Karitsan paahtopaistia omena-ruusukaali-paistoksen kera

Karitsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-viinin kanssa. Valmista lisukkeeksi mehevä kaali-omenapaistos.
Karitsan paahtopaistia + viinisuositus
Lammas Lammas Lammas
4 HLÖ
45-60 MIN
Ainekset:
600 g karitsan paahtopaistia
3 valkosipulin kynttä
rosmariinia
2 dl punaviinikastikepohjaa
15 cm purjoa
1 rasia ruusukaalia
muutama oksa lehtikaalia
1 omena
voita
suolaa & mustapippuria myllystä
1 Paista karitsan paahtopaistit kuumalla pannulla voissa rosmariinin ja valkosipulin kanssa. Anna ruskistua joka puolelta hyvin. Jatka kypsentämistä uunissa 160 asteessa n 15 minuuttia sopivan mediumiksi. Käytä mieluusti paistomittaria, medium = sisälämpötila 65 astetta.
2 Ota pois uunista ja anna paahtopaistien vetäytyä folion sisällä hyvin ennen leikkaamista.
3 Kuumenna kastikepohja pienessä kattilassa ja mausta rosmariinilla.
4 Leikkaa ruusukaalit halki ja omena kuutioiksi. Ruodi lehtikaalin oksat eli ota lehtiosa pois kovasta keskiruodosta. Leikkaa purjo noin 3 cm paloiksi.
5 Hauduta kaikki kasvikset voissa pannulla sopivan al denteksi eli niissä saa olla vielä vähän purutuntumaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
6 Kokoa annos ja tarjoa Tarapaca-punaviinin kanssa.
Resepti: keittiömestari Ari Ruoho

Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.

Tutustu ravintola Nokkaan
1 Paista karitsan paahtopaistit kuumalla pannulla voissa rosmariinin ja valkosipulin kanssa. Anna ruskistua joka puolelta hyvin. Jatka kypsentämistä uunissa 160 asteessa n 15 minuuttia sopivan mediumiksi. Käytä mieluusti paistomittaria, medium = sisälämpötila 65 astetta.
2 Ota pois uunista ja anna paahtopaistien vetäytyä folion sisällä hyvin ennen leikkaamista.
3 Kuumenna kastikepohja pienessä kattilassa ja mausta rosmariinilla.
4 Leikkaa ruusukaalit halki ja omena kuutioiksi. Ruodi lehtikaalin oksat eli ota lehtiosa pois kovasta keskiruodosta. Leikkaa purjo noin 3 cm paloiksi.
5 Hauduta kaikki kasvikset voissa pannulla sopivan al denteksi eli niissä saa olla vielä vähän purutuntumaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
6 Kokoa annos ja tarjoa Tarapaca-punaviinin kanssa.
Resepti: keittiömestari Ari Ruoho

Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.

Tutustu ravintola Nokkaan
Ainekset:
600 g karitsan paahtopaistia
3 valkosipulin kynttä
rosmariinia
2 dl punaviinikastikepohjaa
15 cm purjoa
1 rasia ruusukaalia
muutama oksa lehtikaalia
1 omena
voita
suolaa & mustapippuria myllystä
Lisää muistilistaan
  • Täsmävalinta
  • Jälkiruokavinkki!

    Amarula-pääsiäistöhnä-jälkiruoka

    Ihastu pääsiäisen jälkiruokaan, jonka valmistuksessa on käytetty herkullista Amarula-kermalikööriä.