Neljä näppärää piccolokuohuviiniä

Pienet pullot pieneen juhlaan - kahden desilitran piccolokuohuviinit ovat sopivan kokoisia yhden tai kahden hengen annoksia. Tutustu suositusviineihin, jotka löydät Alkosta!

pieniä kuohuviinipulloja

Pidätkö eniten kuivasta, puolikuivasta vai vähän makeammasta kuohuviinistä? Katso vaihtoehdot joka makuun.

Codorníu Clásico Cava Sec 20 cl - puolikuiva suosikki

Cava valmistetaan samalla pullokäymismenetelmällä kuin samppanja, mikä takaa muunmuassa kuplien säilymisen lasissa pitkään. Codorniu Clasico on Alkon suosituin kuohuviini ja se löytyy myös tavallisessa 75 cl:n sekä puolikkaassa 37,5 cl:n pullokoossa.

Yksi syy Codorniu Clasicon suosioon laadun lisäksi on kuohuviinin pienoinen jäännössokeri, joka tekee siitä raikkaan hedelmäisen ja sopivan juoman moneen makuun.

Clasico toimii maljakuohuvana, seurusteluun sellaisenaan sekä erilaisten ruokien kuten tapasten, salaattien ja kevyiden kalaruokien kanssa. Voit myös valmistaa siitä raikkaan drinkin - katso klassisen brunssidrinkin Mimosan ohje.

Psst! Kaikki Codorniun cavat kirkastetaan vegaanisesti.

Fresita 20 cl

Alkosta tutun 8 % alkoholia sisältävän mansikkaisen kuohuviinin lisäksi Fresita löytyy myös ruokakaupoista 5,5 % vahvuisena, sekä näppärässä piknik-koossa 20 cl että normaalikokoisena 75 cl pullossa.

Fresita sisältää laadukkaan kuohuviinin lisäksi vain aitoja marjoja, ei keinotekoisia aromeja tai väriaineita. Viilennä pullo ennen tarjoilua erityisen kylmäksi, ideaali tarjoilulämpötila on 4-6 astetta. Fresita sopii hyvin myös erilaisten mietojen drinkkien ja boolien raaka-aineeksi, kurkkaa herkullisia ohjeita.

Fresita sisältää aitoa marjasosetta, joten viilennä se erityisen kylmäksi ja käännä varovasti ylösalaisin ennen avaamista.

Ballet Carte Noire Organic Demi-Sec 20 cl

Puolimakean ranskalaisen luomukuohuviinin runsaasta mausta erottaa kypsän omenan aromeja ja kevyttä hunajaisuutta.

Charmat-kuohuviinimenetelmällä - eli samalla tavalla kuin italialaiset Proseccot - valmistetun Ballet’n pehmeät kuplat tuovat mukavan suutuntuman.

Anna de Codorniu Blanc de Blancs Brut 20 cl - erittäin kuiva ja elegantti

Tämä reserva-tasoinen laadukas cava sopii astetta juhlavammalle piknikille.

Viinin kypsytys on tuonut makuun paahteisuutta ja tyylikkyyttä, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen ruokajuoman. Nauti kalaruokien ja merenelävien kanssa.

Pikku-Annan löydät vain valikoiduista Alkon myymälöistä, joten tarkistathan saatavuuden lähi-Alkostasi tai tilaat näppärästi Alkon verkkokaupasta.