Näyttävä toast skagen sopii hyvin myös juhla-ateriaan alkuruoaksi. Nauti hapokkaan valkoviinin tai kuohuviinin kera.
Aloita sulattamalla ja valuttamalla kuoritut katkaravut.
Tämän jälkeen hienonna tilli ja ruohosipuli. Jatka hienontamalla keitetty kananmuna haarukalla karkeaksi hakkelukseksi.
Paahda paahtoleivät rapeiksi ja sekoita kulhossa ranskankerma ja majoneesi vaahdoksi.
Pursota pursotinpussilla vaahto leivän reunaan.
Lisää katkaravut sekä lohi ja mausta kevyesti pippurilla. Voit koristella annoksen tillitupsuilla sekä lusikallisella mätiä.
Merenelävät ja viini sopivat täydellisesti yhteen, mutta oikeanlaisen viinin valinta saattaa olla vaikeaa. Useat äyriäiset ja nilviäiset ovat niin maultaan kuin rakenteeltaan hyvin omaleimaisia. Lue lisää ja katso täsmäviinivinkit!
Lue lisääNämä kaksi herkullista vegaanista täytevaihtoehtoa uuniperunoille on helppo valmistaa. Nauti raikkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso reseptiMonikäyttöinen skagenröra sopii täydellisesti saaristolaisleivän tai paahtoleivän päälle. Kokeile sitä myös uuniperunoiden tai blinien täytteenä. Nauti raikkaan Laroche-valkoviinin kanssa.
Katso reseptiMaltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.
Katso resepti