Gratinoitu kanapasta ja lämmin lehtikaalisalaatti

Kermainen kanagratiini saa makua aurinkokuivatuista tomaateista, suppilovahveroista ja juustosta. Tämä suosikkiruoka sopii niin arkeen kuin juhlaan.

logo

4

logo

1 h 0 min

Tällä melko simppelillä ruokaohjeella saat lautaselle paljon makua. Pastagratiini on todella kermainen ja maukas, ja se nautitaan lämpimän lehtikaali-omenasalaatin kanssa.

Kana-pastagratiini

AINEKSET

  • 4 annosta pastaa

  • 600 g kananfileetä

  • 2 rkl voita

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 2 rkl sinappia

  • 3 dl kermaa

  • 2 dl maitoa

  • suolaa

  • 1 dl kuivattuja suppilovahveroita

  • 2 dl hienoksi raastettua voimakkaampaa juustoa esim. Emmental tai Västerbotten

  • tuoretta persiljaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä pasta al denteksi.

    2. Leikkaa kananfileet paloiksi ja paista voissa, kunnes ne saavat kauniin paistopinnan.

    3. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä aurinkokuivatut tomaatit.

    4. Lisää valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit kanan joukkoon pannulle. Paista keskilämmöllä pari minuuttia.

    5. Ripottele vehnäjauhot joukkoon.

    6. Lisää sinappi, kerma ja maito, anna kiehua ja paksuuntua. Murustele joukkoon kuivatut suppilovahverot. Mausta suolalla ja pippurilla.

    7. Laita pasta uunivuokaan ja lisää kanaseos. Sekoita niin, että pasta peittyy kastikkeeseen. Ripottele päälle juusto.

    8. Gratinoi 225°C:ssa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto alkaa saada kauniin värin. Hienonna tuore persilja ja ripottele gratiinin päälle.

Lämmin lehtikaalisalaatti

AINEKSET

  • 6 vartta lehtikaalia

  • öljyä paistamiseen

  • suolaa

  • 2 omenaa

  • hyvin kypsytettyä juustoa esim. Parmesan

VALMISTUSOHJEET

    1. Irrota lehtikaali varsista ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.

    2. Paista paloja paistinpannulla tilkassa öljyä, kunnes ne alkavat pehmentyä. Ota pois liedeltä ja ripottele päälle vähän suolaa.

    3. Poista omenista siemenkodat ja viipaloi ohuiksi. Sekoita lehtikaalin joukkoon.

    4. Vuole päälle juustoa.

    5. Tarjoile heti kanagratiinin kanssa.