Bresaola-ananas-minisandwich
Helpot ja herkulliset pienet leipäset ihastuttavat maullaan.
AINEKSET
16 palaa vuokaleipää
8 siivua bresaolaa tai muuta ilmakuivattua lihaa
1/2 pkt yrttituorejuustoa
1/2 tuore ananas
vuonankaalin lehtiä tai rucolaa
versoja
4 minitomaattia
VALMISTUSOHJEET
Leikkaa vuokaleivästä 16 palaa. Leikkaa jokainen pala kapeaksi suorakaiteen muotoiseksi, samansuuruiseksi palaksi.
Leikkaa ananaksesta hyvin ohuita siivuja.
Voitele kahdeksan leipäpalaa reilusti yrttituorejuustolla. Levitä tuorejuuston päälle bresaolasiivu, bresaolan päälle ananassiivu ja laita ananaksen päälle muutama vuonankaalin lehti sekä versoja.
Laita toinen leipäpalat kanneksi. Sipaise kannelle hieman tuorejuustoa ja paina puolikas minitomaatti koristeeksi.
Braai-leivät Etelä-Afrikasta
Braai-leipä kuuluu eteläafrikkalaisiin grillijuhliin. Jokaisella grillimestarilla on oma ohjeensa. Täytetty leipä tulee grillata joko loppuhiilloksilla tai miedolla lämmöllä kaasugrillissä.
Katso resepti »Lohi-mäti-leivät
Tämä leipä vie kielen mennessään, suolaisen kirpeän makeaa ja todella koukuttavaa! Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan resepti Annin ruokakirjasta.
Katso resepti »3 x täytetyt tofuleivät
Rapealla Jalotofulla täytetyt kolme erilaista leipää sopivat runsautensa ansiosta myös lounasleiviksi. Nauti raikkaan italialaisen vegaanisesti kirkastetun luomuroseeviinin kanssa.
Katso resepti »Pizza Fritta eli friteeratut minipizzat
Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
Katso resepti »