Lohta Cape Malay -tapaan ja avokado-mangosalsa
Grillattu tai paahdettu lohi saa viereensä mausteisen salsan. Eksoottista makumaailmaa tukee aromaattinen valkoviini.
Katso resepti »Lohessa on paljon rasvaa, joten paahtaminen pannulla on vähärasvainen valmistustapa, jossa saadaan loheen myös hieno maku.
250 g kylmäsavustettua lohta viipaleena
4 luomukananmunaa
1 dl etikkaa
1 mieto chili
tuoreita yrttejä
salaattia
Kuumenna teflonpannu kuumaksi ja paista lohiviipaleita 10 sekuntia molemmin puolin.
Kiehauta kattilassa 1 litra vettä ja lisää joukkoon 1 dl etikkaa ja 1 rkl suolaa. Veden kiehuessa sekoita vettä, jotta saat pyörteen kattilaan. Riko kananmunat veteen ja kypsennä niitä 3 minuuttia.
Asettele lautasille yrtit, salaatti ja viipaloitu chili. Lisää lautasille lohipalat ja uppomuna paperin kautta, jotta liika rasva ja keitinvesi imeytyvät paperiin.
Uppomunan valmistaminen on helppoa, joten unohda vanhat ohjeet hankalasta tavasta rikkoa muna keskelle kauhaa. Laita vesi kunnolla pyörimään ja kananmuna suoraan kattilaan. Näin onnistut varmasti.
Grillattu tai paahdettu lohi saa viereensä mausteisen salsan. Eksoottista makumaailmaa tukee aromaattinen valkoviini.
Katso resepti »Roseen pirteä hapokkuus tuo raikkautta grillatun lohen aromeihin. Tutustu reseptiin!
Katso resepti »Raikas ja mineraalinen Chablis-valkoviini Ranskasta on erinomainen viini karvaita makuja ja happoja sisältävälle parsalle. Lue vinkit parsan ja viinin yhdistämiseen sekä 3 vinkkiä parsan käsittelyyn.
Lue lisää »Kalaruoat kuuluvat vahvasti suomalaiseen ruokapöytään ja terveellinen kala on monen suosikkiruokaa. Täydennä maistuva kala-ateria raikkailla valkoviineillä tai kevyillä punaviineillä. Tutustu vinkkeihin!
Lue lisää »