Tosimiehen Boeuf Bourgoignon eli Burgundin pata äidin reseptillä

Sohvaperunat-tv-sarjasta tuttu Juhani Koskinen kokkasi kunnon Burgundin padan tuhdille Los Intocables Black Malbec -punaviinille. Katso resepti!
Burgundin pata ja viinipullo
Nauta Nauta Nauta
4 HLÖ
+ 60 MIN
Ainekset:
1 pkt pekonia
1 iso sipuli
valkosipulin kynsiä
600 g naudan lihaa (esim sisäpaistia)
1 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
2 laakerinlehteä
mustapippuria myllystä
2 tl vasikanfondia
tomaattipyreetä
½ pulloa punaviiniä
1 tlk säilöttyjä kokonaisia herkkusieniä
2 dl hillosipuleita
Valmistusohjeet:
1 Suikaloi pekoni saksilla, silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi ja leikkaa liha kuutioiksi.
2 Kuumenna puolet pekonisuikaleista pannulla ja ruskista pekonien joukossa sipulisilppu.
3 Kaada pekoni-sipuliseos pataan tai kannelliseen uunivuokaan.
4 Kuumenna pannulla loput pekonit ja ruskista niiden joukossa puolet lihakuutioista nopeasti ja nosta ne pataan niin, että rasvaa jää pannulle loppujen lihojen paistamiseen. Ruskista loput lihakuutiot nopeasti, ettei lihasneste turhaan irtoa pannulle.
5 Kaada paistinpannulle 1 dl vettä ja huuhtele pannu sillä. Kaada vesi pannulta pataan.
6 Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää mausteet, tomaattipyree, fondi ja punaviini. Nestettä tulee olla sen verran, että ainekset melkein peittyvät. Lisää tarvittaessa vettä. Laita padan kansi kiinni ja pata uuniin.
7 Hauduta pataa n. 2 tuntia 175-asteisessa uunissa. Jos joudut hauduttamaan pataa pidempään, vähennä lämpö 150 asteeseen. Tarkista lihan kypsyys, sen täytyy olla mureaa ja pehmeää.
8 Ennen tarjoilua lisää herkkusienet liemineen ja valutetut hillosipulit. Tarkista maku. Hauduta pataa vielä n. 10 minuuttia.
9 Tarjoile Burgundin pata uuniperunan, keitettyjen perunoiden, perunamuusin, riisin tai uunijuuresten kera sekä Los Intocables Black Malbec -punaviinin kanssa
Juhani Koskinen
Resepti: Juhani Koskinen

Muun muassa Sohvaperunat- ja Selviytyjät Suomi -tv-ohjelmista tutuksi tullut yrittäjä Juhani Koskinen elää arjessa lähinnä kasvispainotteisella ruoalla, mutta juhlan aikaan päätyy lautaselle lihaa, kalaa kuin kanaakin. Juhanin rennon letkeää kokkailua voit tasaisin väliajoin seurata myös hänen Instagram-tililtään @juhanikoskinen 

Valmistusohjeet:
1 Suikaloi pekoni saksilla, silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi ja leikkaa liha kuutioiksi.
2 Kuumenna puolet pekonisuikaleista pannulla ja ruskista pekonien joukossa sipulisilppu.
3 Kaada pekoni-sipuliseos pataan tai kannelliseen uunivuokaan.
4 Kuumenna pannulla loput pekonit ja ruskista niiden joukossa puolet lihakuutioista nopeasti ja nosta ne pataan niin, että rasvaa jää pannulle loppujen lihojen paistamiseen. Ruskista loput lihakuutiot nopeasti, ettei lihasneste turhaan irtoa pannulle.
5 Kaada paistinpannulle 1 dl vettä ja huuhtele pannu sillä. Kaada vesi pannulta pataan.
6 Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää mausteet, tomaattipyree, fondi ja punaviini. Nestettä tulee olla sen verran, että ainekset melkein peittyvät. Lisää tarvittaessa vettä. Laita padan kansi kiinni ja pata uuniin.
7 Hauduta pataa n. 2 tuntia 175-asteisessa uunissa. Jos joudut hauduttamaan pataa pidempään, vähennä lämpö 150 asteeseen. Tarkista lihan kypsyys, sen täytyy olla mureaa ja pehmeää.
8 Ennen tarjoilua lisää herkkusienet liemineen ja valutetut hillosipulit. Tarkista maku. Hauduta pataa vielä n. 10 minuuttia.
9 Tarjoile Burgundin pata uuniperunan, keitettyjen perunoiden, perunamuusin, riisin tai uunijuuresten kera sekä Los Intocables Black Malbec -punaviinin kanssa
Juhani Koskinen
Resepti: Juhani Koskinen

Muun muassa Sohvaperunat- ja Selviytyjät Suomi -tv-ohjelmista tutuksi tullut yrittäjä Juhani Koskinen elää arjessa lähinnä kasvispainotteisella ruoalla, mutta juhlan aikaan päätyy lautaselle lihaa, kalaa kuin kanaakin. Juhanin rennon letkeää kokkailua voit tasaisin väliajoin seurata myös hänen Instagram-tililtään @juhanikoskinen 

Ainekset:
1 pkt pekonia
1 iso sipuli
valkosipulin kynsiä
600 g naudan lihaa (esim sisäpaistia)
1 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
2 laakerinlehteä
mustapippuria myllystä
2 tl vasikanfondia
tomaattipyreetä
½ pulloa punaviiniä
1 tlk säilöttyjä kokonaisia herkkusieniä
2 dl hillosipuleita
  • Kokeile myös

    Bourbon marinoitu entrecote Los Intocables -tyyliin

    Bourbon-viskissä marinoitua grillattua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
  • Lue lisää Malbec-rypäleestä