Toast Skagen

Näyttävä toast skagen sopii hyvin myös juhla-ateriaan alkuruoaksi. Nauti hapokkaan valkoviinin tai kuohuviinin kera.

Katso Toast Skagen -ohje
logo

4 HLÖ

logo

0 h 15 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 200 g kuorittuja katkarapuja

  • 100 g kylmäsavulohta

  • 1 kovaksi keitetty kananmuna

  • 1 dl ranskankermaa

  • 1 dl majoneesia

  • Nippu tilliä

  • Nippu ruohosipulia

  • Mustapippuria

  • 4 viipaletta paahtoleipää

  • Voita

VALMISTUSOHJEET

    1. Aloita sulattamalla ja valuttamalla kuoritut katkaravut.

    2. Tämän jälkeen hienonna tilli ja ruohosipuli. Jatka hienontamalla keitetty kananmuna haarukalla karkeaksi hakkelukseksi.

    3. Paahda paahtoleivät rapeiksi ja sekoita kulhossa ranskankerma ja majoneesi vaahdoksi.

    4. Pursota pursotinpussilla vaahto leivän reunaan.

    5. Lisää katkaravut sekä lohi ja mausta kevyesti pippurilla. Voit koristella annoksen tillitupsuilla sekä lusikallisella mätiä.

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä


Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.

Katso resepti »