Pieni kuohuviinipullo x 4

Pieni kuohuviinipullo pieneen juhlaan – kahden desilitran piccolokuohuviinit ovat sopivan kokoisia yhden tai kahden hengen annoksia. Tutustu suosituskuohuviineihin, jotka löydät Alkosta!

pieniä kuohuviinipulloja

Pidätkö eniten kuivasta, puolikuivasta vai vähän makeammasta kuohuviinistä? Katso vaihtoehdot pienistä kuohuviinipulloista joka makuun.

Codorníu Clásico Cava Sec 20 cl puolikuiva cavasuosikki piccolopullossa

Cava valmistetaan samalla pullokäymismenetelmällä kuin samppanja, mikä takaa muunmuassa kuplien säilymisen lasissa pitkään. Codorniu Clasico on Alkon suosituin kuohuviini ja se löytyy myös tavallisessa 75 cl:n sekä puolikkaassa 37,5 cl:n pullokoossa.

Yksi syy Codorniu Clasicon suosioon laadun lisäksi on kuohuviinin pienoinen jäännössokeri, joka tekee siitä raikkaan hedelmäisen ja sopivan juoman moneen makuun.

Clasico toimii maljakuohuvana, seurusteluun sellaisenaan sekä erilaisten ruokien kuten tapasten, salaattien ja kevyiden kalaruokien kanssa. Voit myös valmistaa siitä raikkaan drinkin - katso klassisen brunssidrinkin Mimosan ohje. Yhdestä piccolopullosta tulee kaksi drinkkiä. Piccolopullon lisäksi löydät viinin Alkosta normaalikokoisessa 75 cl:n pullossa.

Psst! Kaikki Codorniun cavat kirkastetaan vegaanisesti.

Ballet Carte Noire Organic Brut 20 cl – helposti nautittava luomukuohuviini

Kuivan ranskalaisen luomukuohuviinin runsaasta mausta erottaa kypsän omenan aromeja ja raikasta hedelmäisyyttä. Piccolopullon lisäksi löydät viinin Alkosta normaalikokoisessa 75 cl:n pullossa.

Charmat-kuohuviinimenetelmällä - eli samalla tavalla kuin italialaiset Proseccot - valmistetun Ballet’n pehmeät kuplat tuovat mukavan suutuntuman.

Anna de Codorniu Blanc de Blancs Brut 20 cl – erittäin kuiva ja elegantti

Tämä reserva-tasoinen laadukas cava sopii astetta juhlavammalle piknikille.

Viinin kypsytys on tuonut makuun paahteisuutta ja tyylikkyyttä, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen ruokajuoman. Nauti kalaruokien ja merenelävien kanssa.

Pikku-Annan löydät vain valikoiduista Alkon myymälöistä, joten tarkistathan saatavuuden lähi-Alkostasi tai tilaat näppärästi Alkon verkkokaupasta.

Fresita 20 cl – aitoja marjoja ja kuohuviiniä

Fresita sisältää laadukkaan kuohuviinin lisäksi vain aitoja marjoja, ei keinotekoisia aromeja tai väriaineita. Viilennä pullo ennen tarjoilua erityisen kylmäksi, ideaali tarjoilulämpötila on 4-6 astetta. 

Fresita sopii hyvin myös erilaisten mietojen drinkkien ja boolien raaka-aineeksi. Piccolopullon lisäksi löydät viinin Alkosta normaalikokoisessa 75 cl:n pullossa.

Fresita sisältää aitoa marjasosetta, joten viilennä se erityisen kylmäksi ja käännä varovasti ylösalaisin ennen avaamista.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>