Uutuusruokakirja: Taivaalla näkyy ricottapilviä

Tara Junkerin uusi Taivaalla näkyy ricottapilviä on kotikokkien perusteos, jonka kanssa viihtyy ruokaa laittaessa ja lopputuloksilla herkutellessa - olipa kyse sitten sunnuntaipäivällisestä suvulle tai arkiateriasta yhdelle. Tutustu kirjaan!

Taivaalla näkyy ricottapilviä ruokakirja

Mistä uusin ruokakirjasi kertoo ja mistä sait siihen inspiraation?

Olen kehitellyt kirjan reseptejä useamman vuoden ajan. Keittokirjailijana kerään jatkuvasti uusia makuyhdistelmiä, keittiötekniikoita ja resepti-ideoita. Suuren osan kirjan kuvista olen ottanut poikaystäväni mökillä Virossa. Viron-perheeni on melkein omavarainen ja kasvattaa kaikki kasvikset itse. Monet kirjan raaka-aineista löysivätkin tiensä kirjaan naapurin pihasta.

Mistä hauska nimi Taivaalla näkyy ricottapilviä oikein tulee?

Yksi lempiresepteistäni kirjassa on Ricottapilvet, eli kuohkeat ricottapallerot, jotka tarjoillaan tomaattikastikkeessa. Ruoan pitää olla luovaa ja herättää uteliaisuutta ja sitä myös toivon, että kirjan nimi – ja tietenkin sisältö tuo esille.

Tara Junkerin ja Malin Öhmanin uusi ruokaohjelma Kan vi bara få njuta (Makuja ja mietteitä) alkaa 12.4. ja on nähtävissä Yle Areenassa.

Miten paljon ja millaisia ruokaohjeita kirjassa on?

Kirjasta löytyy yli 100 reseptiä. Olipa kyse sitten sunnuntaipäivällisestä koko suvulle tai arkiateriasta yhdelle, täydellinen resepti on tässä kirjassa!

taivaalla nakyy ricottapilvia kirjan kuvitusta

Kirjassa käytetään tavallisia pohjoismaisia raaka-aineita kuten juureksia, kaalia ja marjoja, mutta mausteena usein eksoottisempia makuja kuten misoa, sardilleja tai sahramia.

Resepteissä lukee usein, millä raaka-aineet voi tarvittaessa korvata. Ei tule hävikkiä, kun lukija voi halutessaan käyttää niitä aineksia, joita jääkaapista jo valmiiksi löytyy. Eikä muutenkaan haittaa, jos muuttaa reseptejä heti kättelyssä – käytän itsekin usein reseptejä ja keittokirjoja inspiraationa. Minusta luovuus keittiössä on hauskinta!

Kenelle kirjasi on tarkoitettu?

Olen opettanut ruoanlaittoa pitkään esimerkiksi työväenopistolla. Käytännön opetustilanteissa olen huomannut, missä yleisimmin tulee ongelmia reseptiikan kanssa. Olenkin yrittänyt kirjoittaa reseptit mahdollisimman helpoiksi ja siksi sanoisin että ne sopivat kaikille.

Mikä aihe tai resepti kirjassa on erityisesti lähellä omaa sydäntäsi?

Ensinnäkin halusin kirjassani tuoda esiin ruokailon. Sen, että keittiössä voisi keskittyä nauttimaan ja syömisen ympärillä voisi olla hauskaa. Ruoasta ei pidä tuntea syyllisyyttä. Tiedän, että erityisesti moni nainen kamppailee tämän ajatuksen kanssa. Resepteissä olen keskittynyt pitkälti arkiruokaan, sillä kaipaamme kaikki hyviä ja helppoja reseptejä, kun aikaa on vähän.

Tara Junker

Tara Junker: Taivaalla näkyy ricottapilviä

Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kirjoja. Taran asiantuntemus ravitsemustieteilijänä luo hyvän perustan sille, että kirjan käyttäjä voi keskittyä vain nautiskelemaan. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker

Boken finns även på svenska: Gulbetor och ricottamoln

Läydä kirja Adlibriksen verkkokaupasta