Hienostuneiden riistalintujen maku tulee parhaiten esille, kun lasissa on kevyt tai keskitäyteläinen, hedelmäinen ja hyvän happorakenteen punaviini.
Varsinkin rasvaisen sorsan kanssa viinin jäntevä hapokkuus on ensiarvoisen tärkeää, sillä raikkaus tasapainottaa mehukkaan riistalinnun makua. Mitä enemmän ruoan maustamisessa käyttää hapokkaita marjoja, sitä enemmän myös viiniltä vaaditaan hapokkuutta.
Pinot noir -punaviinien karpaloinen ja puolukkainen aromi sopii sorsan seuraksi, mutta on erinomainen valinta myös paahdetun riekonrinnan tai uunissa omenoiden kanssa hautuneen fasaanin rinnalle.
Argentiinalaisessa keskitäyteläisessä Pinot Noir -punaviinissä aistii mustaa kirsikkaa, metsämarjahilloa ja hennon tammitynnyrikypsytyksen tuomaa vaniljaa.
Biodynaamisesti viljellyistä rypäleistä valmistettuun mehevän keskitäyteläiseen luomuviiniin ei ole lisätty sulfiitteja eli se sisältää ainoastaan luonnonsulfiitteja.
Etelä-Ranskasta tuleva viini on miellyttävän hapokas ja lempeätanniininen.
Täyteläinen ja runsaan marjaisa chileläinen punaviini on mukavan notkeatanniininen. Viini sopii niin riistalle kuin voimakkaammille riistalinnuille.
Katso ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon sorsaresepti.