Viinisuositukset riistalinnuille

Millaiset viinit toimivat erilaisten riistalinturuokien kanssa? Kurkkaa vinkit!
ss

Hienostuneiden riistalintujen maku tulee parhaiten esille, kun lasissa on kevyt tai keskitäyteläinen, hedelmäinen ja hyvän happorakenteen punaviini.

Varsinkin rasvaisen sorsan kanssa viinin jäntevä hapokkuus on ensiarvoisen tärkeää, sillä raikkaus tasapainottaa mehukkaan riistalinnun makua. Mitä enemmän ruoan maustamisessa käyttää hapokkaita marjoja, sitä enemmän myös viiniltä vaaditaan hapokkuutta.

Pinot Noir on klassikkopunaviini riistalinnuille

Pinot noir -punaviinien karpaloinen ja puolukkainen aromi sopii sorsan seuraksi, mutta on erinomainen valinta myös paahdetun riekonrinnan tai uunissa omenoiden kanssa hautuneen fasaanin rinnalle.

Matua Marlborough Pinot Noir

Uusiseelantilaisessa keskitäyteläisessä Pinot Noir -punaviinissä aistii tummaa kirsikkaa ja metsämarjahilloa.

John Wine

Biodynaamisesti viljellyistä rypäleistä valmistettuun mehevän keskitäyteläiseen luomuviiniin ei ole lisätty sulfiitteja eli se sisältää ainoastaan luonnonsulfiitteja.

Etelä-Ranskasta tuleva viini on miellyttävän hapokas ja lempeätanniininen.

Tarapacá Gran Reserva Organic Red Blend

Täyteläinen ja runsaan marjaisa chileläinen punaviini on mukavan notkeatanniininen. Viini sopii niin riistalle kuin voimakkaammille riistalinnuille.

Katso ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon sorsaresepti.

Sorsanrintaa omenan ja tattien kera

Sorsasta saat yllättävän helposti herkullisen juhlaruoan. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon Tarapacá-punaviinille suunnittelemassa ohjeessa maistuvat tatit ja omena.