Sorsanrintaa omenan ja tattien kera
Sorsasta saat yllättävän helposti herkullisen juhlaruoan. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon suunnittelemassa ohjeessa maistuvat tatit ja omena.
Katso resepti »Millaiset viinit toimivat erilaisten riistalinturuokien kanssa? Kurkkaa vinkit!
Hienostuneiden riistalintujen maku tulee parhaiten esille, kun lasissa on kevyt tai keskitäyteläinen, hedelmäinen ja hyvän happorakenteen punaviini.
Varsinkin rasvaisen sorsan kanssa viinin jäntevä hapokkuus on ensiarvoisen tärkeää, sillä raikkaus tasapainottaa mehukkaan riistalinnun makua. Mitä enemmän ruoan maustamisessa käyttää hapokkaita marjoja, sitä enemmän myös viiniltä vaaditaan hapokkuutta.
Pinot Noir on klassikkopunaviini riistalinnuille
Pinot noir -punaviinien karpaloinen ja puolukkainen aromi sopii sorsan seuraksi, mutta on erinomainen valinta myös paahdetun riekonrinnan tai uunissa omenoiden kanssa hautuneen fasaanin rinnalle.
Uusiseelantilaisessa keskitäyteläisessä Pinot Noir -punaviinissä aistii tummaa kirsikkaa ja metsämarjahilloa.
Biodynaamisesti viljellyistä rypäleistä valmistettuun mehevän keskitäyteläiseen luomuviiniin ei ole lisätty sulfiitteja eli se sisältää ainoastaan luonnonsulfiitteja.
Etelä-Ranskasta tuleva viini on miellyttävän hapokas ja lempeätanniininen.
Täyteläinen ja runsaan marjaisa chileläinen punaviini on mukavan notkeatanniininen. Viini sopii niin riistalle kuin voimakkaammille riistalinnuille.
Katso ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon sorsaresepti.
Klikkaa itsesi Alkon sivuille ja tarkista viinin saatavuus omasta lähi-Alkostasi tai tilaa se Alkon verkkokaupasta.
Sorsasta saat yllättävän helposti herkullisen juhlaruoan. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon suunnittelemassa ohjeessa maistuvat tatit ja omena.
Katso resepti »Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun aikoo valmistaa juhla-aterian? Katso ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon vinkit sekä Tarapacá-viineille suunnitellut ruokaohjeet.
Lue lisää »Oletko sinä eleganttien Pinot Noir -punaviinien ystävä? Tutustu viinivinkkeihin
Lue lisää »Sorsasta syntyy syksyinen juhlaruoka, jota täydentää hyvähappoinen ja keskitäyteläinen punaviini.
Katso resepti »