TOP 3 viinit kevään nautiskeluun

Mitä herkullista lasiin tänä keväänä? Kurkkaa viiniraadin raikkaat valkoviini- ja roseekuohuviinisuositukset.

kevät_ja_kesä_nautiskeluviinit

Jaume Serra Bouquet Rosé Cava Brut – ihastuttava roseekuohuviini

Espanjalainen Jaume Serra-viinitalon roseecava on ihastuttava vieminen ja raikas seurustelujuoma.

"Tämä kaunis kukkapullo pitää sisällään vaaleanpunaisen ja erittäin kuivan roseekuohuviinin, jossa maistuu herukkaisuus ja punaomenat. Hedelmäistä makua tasapainottavat hento paahteisuus ja raikas hapokkuus."

Jaume Serra Bouquet Rosé sijoittui Helsingin Sanomien roseekuohuvatestissä (19.4.2024) hienosti toiselle sijalle

"Kilistelyn lisäksi loistava makupari kevyempien ruokien kuten kanan, tapasten tai salaattien kanssa"

Jaume Serran kuohuviinit on pullotettu normaalia kevyempiin kuohuviinipulloihin (paino alle 835 g). Mitä kevyempi pakkaus, sitä pienempi on pakkauksen ympäristövaikutus.

Green Soul Organic Riesling – palkittu raikas luomu-Riesling

Puolikuiva luomuriesling Saksan klassikkoviinialueelta Rheinhessenista löytyy Alkosta sekä normipullossa että kolmen litran hanassa.

"Suussa maistuu ihastuttavan raikkaita nuoren Riesling-viinin aromeja – sitrusta, vihreää omenaa, persikkaa, vähän karviaista. Vaikka viini on määritelty puolikuivaksi, on makukokemus enemmänkin kuiva runsaan pirteän hapokkuuden ansiosta."

Green Soul Riesling palkittiin Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa pronssilla omassa kategoriassaan

"Takuuvarma Riesling nautiskeluun sekä salaateille, sushille ja hieman mausteisemmille aasialaisille ruoille, jossa kanaa, tofua tai katkarapuja. Luomusta plussaa!"

Achillea by Lenz Moser Grüner Veltliner

Helsingin Sanomien Viinikriitikon valinta 13.10.2023: Edullinen tölkkiviini vakuutti kriitikon – ”Rahalle erinomainen vastine”

"Maineikkaan itävaltalaisen viinintuottajan trendikäs Grüner Veltliner -rypäleestä tehty raikas valkoviini näppärässä ja ympäristöystävällisessä litran tetrassa."

Normikokoiseen pulloon suhteutettuna Achillean hinnaksi tulee vain reilu 9 euroa

"Tuoksussa omenaa, sitrusta ja hieman yrttisyyttä. Kuiva ja mukavan ryhdikäs maku toimii monipuolisesti kana- ja kalaruokien ja vaalean pizzan kanssa sekä sellaisenaan vaikka terassikauden avauksessa"

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Tiina Heinonen ja Joonas Vainio sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.