Viinintekijöiden ammattitaito ja innovaatiokyky tekevät Lindeman'sin alkoholittomista viineistä raikkaita ja korkealaatuisia. Lue mikä tekee viineistä erityisen maukkaita!
Alkoholiton valkoviini ja punaviini valmistetaan valituista, maultaan kypsistä rypäleistä.
Viinitarhat valitaan sen perusteella, miten hyvin niillä kasvavat rypäleet kypsyvät luontaisesti vähemmän sokeria sisältäviksi, mutta säilyttävät rypäleelle tyypillisen makuprofiilin. Viinintekijätiimi on tutkinut ja testannut tarkkaan, miten viinissä saadaan säilymään paras mahdollinen maku alkoholin poistamisen jälkeen.
Sadonkorjuun jälkeen rypäleistä tehdään viiniä normaaliprosessin mukaisesti. Viinin alkoholipitoisuuden hienosäätämiseksi osa viinistä suodatetaan ja alkoholia poistetaan ennen lopullisen sekoituksen tekemistä.
Alkoholin poistamisessa käytetään ns. “Spinning Cone” -menetelmää, jossa viiniä pyöritetään isossa lingossa, erotellaan viinin eri komponentit ja poistetaan ei-halutut osat kuten alkoholi. Kun viinistä on saatu täysin alkoholitonta, se sekoitetaan pieneen määrään normaalialkoholipitoista viiniä, jotta saadaan aikaiseksi tavoiteltu 0,5 % alkoholipitoisuus, mikä antaa maulle oman ryhdikkyytensä.
Lopputuloksena on makuprofiililtaan tasapainoinen alkoholiton valkoviini tai punaviini.
Helsingin Sanomien viiniraati valitsi parhaat alkoholittomat valkoviinit. Kuudentoista maistetun viinin osalta parhaimmat erottuivat selvästi. Tutustu voittajaan ja hyvään kolmoseen!
Lue lisääAlkoholittomat ja matala-alkoholiset viinit nostavat suosiotaan vuosi vuodelta. Katso alkoholiton kuohuviini ja valkoviinisuositus viinikirjoittaja Ilkka Sirenin johdolla.
Lue lisääAutenttinen italialainen kulttijuoma Chinotto on vihdoin saatavilla Suomessa hyvin varustelluista K-ryhmän ruokakaupoista.
Lue lisääAlkoholittomat laatujuomat ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan. Mutta mitä ihmettä alkoholittomat tisleet oikeasti ovat?
Lue lisää