Maineikas Spier on yksi Etelä-Afrikan palkituimmista viinitaloista, jonka historia ulottuu 1600-luvun lopulle. Viinitalon yli 300 vuoden kokemus viininviljelystä saa kaikki puheet Etelä-Afrikasta “uuden maailman” viinimaana lentämään ulos ikkunasta.
Etelä-Afrikkaa pidetään kuumana viinimaana, missä tummat ja täyteläiset rypälelajikkeet kuten Pinotage, Merlot ja Cabernet Sauvignon kukoistavat. Tästä syystä keskivertoa viileämmässä ilmastossa Etelä-Afrikan rannikolla tuotetut runsaan hapokkaat ja pirteän hedelmäiset valkoviinit usein yllättävät viininystävän positiivisesti.
Etelä-Afrikan viinien monipuolisuuden puolesta puhuu maan lukuisat laatuviinialueet eli Wine of Origin -viiniapellaatiot. Vuonna 2017 Etelä-Afrikan viiniapellaatioiden joukkoon liittyi Kapkaupungin viiniviljelykset kattava WO Cape Town, joka alleviivaa tämän ikonisen kaupungin potentiaalia tuottaa laatuviiniä. Kapkaupunki on paitsi turistien suosima lomakohde, mutta se on myös tunnettu myös huippuviineistä. Kapkaupungin laitamilla kylmän Atlantin valtameren välittömässä läheisyydessä viihtyy erityisesti vaaleat rypälelajikkeet kuten Sauvignon Blanc.
“Etelä-Afrikkaa ympäröi kaksi merta: Lämmin Intian valtameri idässä ja viileämpi Atlantin valtameri lännessä. Merellä on suuri merkitys Etelä-Afrikan viininviljelyalueiden mikroilmastoihin,” kertoo Spierin kellarimestari Johan Jordaan. “Alueet kuten Darling, Kapkaupunki ja eteläinen Stellenbosch, jotka sijaitsevat lähellä rannikkoa Atlannin puolella tuottavat raikkaita rypälelajikkeita runsaan aromaattisella makuprofiililla.”
lIman keinokastelua viljellyt Tygerbergin viinitarhat antavat merellisen raikkaan ja virtaviivaisen makuprofiilin Spier Seaward Sauvignon Blanc-valkoviinille. Nimelleen uskollinen valkoviini saa inspiraationsa meren läheisyydestä. Kylmien merivirtojen ansiosta yöt alueella ovat keskivertoa viileämmät, jonka ansiosta rypäleet kypsyvät hitaasti tuottaen konsentroituneita ja tyylikkään tasapainoisia viinejä.
Vain vapaasti valuneesta rypälemehusta valmistettu Spier Seaward Sauvignon Blanc on kypsynyt kolme kuukautta sakan kanssa ilman tammea, joka auttaa tuomaan esiin sekä Sauvignon Blancin aromikkaan luonteen sekä uuden WO Cape Town-apellaation viileähkön ilmaston raikkauden. Viinin runsaassa tuoksussa asitii tuoreita viikunoita, mustaherukanlehteä sekä kypsiä trooppisia hedelmiä. Kuivan viinin maku on eloisa ja pitkä. Nauti tuoreiden merenelävien, salaattien tai paistetun/grillatun kanan kanssa.
Kansainväliset palkinnot: Mundus Vini 2021 - Silver Old Mutual Trophy Wine show - Silver IWSC 2021– Bronze