Piristä pizzaa myski- eli butternut-kurpitsalla ja avokadolla ja valuta oliiviöljyssä. Nautitaan Two Oceans -viinin kanssa.
Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi.
Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita kuivahiiva-jauhoseos, suola ja hunaja veteen. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. (Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan.)
Nosta pizzapohja pellille, ja anna kohota noin 10 minuuttia liinalla peitettynä.
Sekoita oliiviöljy ja murskattu valkosipuli.
Puolita myskikurpitsa pitkittäin, paahda se 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäädytä hieman, koverra hedelmäliha kuorista, poista siemenet ja leikkaa se tämän jälkeen kuutioiksi. Butternutkurpitsan voi vaihtoehtoisesti kuutioida ja keittää vedessä pehmeäksi.
Poista kuori ja leikkaa avokado siivuiksi.
Levitä oliiviöljy-valkosipuliseos pizzapohjalle ja laita kurpitsakuutiot, tuore pinaatti ja sinihomejuusto päälle.
Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Koristele tuoreilla pinaatinlehdillä, avokadosiivuilla ja ananaskirsikoilla. Valuta oliiviöljyä päälle.
Pizza paistuu myös grillissä öljyllä voidellun folion päällä, jolloin pohjaa paistetaan ensin 2-3 minuuttia molemmin puolin, minkä jälkeen lisätään vasta täytteet.
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan. Two Oceans -viineillä on ilo jakaa kahdeksan herkullista reseptiä kanssanne.
Kokki Louise Merus'n värikkäät alkupalaleivät vievät kielen mennessään. Onko suosikkisi sieni-aprikoosi vai papu & peppadew-paprika bruschetta? Nauti rentojen Two Oceans -viinien kanssa.
Katso reseptiRuokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa.
Katso reseptiJukka 'Slicemonger" Salmisen uusi ruokakirja on perusteos jokaiselle pizzanystävälle. Kirja pureutuu pizzakokin tärkeimpiin apuvälineisiin ja pizzan peruselementteihin: taikinaan, tomaattikastikkeeseen ja täytteisiin. Tutustu kirjaan!
Lue lisää