Argentiinalaiset Malbec-viinit sopivat pääsiäiseen

Lue viinikirjoittaja Ilkka Sirénin vinkit, miksi tumma ja tuhti Malbec-rypäleestä tehty punaviini on täydellinen lammasruokien seuraan ja pääsiäisen nautiskeluun.

viinipullo

Malbec on monella tapaa mainettaan monipuolisempi rypälelajike. Yksi syy Malbecin menestykseen Argentiinassa on sen kyky ilmentää kasvupaikkaansa ja kameleontin lailla näyttää erilaiset kasvot riippuen esimerkiksi viinitarhan istutuskorkeudesta.

Tummanpunaiseen makumaailmaan taittuvan argentiinalaisen Malbecin aromit ovat täynnä karhunvatukkaa, kypsää kirsikkaa ja lämmintä mausteisuutta reunustettuna lempeällä tanniinirakenteella.

Täyteläisen ja suuta myötäilevän rakenteen sekä herkullisen marjaisan maun ansiosta Malbec onkin täydellinen pääsiäisen lammasruokien seuraan.

Malbec-punaviinien hyvä tanniinirakenne sopii murealle lampaanlihalle - katso 4 viinivinkkiä

Vahvassa yrttimarinadissa kyllästetty lampaanliha menee Malbecin yrttiseen makumaailmaan. Malbec on luonteeltaan intensiivinen veijari, joka hurmaa runsaan hedelmäisellä maulla. Pääsiäisen täsmärypäle pärjää erinomaisesti lammasruokien rouheiden makujen rinnalla samalla piristäen kokonaisuutta Argentiinan aurinkoisella hedelmällä.

Trapiche Pure Black Malbec

Malbec ja tynnyrikypsytys menevät usein käsi kädessä, mutta tämä viini on herkullinen poikkeus sääntöön. Kahdeksan kuukautta betonisammioissa kypsynyt malbec tarjoaa meikittömän makuelämyksen, joka ei petä perinteisen malbecin ystäviä.

Keskitäyteläinen, intensiivisen marjaisa ja hennon yrttinen Trapiche Pure Black Malbec ihastuttaa tarjoamalla hintaansa nähden poikkeuksellisen eheän, joskin hyvin energisen version argentiinalaisesta malbecista.

Löydät viinin parhaiten Alkon verkkokaupasta, josta voit tilata sen ilman toimitusmaksua omaan lähi-myymälääsi.

Los Intocables Black Malbec

Lasillinen lämpimän mausteista ja erittäin täyteläistä punaviiniä tuo kaivatun pilkahduksen aurinkoa.

Vuoden verran amerikkalaisissa bourbon-tammitynnyreissä kypsynyt malbec saa kypsän karhunvatukkaisen ja luumuisen maun seuraksi omaleimaisen mausteisen vivahteen.

Jos mielit erittäin täyteläistä punaviiniä, tämä roteva argentiinalainen vetää taatusti tukan nutturalle ja ilahduttaa ruokapöydässä.

Viini on saanut erityisen makunsa 12 kuukauden bourbon-tynnyrikypsytyksen aikana. "Harmoninen, laadultaan erinomainen. Edullinen ostos." - Viinilehti 2020

Finca Las Moras Black Label Malbec

Noin 100 kilometriä Mendozan kaupungista pohjoiseen San Juanin viinialuella laaksossa nimeltä Pedernal viinitarhat kasvavat yli 1300 metriä merenpinnan yläpuolella. Alueen viinit ovat usein virtaviivaisia ja runsaan hedelmäisiä, eikä tämä viini ole poikkeus.

Täyteläinen, kypsän herukkainen, hennon paahteinen ja tanniinirakenteeltaan tasapainoinen Finca Las Moras Black Label Malbec on ruokapöydässä kuin kala vedessä.

Finca las Moras Barrel Select Malbec 37,5 cl

Kuusi kuukautta amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä kypsytetty Finca las Moras Barrel Select Malbec on hyvä esimerkki malbecin kyvystä nojata tynnyrikypsytyksen tuomaan hentoon mausteisuuteen omalla veikeällä tumman kirsikkaisella hedelmällä.

Lopputulos on ehtaa Argentiinaa eli viehättävän raamikas ja kypsän marjaisa punaviini, joka etsii ruokapöydän seuraa tositarkoituksella. Pieni 37,5 cl:n pullokoko on juuri passeli reiluille lasillisille kahdelle hengelle.

Tarkista lähi-Alkosi saatavuus Alkon verkkosivuilta.

ilkka-siren

Teksti ja suositukset: Ilkka Sirén

Kansainvälisesti palkittu viiniasiantuntija Ilkka Sirén kirjoittaa ruoasta ja viinistä niin Suomessa kuin ulkomailla. Hänen artikkeleitaan ovat julkaisseet mm. Wine Enthusiast, Decanter ja Meininger's Wine Business International. Sirén on myös tuomaroinut lukuisissa viinikilpailuissa, mutta vapaa-ajalla tuomarin hattu jää naulakkoon ja viinistä nautitaan ilman pönötystä.