Sormisyötäviä kuohuviinin kanssa

Helpot ja herkulliset pienet sormisyötävät ihastuttavat maullaan. Katso kolme ohjetta ja nauti Ballet-kuohuviinin kanssa.

Bresaola-ananasminisandwich ja viinisuositus
logo

0 h 30 min

Bresaola-ananas-minisandwich (8 kpl)

AINEKSET

  • 16 palaa vuokaleipää

  • 8 siivua bresaolaa tai muuta ilmakuivattua lihaa

  • 1/2 pkt yrttituorejuustoa

  • 1/2 tuore ananas

  • vuonankaalin lehtiä tai rucolaa

  • versoja

  • 4 minitomaattia

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa vuokaleivästä 16 palaa. Leikkaa jokainen pala kapeaksi suorakaiteen muotoiseksi, samansuuruiseksi palaksi.

    2. Leikkaa ananaksesta hyvin ohuita siivuja.

    3. Voitele kahdeksan leipäpalaa reilusti yrttituorejuustolla. Levitä tuorejuuston päälle bresaolasiivu, bresaolan päälle ananassiivu ja laita ananaksen päälle muutama vuonankaalin lehti sekä versoja.

    4. Laita toinen leipäpalat kanneksi. Sipaise kannelle hieman tuorejuustoa ja paina puolikas minitomaatti koristeeksi.

Miniquichet miniparsasta (16 kpl)

AINEKSET

  • 1 dl kermaa

  • 2 kananmunaa

  • 1/2 tl suolaa

  • mustapippuria

  • 3/4 dl gryere- tai mustaleimaemmentalraastetta

  • 16 miniparsan nuppua ja 8 miniparsan varret

  • oliiviöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Vatkaa kulhossa kevyesti munien rakenne rikki. Lisää suola, pari rouhausta mustapippuria, kerma sekä juustoraaste.

    2. Pilko parsa pieniksi paloiksi ja freesaa paloja hetki paistinpannulla oliiviöljyssä. Säästä nuput ja sekoita muut palat kanamunaseoksen joukkoon.

    3. Voitele minimuffinssivuoka ja annostele quicheseos vuokiin. Laita jokaisen quichen pinnalle yksi parsan nuppu koristeeksi.

    4. Paista quicheja 180 asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan kunnes ne ovat kauniin kohonneita. Anna quichejen jäähtyä ennen irrottamista.

Parmesaanikupit rakuunamajoneesilla ja versosalaatilla (6 kpl)

AINEKSET

  • 150 g parmesaania

  • 1 ruukku herneenversoja erilaisia miniversoja, syötäviä kukkia

  • 1/4 dl herneitä

  • 3/4 dl tuoreita mustikoita

  • 1 dl vadelmia

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista ensin parmesaanikupit. Raasta parmesaani raastimen hienoimmilla terällä raasteeksi. Laita pellille leivinpaperin päälle parmesaaniraasteesta ohuita ympyröitä kuusi kappaletta. Käytä jokaiseen n. kolme ruokalusikallista parmesaania. Jätä ympyröiden väliin leviämisvara.

    2. Paista parmesaania 180 asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja reunat alkavat juuri ja juuri ruskettua eli noin 5 minuutin ajan. Ota pelti uunista ja anna parmesaanikiekkojen jäähtyä noin puolen minuutin ajan. Nosta ne sitten pieniin muffinssivuokiin ja painele pieniksi parmesaanikupeiksi.

    3. Valmista rakuunamajoneesi (ks. ohje alla)

    4. Laita parmesaanikupin pohjalle nokare rakuunamajoneesia ja kokoa päälle erilaisia versoja. Koristele annos muutamalla herneellä, vadelmilla sekä mustikoilla.

Rakuunamajoneesi

AINEKSET

  • 1 keltuainen

  • 1 tl sitruunanmehua

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2-2,5 dl oliiviöljyä

  • ripaus suolaa

  • 2 tl tuoretta rakuunasilppua

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista majoneesi. Raasta valkosipulinkynnet hienoksi raasteeksi. Vatkaa kulhossa sekaisin keltuainen, valkosipuliraaste, sitruunamehu sekä suola.

    2. Lisää oliiviöljyä ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella voimakkaasti sekoittaen, kunnes muodostuu paksu ja kiiltävä majoneesi.

    3. Mausta majoneesi tuoreella rakuunalla.

Resepti: Ruokatoimittaja Mari Moilanen