Kana-vuohenjuustoleipä
Nämä helpot piknik tai välipalaleivät saavat kirpeyttä tuoreista punaherukoista. Nauti ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Kermainen kanagratiini saa makua aurinkokuivatuista tomaateista, suppilovahveroista ja juustosta. Tämä suosikkiruoka sopii niin arkeen kuin juhlaan.
Tällä melko simppelillä ruokaohjeella saat lautaselle paljon makua. Pastagratiini on todella kermainen ja maukas, ja se nautitaan lämpimän lehtikaali-omenasalaatin kanssa.
4 annosta pastaa
600 g kananfileetä
2 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sinappia
3 dl kermaa
2 dl maitoa
suolaa
1 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 dl hienoksi raastettua voimakkaampaa juustoa esim. Emmental tai Västerbotten
tuoretta persiljaa
Keitä pasta al denteksi.
Leikkaa kananfileet paloiksi ja paista voissa, kunnes ne saavat kauniin paistopinnan.
Kuori ja hienonna valkosipuli sekä aurinkokuivatut tomaatit.
Lisää valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit kanan joukkoon pannulle. Paista keskilämmöllä pari minuuttia.
Ripottele vehnäjauhot joukkoon.
Lisää sinappi, kerma ja maito, anna kiehua ja paksuuntua. Murustele joukkoon kuivatut suppilovahverot. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita pasta uunivuokaan ja lisää kanaseos. Sekoita niin, että pasta peittyy kastikkeeseen. Ripottele päälle juusto.
Gratinoi 225°C:ssa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto alkaa saada kauniin värin. Hienonna tuore persilja ja ripottele gratiinin päälle.
6 vartta lehtikaalia
öljyä paistamiseen
suolaa
2 omenaa
hyvin kypsytettyä juustoa esim. Parmesan
Irrota lehtikaali varsista ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
Paista paloja paistinpannulla tilkassa öljyä, kunnes ne alkavat pehmentyä. Ota pois liedeltä ja ripottele päälle vähän suolaa.
Poista omenista siemenkodat ja viipaloi ohuiksi. Sekoita lehtikaalin joukkoon.
Vuole päälle juustoa.
Tarjoile heti kanagratiinin kanssa.
Nämä helpot piknik tai välipalaleivät saavat kirpeyttä tuoreista punaherukoista. Nauti ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Grillattu kana maistuu niin valko- kuin punaviinin kanssa. Dukkah-mauste on pohjoisafrikkalainen mausteseos, jota voi käyttää mihin ruoanlaittoon vaan.
Katso resepti »Valmista helposti herkullinen kana-pekoni-nachovuoka isonkin porukan illanviettoon. Nauti mehevän punaviinin tai hedelmäisen valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Rohkean runsas ja paahteisen puolikuiva 19 Crimes Chardonnay -valkoviini sopii mehevästi maustettujen kanavartaiden viereen. Tai kokeile aavistuksen jäännössokeria sisältävää 19 Crimes Red -viiniä.
Katso resepti »