4 parasta Pinot Noir -viiniä

Oletko sinä eleganttien Pinot Noir -punaviinien ystävä? Tutustu viinivinkkeihin

Matua Marlborough Pinot Noir

Elegantin Pinot Noirin vahvuus on sen monipuolisuus, sillä siitä valmistetut punaviinit tulevat parhaiten toimeen erilaisten ruokien kanssa. Lue lisää Pinot Noir -rypäleestä 

Miellyttävän hapokkuuden ja keveytensä ansiosta PInot Noirit toimivat erinomaisesti rasvaisen kalan kuten lohen, vaalean lihan, kevyempien riistaruokien kuten lintujen sekä sienien ja rasvaisten juustojen kanssa.

Pinot Noir -lajike on kotoisin Ranskan Burgundista, mutta myös uudesta maailmasta eli Euroopan ulkopuolelta tulee erinomaisia Pinot Noir -viinejä, jotka ovat ranskalaisiin verrattuna runsaampia ja hedelmäisempiä. Löydät vinkeistämme chileläisen, kalifornialaisen, uusiseelantilaisen ja klassisen ranskalaisen Pinot Noirin.

Tutustu Pinot Noir -vinkkeihin & täsmäruokasuosituksiin:

Leyda Single Vineyard Las Brisas Pinot Noir

Kypsän marjainen, elegantti ja keskitäyteläinen Pinot Noir -rypälelajikkeesta valmistettu viini palkittiin arvostetulla Viini-lehden Vuoden punaviini 2018 -palkinnolla.

Viini-lehden asiantuntijoiden Antti Rinta-Huumon ja Juha Berglundin maistavat sokkona vuosittain kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit, joista he valitsevat voittajan. Myös nykyinen vuosikerta on saanut Viinilehdeltä viisi tähteä = Tyylikäs huippuviini & Löytö.

Nauti Leyda esimerkiksi pitkään haudutettujen pataruokien tai halstratun lohen kanssa tai sellaisenaan nautiskeluviininä. Viini on maailman arvostetuimpien naisviinintekijöiden kärkeen kuuluvan Viviana Navarreten käsialaa.

Vinkki! viilennä Pinot Noiria jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoilua, sillä mitä kevyempää punaviini on, sitä viileämmän tarjoilulämpötilan se vaatii.

Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir

Tämä laadukas Pinot Noir tulee Kaliforniasta Robert Mondavin Private Selection -viinitarhoilta. Robert Mondavi on yksi maailman arvostetuimmista viinibrändeistä.

Keskitäyteläinen ja hapokas maku on täynnä kirsikkaisia aromeja. Mausteisen keskitanniinista viiniä on kypsytetty muutama kuukausi ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä.

Nauti esimerkiksi porsaanfileen ja suppilovahverokastikkeen tai riistalintujen kanssa.

Löydät viinin parhaiten Alkon verkkokaupasta, josta voit tilata sen näppärästi ilman toimitusmaksua ja noutaa valitsemastasi Alkon myymälästä.

Matua Marlborough Pinot Noir

Tämä tyylikäs Pinot Noir tulee Uuden-Seelannin Marlborough'n viinialueelta arvostetulta Matua-viinitalolta. Matua on erittäin kuuluisa myös laadukkaista Sauvignon Blanc -valkoviineistään.

Matua Pinot Noirin marjaisan raikas, keskitanniininen ja kypsän punaherukkainen maku sopii erityisesti paistetun lohen tai ankan rinnan kanssa. 

Viiniä on kypsytetty noin kuuden kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Keskitäyteläisen keveät Pinot Noirit ovat harvoja punaviinejä, jotka toimivat hyvin lohen ja muiden rasvaisten kalaruokien kanssa

La Petite Perriere Pinot Noir

Ranskalainen La Petite Perriere on hyvin tehty Pinot Noir -punaviini, jossa on raikkaat hapot ja marjaisuus. Tyylikkäässä tuoksussa aistii kirsikkaa, mustikkaa ja vadelmaa sekä mukavasti mausteisuutta.

Tämä Pinot Noir on kepein suosituksistamme ja sopii puhdaspiirteiselle sieniruoalle kuten metsästäjän leipä tai suppilovahverorisotto.

Löydät La Petite Perrieren parhaiten Alkon verkkokaupasta ja valikoiduista myymälöistä. Tilaa viini näppärästi Alkon verkkokaupasta valitsemaasi Alkon myymälään.