Täydennä ateriaa herkullisella focaccia leivällä. Katso helppo focaccia resepti!
0 h 50 min
Focaccia on erittäin helppotekoinen leipä, jonka makua voit muunnella loputtomasti. Feta, tuoreet yrtit, sipuli – kaikki sopii! Tämä focaccia leipä on paistettu valurautapannussa, jonka voi nostaa suoraan sellaisenaan pöytään tarjolle. Tästä ohjeesta tulee kaksi paistinpannullista - voit paistaa focaccian myös muunlaisessa uuninkestävässä laakeassa astiassa.
25 g hiivaa
3 dl vettä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
ripaus sormisuolaa
7 dl vehnäjauhoja
tuoretta rosmariinia
tomaatteja
sormisuolaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon öljy, hunaja, suola ja jauhot vähitellen.
Vaivaa taikinasta kimmoisa ja pehmeä. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä kulho kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina kahteen osaan.
Vaivaa taikinaa kevyesti ja nosta palat kahteen valurautapannuun. Lisää tomaatit, ripottele päälle tuoretta rosmariinia ja suolaa. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Mätimoussella sipaistu leipä sopii moneen tilanteeseen. Laita pehmeän samettista mätimoussea pienten cocktailpalojen päälle tai tarjoa höyryävän kuumien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.
Katso reseptiRapealla Jalotofulla täytetyt kolme erilaista leipää sopivat runsautensa ansiosta myös lounasleiviksi. Nauti raikkaan viinin kanssa.
Katso reseptiRuokavaikuttaja Anni Paakkunainen ihastui Pohjois-Italian matkallaan paikallisiin herkkuihin. Tutustu Annin vinkkeihin helpoista juhlatarjottavista.
Lue lisää