Viinisuositukset riistalinnuille

Millaiset viinit toimivat erilaisten riistalinturuokien kanssa? Kurkkaa vinkit!

Mitä ovat tanniinit viinissä?

Hienostuneiden riistalintujen maku tulee parhaiten esille, kun lasissa on kevyt tai keskitäyteläinen, hedelmäinen ja hyvän happorakenteen punaviini.

Varsinkin rasvaisen sorsan kanssa viinin jäntevä hapokkuus on ensiarvoisen tärkeää, sillä raikkaus tasapainottaa mehukkaan riistalinnun makua. Mitä enemmän ruoan maustamisessa käyttää hapokkaita marjoja, sitä enemmän myös viiniltä vaaditaan hapokkuutta.

Pinot Noir on klassikkopunaviini riistalinnuille

Pinot noir -punaviinien karpaloinen ja puolukkainen aromi sopii sorsan seuraksi, mutta on erinomainen valinta myös paahdetun riekonrinnan tai uunissa omenoiden kanssa hautuneen fasaanin rinnalle.

Matua Marlborough Pinot Noir

Uusiseelantilaisessa keskitäyteläisessä Pinot Noir -punaviinissä aistii tummaa kirsikkaa ja metsämarjahilloa.

John Wine

Biodynaamisesti viljellyistä rypäleistä valmistettuun mehevän keskitäyteläiseen luomuviiniin ei ole lisätty sulfiitteja eli se sisältää ainoastaan luonnonsulfiitteja.

Etelä-Ranskasta tuleva viini on miellyttävän hapokas ja lempeätanniininen.

 Sorsanrintaa omenan ja tattien keraSorsanrintaa omenan ja tattien kera

Sorsasta saat yllättävän helposti herkullisen juhlaruoan. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon suunnittelemassa ohjeessa maistuvat tatit ja omena.

Katso resepti
Muista nämä 5 kohtaa juhlaruokaa tehdessäKatso 5 vinkkiä ja 3 ohjetta juhlaruokaan viinisuosituksineen

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun aikoo valmistaa juhla-aterian? Katso ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon vinkit sekä Tarapacá-viineille suunnitellut ruokaohjeet.

Lue lisää
Matua Marlborough Pinot Noir5 x hyvä Pinot Noir -punaviini

Millainen on hyvä Pinot Noir punaviini? Tutustu viinivinkkeihin eri puolilta viinimaailmaa.

Lue lisää
Omenasorsa + viinisuositusOmenasorsa

Sorsasta syntyy syksyinen juhlaruoka, jota täydentää hyvähappoinen ja keskitäyteläinen punaviini.

Katso resepti