinialueelta tulevan Matua-viinin tuoksu on huumaavan marjaisa, jossa punaherukkaa, kirsikkaa ja hieman vadelmaa ja yrttisyyttä."

"Kevyehkö ja lempeän tanniininen punaviini toimii erityisesti grillatun lohen tai nieriän kanssa, kevyemmille juustoille tai sieniruoille. Muista nauttia hieman viilennettynä eli laita tunniksi jääkaappiin ennen avaamista."

"Jälkimaku on pitkä ja marjaisa ja jättää suuta kostuttavan raikkaan jälkivaikutelman."

Nederburg Shiraz

Tuhdista Shiraz -rypäleestä tehdyt punaviinit ovat täydellisiä grilliviinejä erityisesti mediumiksi paistetun lihan kanssa.

"Täyteläisen Nederburgin maussa löytyy mausteisuutta ja kypsiä marjoja. Terhakat tanniinit toimivat erityisesti puolikypsän pihvin kanssa. Grillikauden aloitukseen!"

"Tuhti myös alkoholiprosentiltaan eli 14 %"

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Markus Hannula ja Iida Seppälä sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.