Katso 4 x helppo hanaviini
Nämä mukavan hedelmäiset valkoviinit ja punaviinit näppärässä hanapakkauksessa toimivat erilaisten ruokien kanssa sekä sellaisenaan nautiskeltuna. Katso suosituksemme!
Lue lisää »Näppärästä kahden tai kolmen litran laatikkoviinistä riittää juomaa useaan kertaan ja eri tilanteisiin. Tutustu vinkkeihin ja miten hanallinen tonkkaviini säilytetään avaamattomana ja avattuna.
Hanaviinit kannattaa nauttia vuoden sisällä niiden pakkaamisesta. Pakkauspäivämäärän löydät tonkkaviinin pohjasta tai kannesta. Heti vuoden jälkeen viini ei ole pilalla, mutta sen hedelmäisyys katoaa, sillä hanapakkauksen pussi läpäisee ilmaa enemmän kuin lasipullo.
Viinitonkan sisällä oleva pussi ja hana on rakennettu niin, ettei tyhjiöpakattuun pussiin mene lainkaan ilmaa, kun viiniä laskee hanasta lasiin. Näin laatikkoviinin säilyvyys on paljon parempi kuin esimerkiksi viinipullon.
Kun säilytät avatun laatikkoviinin tai viinipussin (huom! myös punaviinin) jääkaapissa, viini säilyy hyvänä jopa neljä viikkoa, kun taas avattu pullo vain muutaman päivän. Ilma on siis se, joka pilaa viinin.
Ilman muuta voi, sillä useimmat laatikkoviinit ovat ulkoasultaan täysin salonkikelpoisia. Noin puolet Alkon viinimyynnistä onkin nimenomaan hanaviinejä.
Voit halutessasi tarjota viinin lasikannusta, joka sopii kattaukseesi ja omaan tyyliisi. Kannusta on myös helpompi kaataa lasiin. Dekantointi eli viinin kaataminen kannuun antaa viinille happea, jolloin erityisesti tanniinisempien punaviinien maku pehmenee.
Kolmen litran hanaviini on eri kokoluokista yleisin. Se vastaa neljää tavallista 75 cl:n pulloa eli siitä riittää 25 lasillista (à 12 cl). Myös kahden litran sekä puolentoista litran hanaviinit ovat yleisiä. Uudempi kokoluokka eli 2,25 litraa vastaa kolmea tavallista viinipulloa. Siitä riittää 18 lasillista.
Hanaviinin voi valita pöytäänsä paitsi viinin maun ja ruokasopivuuden, myös vaikkapa kattauksen värin perusteella
Nämä mukavan hedelmäiset valkoviinit ja punaviinit näppärässä hanapakkauksessa toimivat erilaisten ruokien kanssa sekä sellaisenaan nautiskeltuna. Katso suosituksemme!
Lue lisää »Viinin säilyttäminen ei ole vaikeaa, mutta tietyt perusasiat on hyvä ottaa huomioon. Näillä vinkeillä säilytät viinisi oikein sekä avaamattomana että avaamisen jälkeen.
Lue lisää »Vuoden Viinit 2024 -kilpailun voitokkaita viinejä - tutustu suosikkeihin!
Lue lisää »Vain harvat viinit saavat Viinilehdeltä hinta-laatusuhteeltaan parhaimman mahdollisen arvion eli Löytö. Kokosimme suosikit!
Lue lisää »