Vapun parhaat kuohuviinit

Ihastu Viinimaan raadin kuohuviinivalintoihin vapuksi ja kevään juhliin. Kaikki kuohuvat on valmistettu luonnonmukaisesti!

vapun_kuohuviinit_2024

Paras kuohuviini vapuksi? Valitse raadimme suosituksista sopiva sinulle kuohuva niin vappuaattoon kuin vappupäivälle luomuna!

FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry

Rakkaudesta kukkiin ja kupliin – FiorAmore Prosecco kantaa etiketissään helsinkiläisen kukkakauppa inbloomin suunnittelemaa kaunista kukkakimppua. Kimppu viestii uskollisuutta, intohimoa, iloa sekä kauneutta – neilikan, ruusun, jaloleinikin ja eustoman sanoin.

"Huumaava ja runsas tuoksu, jossa kevyttä kukkaisuutta ja raikkaita hedelmiä, aavistus karviaisen aromeja. Lempeät, mutta raikkaat kuplat, jotka eivät ole liian terävät. Tasapainoinen kuiva kuohuviini, joka sopii moneen makuun hedelmäisyytensä ansiosta"

"Todella kaunis kevään ja kesän juhlistaja – erinomainen lahja tai vieminen, joka ilahduttaa"

Codorníu Ars Collecta Rosé Cava Brut Organic

Laadukas ja tyylikäs roseecava upeassa pullossa Espanjan vanhimmalta kuohuviinituottajalta Codorníulta.

"Tuoksussa upeita vadelman, mustaherukan ja mansikan intensiivisiä aromeja sekä raikkautta ja kepeyttä antavaa sitruksisuutta. Maku on erittäin kuiva, raikas ja tasapainoinen ja siinä löytyy Pinot Noir -rypäleelle tyypillisiä punaisia marjoja"

"Tyylikkääseen vappuun sekä kevään ja kesän juhliin, joihin kuuluu myös syöminen hyvin! Upea alkumalja, joka sopii myös grillatun kalan, lohen ja vaaleiden liharuokien kanssa."

Le Contesse Prosecco Brut Organic

Tyylikäs italialainen Prosecco-kuohuviini on varma valinta myös vapun viemisiksi. Löydät sen Alkon verkkokaupasta myös näyttävässä 1,5 litran magnum-pullossa sekä useista myymälöistä näppärässä 20 cl:n pikkupullossa.

"Upea hedelmien ilotulitus ja hersyvä maku, josta löytyy päärynäisyyttä ja valkoisia kukkia. Hedelmäisyys tekee Le Contessen mausta lempeän, vaikka onkin tyyliltään erittäin kuiva. Yllättävän pitkä maku, todella laadukas. Vappupäivän lounaalle tai piknikille erilaisten buffaruokien kanssa."

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Joonas Vainio ja Nina Jansson sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>