Resepti: keittiömestari Ari Ruoho
Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
Karitsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa. Valmista lisukkeeksi mehevä kaali-omenapaistos.
600 g karitsan paahtopaistia
3 valkosipulin kynttä
rosmariinia
2 dl punaviinikastikepohjaa
15 cm purjoa
1 rasia ruusukaalia
muutama oksa lehtikaalia
1 omena
voita
suolaa & mustapippuria myllystä
Paista karitsan paahtopaistit kuumalla pannulla voissa rosmariinin ja valkosipulin kanssa. Anna ruskistua joka puolelta hyvin. Jatka kypsentämistä uunissa 160 asteessa n 15 minuuttia sopivan mediumiksi. Käytä mieluusti paistomittaria, medium = sisälämpötila 65 astetta.
Ota pois uunista ja anna paahtopaistien vetäytyä folion sisällä hyvin ennen leikkaamista.
Kuumenna kastikepohja pienessä kattilassa ja mausta rosmariinilla.
Leikkaa ruusukaalit halki ja omena kuutioiksi. Ruodi lehtikaalin oksat eli ota lehtiosa pois kovasta keskiruodosta. Leikkaa purjo noin 3 cm paloiksi.
Hauduta kaikki kasvikset voissa pannulla sopivan al denteksi eli niissä saa olla vielä vähän purutuntumaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kokoa annos ja tarjoa Tarapaca-punaviinin kanssa.
Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
Lehtikaalipesto ja -sipsit tuovat pikantin lisän yrttiseen karitsaan, jota maa-artisokkamuhennos mehevöittää.
Katso resepti »Huippukokki Micke Björklund suunnitteli herkullisen pääsiäisen karitsa-annoksen ranskalaiselle Notre Dame -luomupunaviinille. Tutustu ohjeeseen!
Katso resepti »Marinoi karitsa ronskisti punaviinillä, rosmariinillä ja valkosipulilla. Nauti mausteisen 19 Crimes -aussiviinin kanssa.
Katso resepti »Karitsan kareet maustetaan granaattiomenasiirapilla ja hieman eksoottisimmilla mausteilla. Grillaa ja nauti täyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »