Vapun parhaat kuohuviinit - luomuna!

Ihastu Viinimaan raadin kuohuviinivalintoihin kolmessa eri hintaluokassa. Kaikki kuohuvat on valmistettu luonnonmukaisesti!

Kuohuviinejä pöydällä

Millaista luomukuohuvaa vapun viettoon? Valitse sopiva kuohuva niin vappuaattoon kuin vappupäivälle.

Ballet Carte Noire Brut Organic

Raikas ja edukas kuohuviini juhlaan kuin juhlaan! Ballet saa pian uuden ja kauniin sinisen etiketin pulloonsa.

"Suomen suosituimman ranskalaisen kuohuviinin Ballet'n maku on kuiva, muttei rutikuiva, vaan pehmeä ja helposti nautittava. Hedelmäinen, raikkaan hapokas ja pehmeä suutuntumalta. Sopii moneen makuun, joten takuuvarma isompiinkin juhliin."

Codorníu Clásico Cava Sec Organic

Codorníu-viinitalon klassikko-cava on Suomen myydyin kuohuviini. Löydät sen Alkoista myös pienemmissä 37,5 cl ja 20 cl kokoisissa pulloissa.

"Yllättävän monivivahteisessa ja tyylikkäässä maussa on pieni paahteisuus ja kypsää omenaa. Sec-cavan maku on puolikuiva, mutta tosi kivan ryhdikäs eikä missään nimessä liian makean oloinen. Kokeile maljajuoman lisäksi paahtopaistille ja erilaisille perunasalaateille kuten kirkkaalle perunasalaatille, jossa mukana sitruunaa."

Le Contesse Prosecco Brut Organic

Tyylikäs italialainen Prosecco-kuohuviini on varma valinta myös vapun viemisiksi. Löydät sen Alkon verkkokaupasta myös näyttävässä 1,5 litran magnum-pullossa sekä myymälöistä näppärässä 20 cl:n pikkupullossa.

"Upea hedelmien ilotulitus ja hersyvä maku, josta löytyy päärynäisyyttä ja valkoisia kukkia. Hedelmäisyys tekee Le Contessen mausta lempeän, vaikka onkin tyyliltään erittäin kuiva. Yllättävän pitkä maku, todella laadukas. Vappupäivän lounaalle tai piknikille erilaisten buffaruokien kanssa."

Haluatko jatkossakin sesongin viinisuositukset? Tilaa Viinimaan uutiskirje sähköpostiisi

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Joonas Vainio ja Iida Seppälä sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>